Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szent László nap - Apátistvánfalva

2012.07.01

A megemlékezés Kovács Iván köszöntőjével, és Rátfai Emese Judit szavalatával kezdődött majd a Szlovén és Magyar Himnusz valamint a Szent László indulóval folytatódott, utána koszorúzásra került sor.

A Határőr Hősök emlékkövénél koszorút helyezett el az ORFK nevében: Orbán Péter r. altábornagy, és Tiborcz János r. dandártábornok a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A volt országos parancsnokok nevében: Béndek József altábornagy, a határőrség utolsó parancsnoka, az apátistvánfalvi emlékhely alapítója. A hadtörténeti Intézet és Múzeum nevében: Dr. Ravasz István alezredes határőr történeti szakreferens. A Szombathelyi Határőr nyugdíjasok nevében: Kántor István nyá. alezredes, volt örsparancsnok, Gál Sándor nyá. főtörzszászlós, valamint László József nyá. főtörzszászlós. A helyi Szlovén szervezetek képviseletében: Hírnök József a Magyarországi Szlovén Szövetség elnöke, és Kovács Andrea a Szlovén vidék közhasznú nonprofit Kft. vezetője. A Rendőr Szakszervezetek Védegylete nyugdíjas tagozata nevében: Mercz Jánosné elnök. A Rendőr Szakszervezetek Védegylete nevében: Pach Dániel elnök, Pósa Zoltán főtitkár, valamint Merkl László főtörzsőrmester.

A koszorúzás után Kovács Andrea köszöntötte a megemlékezés résztvevőit Magyar és Szlovén nyelven, majd Béndek József altábornagy szólt az egybegyűltekhez. A megemlékezés a szózat és a takarodó elhangzásával ért véget, majd a résztvevők átvonultak Szentgotthárdra, ahol a helyi Szlovén szervezetek jóvoltából egy ünnepi fogadáson, és kötetlen baráti beszélgetésen vettek rész.

RSZV KKI Fotó, videó: Mukk Sándor