Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tovább erősödik az összefogás!

2011.11.02

A LESZ és az RMFSZ felhívása a november 4-i demonstrációra, félpályás útlezárásra.

Kedves Barátunk, Repülőtéri Dolgozó!

A repülőtéren évek óta romlik a dolgozók helyzete. A menedzserek mohósága, az elhibázott privatizációk és kiszervezések és a hatóságok erélytelensége miatt tartalékaink végére értünk. Ezt tetézné még a januártól bevezetni tervezett új Munka törvénykönyve. Csökkenő fizetések, kevesebb szabadnap, nagyobb felelősség, könnyebb elbocsátás, meggyengített érdekképviseletek – ez a törvény dióhéjban.

Rajtunk, Rajtad is múlik, hogy ez ne így legyen. Sokszor szóba kerül, hogy „nyugaton” ugyanezek a cégek jobban bánnak alkalmazottaikkal. Pedig ott sem szeretik kevésbé a pénzt a cégvezetők! Ha megnézünk egy tévé-beszámolót párizsi vagy berlini sztrájkokról, munkás-tüntetésekről, feltűnő az egység, a szervezettség. A munkavállalók határozottan kiállnak saját magukért, egymásért. Szolidaritást vállalnak, mert tudják, megtanulták, hogy „ma én, holnap te” következel.

Nálunk, Magyarországon még csak szárnyait bontogatja az összefogás. Az elmúlt hetekben, hónapokban több látványos demonstrációra is sor került. Ezeknek két fontos haszna volt. Sikerült az emberek többségét a saját oldalunkra állítanunk, szinte mindenki megértette mára, hogy saját és családja megélhetéséről van szó. A másik, hogy egységet és határozottságot mutattunk. Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel nálunk is, hogy aktív kiállás, fellépés nélkül semmire sem megyünk.

November 4-én, pénteken több nagy szakszervezeti tömörülés szervezésében mintegy száz helyszínen lesznek tiltakozások, forgalomlassító demonstrációk. Mi is csatlakozunk a tiltakozáshoz. A LESZ és az RMFSZ összefogott a Központi Rendőr Szakszervezettel: november 4-én (pénteken), 7 és 19 óra között, félpályás útlezárással tiltakozunk a repülőtér melletti főúton, a Repülőtéri Rendőr  Igazgatóság és a D-porta bejárata közötti szakaszon.

A törvény hatályba lépését meg kell akadályoznunk, és a repülőtéri cégeket is rá kell ébresztenünk: nem sanyargathatják tovább dolgozóikat, azokat az  embereket, akiknek a profitjukat köszönhetik. Ha most nem megyünk el elegen, ha nem mutatjuk meg, hogy valóban betelt a pohár, akkor csak magunkat  okolhatjuk később, ha már semmi sem védhet meg a kirúgásoktól, a vezetőség önkényes lépéseitől, ha csökken a fizetés, kevesebb lesz a szabadnap.

A szakszervezet keretet tud adni a tiltakozásnak, és össze tudja fogni a  kezdeményezéseket. Sok mindenre képesek vagyunk mi, a szakszervezeteinkben is. De egyvalamit nem tudunk helyettesíteni: tagjaink bátor és elszánt kiállását önmagukért, egymásért.

Részletes információkért vagy transzparenskészítés ügyében keresd területi LESZképviselődet, vagy minket a LESZ-irodákban! Számítunk Rád.

Barátsággal,

A LESZ vezetése

Akik szeretnék személyesen is kifejezésre juttatni felháborodásukat,  tettrekészségüket, keressék az RMFSz ügyvivőit a szokott elérhetőségeken.

Az összefogásért,

Az RMFSz Ügyvivő Testülete

lesz.org.hu