Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Személyzeti stratégia: lezárul az életpálya, csökken a nyugdíj - főtitkári tájékoztató a BÉT szakértői üléséről

2011.07.29

belügyminisztérium.jpgAz ülést a Minisztérium részről Zsinka András főosztályvezető úr vezette, a legmagasabb munkáltatói szinten dr. Eiselt György helyettes államtitkár úr vett részt minisztériumi részről, helyet kapott továbbá megfigyelőként a KIM képviselője, továbbá a BM irányítása alá tartozó munkáltatók képviselői is.

Életpályáról és személyzeti stratégiáról volt szó az első, délben kezdődő ülésen, mellyel kapcsolatban az együttműködő rendőrségi szakszervezetek közös szakmai anyagukra vártak választ. Azóta is várjuk. Főosztályvezető úr szerint a beérkezett szakszervezeti javaslatok közül több konstruktív javaslatot is be fognak építeni a stratégiába, azt még nem árulta el, hogy melyek lesznek azok. Tiltakozásainkra és felvetéseinkre az egyetlen érdemi válasz az volt, hogy a legtöbb kérdést (főleg a határidőket) a Kormány már eldöntötte, így arról nincs mit tárgyalni. Majd az elfogadott személyzeti stratégia után a részletszabályok kidolgozásakor lehet a konkrét változtatásokról beszélni. Az illetményemeléssel kapcsolatban elmondták, hogy a Kormányzat a konvergencia-program vállalásakor ígéretet tett arra, hogy a közszférában nominális béremelés 2014. évig nem lesz, ez vonatkozik a rendvédelmi szférára is. A részt vevő rendőrségi szakszervezetek javasolták az idei egyéni átlagkereset szerint számított bérek rögzítését (nettó értéken számolva, hogy ténylegesen ne csökkenhessen a jövedelem, ne csak ígéretek szintjén) és a jövőben (mi azt szeretnénk, hogy már 2012. január 01-én) erre jöhetne az illetményemelés.

Az RSZV – amellett, hogy a stratégiai partnereinkkel együtt, továbbra sem tudjuk elfogadni a bérek csupán szinten tartását és jelen állapotban még ezt sem látjuk biztosítottnak jövőre – javaslatot tett a Hszt. hatálya alatti személyi állomány esetében legalább egy minimálbér bevezetésére, amely a mindenkori minimálbér 1,5-szerese lenne (ez alá nem mehet ugyanis majd az SZJA csökkentéssel érintett szolgálati nyugdíjas jövedelme sem, így ez egy megfelelő kiindulópont lenne). Ez nem lenne nominális béremelés, de rengeteg alacsonyabb jövedelmű kollegának jelentene méltányosabb fizetést. A javaslatot a Minisztérium befogadta, arra várjuk a választ.

Előadtuk az életpályamodellel kapcsolatos olyan aggályainkat is, hogy amennyiben a tervezett nyugdíj szigorítási szabályok életbe lépnek, a rendvédelmi szervek státuszai pár év múlva megtelnek mivel megszűnik a rendszerből való folyamatos kimenetel (t.i. nagyon fiatal az állomány, akik módosítások után további 20-30 éves szolgálattal számolhatnak!). Ha a döntéshozók azzal számolnak, hogy ez egy vonzó életpályamodell lesz, akkor néhány év múlva a rendszer teljesen telített lesz, új munkaerőre nem lesz szükség, az életpálya bezárul. Mi lesz akkor a most jövőképként vizionált képzési és oktatási rendszerrel, mert akkor erre hol lesz szükség, csak rendszeren belül?

A szolgálati nyugdíj szabályainak változása ügyében délután kettő órakor kezdődtek a tárgyalások. Itt már a nem nyilvános, de egyes fórumokon láthatóvá tett normaszöveg javaslatról folytak a tárgyalások, nem konkrét döntésekről. Természetesen korábban már ehhez is megküldtük a javaslatainkat, de azokat kiegészítve ismételten előadtuk őket. A Kormányzat által tervezett rendszer elemeit már nagyjából tudjátok: SZJA mértékű nyugdíj csökkentés (minimálbér másfélszereséig), szenior állományba való visszajövetel lehetősége, stb. Ezek a kérdések – a Kormány álláspontja szerint – már eldőltek.

A megbeszélés – amellett, hogy a tervezetet teljesen méltánytalannak, adott esetben jogellenesnek tartjuk – bizonyos szempontból konstruktívnak bizonyult, megértették és több esetben el is fogadták technikai javaslatainkat, melyek a már a kormány által korábban eldöntött kérdésekhez kapcsolódtak. Ettől függetlenül ez a tervezet elfogadhatatlan éppúgy a még rendszerben lévő, mint a nyugdíjas állományra nézve, tiltakozásunkat ezúttal is kifejeztük. Azt a javaslatunkat – mely még korábban tárgyalások alapját képezte – nem fogadták el, hogy a 2011. évben már 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezőknek ez év végén rögzítsék a nyugdíját, valamint a nyugdíjba vonulásuk szabályait, ahogy azt sem, hogy a nyugdíj mellett foglalkoztatottak esetében töröljék el az évi minimálbér 18-szorosának megfelelő, annak elérésekor az adott évre vonatkozó további nyugdíjfolyósítás korlátjaként megjelenő értékhatárt.

A nyugdíjszabályok tervezett módosításával kapcsolatban a BM közigazgatási államtitkárával egyeztetett, már átdolgozott anyagot újból megküldik a szakszervezetek részére hétfőn. Lehetőségeink szerint arról is tájékoztatunk benneteket.

Összefoglalva: bár folyamatosan tiltakozunk az állományt hátrányosan érintő intézkedések bevezetése ellen, tesszük az érdemi javaslatokat, elmondjuk aggályainkat egyes elképzelések megvalósíthatóságával kapcsolatban, a legfontosabb döntéseknél ezeket nem veszik figyelembe. Bár a felelősség a Kormányé, nekünk, Titeket képviselő szakszervezeteknek pedig az a felelősségünk, hogy eléjük tárjuk, hogy mekkora hibát követnek vagy követhetnek el ezzel. A szakmai egyeztetéseken a lehetőségünk pedig csak annyi, hogy a politikai döntések élét próbáljuk tompítani. Nem lesz egyszerű ez sem, az ősz pedig sok mindenre választ adhat. A kiszivárogtatott tervezetek miatt mindenesetre valószínűleg további szakszervezeti küzdelmekre készülhetünk.

Pósa Zoltán RSZV főtitkár