Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Véget ért Velencén a bűnügyi helyszínelők versenye

2009.09.11
Kép A gyakorlati és az elméleti feladatok végrehajtása után a rendező fejér megyeiek összesítették a pontokat, és eredményt hirdettek. Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával a meglepetés feladatok győztesét szólították az emelvényre. Dénes László r. főhadnagy, Zala megye bűnügyi technikai osztályvezetője volt az, aki az ördöglakat kinyitásában és a dartsban összesítve a legjobb volt. A díjat, egy MP4-es lejátszót Pinkóczi József alezredestől, az ORFK Bűnügyi Technikai Osztályának vezetőjétől vette át a győztes.

A meglepetés feladat értékelését követően három különdíj átadására került sor, amit Kálmán Imre géplakatos-esztergályos mester, nyomrögzítő segédeszközök gyártója adott át.   Elsőként a nyomatolás, szagrögzítésben legjobbnak ítélt csapatot szólították. Nógrád megye díja egy komplett nyomatoló asztal.  Zala  megye a lövéses helyszínben volt a legjobb. Ők egy bűnügyi számsor táskát kaptak. A betöréses lopás kísérlet feladat győztese Békés megye csapat lett. Díjuk egy technikusi helyszínelő  bőrönd.

Ezt követően szólították a verseny összesített eredményei alapján Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye csapatát. Valamennyien oklevelet vettek át Fejér megye bűnügyi igazgatójától, Lasancz Zoltán ezredes, rendőrfőkapitány-helyettestől.

Zala, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Baranya megyék és a BRFK csapata az oklevél mellé az OTP Bank támogatásával ajándékcsomagot is kaptak.

A legjobb hat csapat sorrendje a következő:

VI. helyezett lett Békés megye csapata. Díjuk egy MP4 lejátszó és egy rádiós CD lejátszó. 

V. helyezett lett Vas megye csapata. Díjuk egy DVD író és egy rádiós CD lejátszó.

IV. helyezett, Veszprém megye csapata. Díjuk egy hordozható DVD lejátszó, egy MP4 lejátszó és egy rádiós CD lejátszó.

III. helyezett Pest megye csapata. Ők egy LCD televíziót, DVD írót, egy LCD monitort nyertek.

II. helyezett Fejér megye Dunaújvárosi Rendőrkapitányság által delegált három fős csapata lett. Díjuk egy LCD televízió, hordozható DVD lejátszó, LCD monitor.

Az első díjat dr. Simon László dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya adta át a verseny legjobbjának. Az összesített pontszám alapján a IV. Országos Bűnügyi Technikai Verseny győztese  Nógrád megye csapata lett.

A győztes csapat díja : LCD televízió, hordozható DVD lejátszó, egy DVD író és egy LCD monitor. 

Pinkóczi alezredes bejelentette, hogy amennyiben a család hozzájárulását megkapják, úgy szándékaik szerint a jövőben a verseny Vedres Mátyás nevét viseli majd. 

A verseny eredményhirdetését követően Simon tábornok búcsúzott a megyék csapataitól. Zárszavában elmondta, reméli, hogy megszerették Fejér megyét, a Velenci-tavat. Kellemes környezetben, hasznosan töltötték az elmúlt két napot, jó szívvel gondolnak az együtt töltött időre. A tábornok reményét fejezte ki, hogy a jövőben visszatérnek pihenni, nyaralni és mint turistákat köszöntheti őket.

FM RFK Sajtószolgálata

Kép Kép Kép Kép