Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szeptemberben 1,2-es szorzós per Kecskeméten, öt rendőr, három szakterületről

2009.09.16

Kép Bűnügyi-felderítő szakterületről 1,2-es kereset:
A Rendészeti Védegylet Bács-Kiskun Megyei Rendőr Tagszervezet kezdeményezésére, 2009.szeptember 15-én a Kecskeméti Munkaügyi Bíróságon, 2005. december 31-től 1996. szeptember 01-ig visszamenőleges szolgálati időre szóló, ún. 1,2 szorzós ügyben benyújtott keresetet tárgyalt a bíróság első fokon.
A mai meghallgatáson, ahol a felperes a Rendőrség bűnügyi-felderítő szakterületén eltöltött szolgálati évei után kérte megállapítani, hogy beosztása fokozott igénybevétellel járó szolgálati feladatokat takar, amelyet döntő részben veszélyes körülmények között teljesített, ítélet nem született.
Biztató azonban, hogy szakértői szintű pszichológiai vélemény igen is alátámasztja a felperes keresetét, sőt már úgy látszik, esetében a 2 –es szorzós kereset is reális lenne, ugyanis az idevonatkozó BH-k alapján kimondható: nem a munkaköri leírásban szereplő feladatok határozzák meg a fokozott szolgálati feladatokból adódó veszélyek létét, vagy nem létét, hanem, hogy milyen feladatot lát el a rendőr…

A jelen felperes életében például a szervezett bűnözőkkel vívott küzdelmet senki nem tudja veszélytelennek elkönyvelni.

Határrendész szakterületről 1,2-es kereset:

A Rendészeti Védegylet DARSZ Tagszervezet kezdeményezésre, 3 fő hercegszántói határrendész 2005. december 31-től 1996. szeptember 01-ig visszamenőleges szolgálati időre szóló, ún. 1,2 szorzós ügyben benyújtott keresetét a Kecskeméti Munkaügyi Bíróság szeptember hónap 23-án tárgyalja még mindig első fokon, de már a harmadik tárgyalási fordulóban.
Az első két tárgyaláson a három fő határredész és a volt HRK vezető meghallgatása megtörtént, már csak a hercegszántói átkelőhelyen dolgozó vám és pénzügyőr tiszt kolléga meghallgatása maradt hátra.

Közbiztonsági szakterületről 1,2-es kereset:

A Rendészeti Védegylet Bács-Kiskun Megyei Rendőr Tagszervezet kezdeményezésére, 2009.szeptember 23-án a Kecskeméti Munkaügyi Bíróságon, 2005. december 31-től 1996. szeptember 01-ig visszamenőleges szolgálati időre szóló, ún. 1,2 szorzós ügyben benyújtott keresetet tárgyalja a bíróság első fokon. A felperes rendőr közbiztonsági területen dolgozott a kérdéses időszakban.


A tárgyalások eredményéről honlapunkon adunk majd tájékoztatást.

Kovács Iván
RV szóvivő