Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rendőrök elleni támadások Magyarországon 2011-ben

2011.10.17

stop-trackback.png2011. január 15. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán egy nő ittas állapotban belekötött szomszédaiba, és egyiküket bántalmazta. A nő helyszínre érkező rendőröket is szidalmazta, az egyik körzeti megbízottat megütötte. Az elkövetőt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette.

2011. február 4. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban két uzsorás ásóval és vasvillával felfegyverkezve rontott be egy nekik tartozó házaspár lakásába, mert azok nem tudtak időben fizetni. A tettesek elfogását követően a sértettek egyik hozzátartozója szóváltásba keveredett a gyanúsítottak várakozó rokonaival, fenyegetőzött, majd egyiküket megütötte. Az ittas állapotban lévő férfi ellenszegült a közbelépő rendőröknek is, megbilincselése után lefejelte egyiküket; a rendőr súlyosan megsérült.

2011. március 21. - Szeged-Szőregen egy 72 éves férfi késével megvágta albérlőjét, majd a késsel a kihívott rendőröket is meg akarta sebesíteni. A rendőrök a férfit őrizetbe vették.

2011. március 22. - Kaposváron a megyei bíróság előtt két nő hajba kapott egymással. A bíróságra hivatalos ügyben igyekvő, szolgálatban lévő rendőr megpróbálta szétválasztani őket, amikor egyikük egy késsel nekitámadt.

2011. március 29. - Mosonmagyaróváron járőrök figyeltek fel egy 46 éves asszonyra, aki autók között bujkált, de amikor igazoltatni akarták, futásnak eredt. Utolérték, igazoltatták, ekkor ütött ököllel az egyik egyenruhás arcába. Hivatalos személy elleni erőszak miatt indított ellene vizsgálatot a győri nyomozó ügyészség.

2011. május 11. - Elsodorta, majd több tíz méteren át vitte autójának motorháztetején az őt megállító rendőrt egy férfi Győrben. A nyomozó a mozgó jármű szélvédőjére mért ütésekkel próbálta megállásra kényszeríteni az ámokfutót, végül egy kanyarban lesodródott a gépkocsiról, az útra esett, és könnyű sérüléseket szenvedett.

2011. június 3. - Szolnokon az őket üldöző rendőrökre támadt egy kecskeméti férfi, aki társával tankolás után fizetés nélkül távozott az egyik benzinkúttól.

2011. június 10. - Vácott egy fegyveres férfi rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre, ők több figyelmeztető, majd célzott lövést adtak le rá, és megsebesítették.

2011. augusztus 10. - Egy 27 éves férfi a késével megsebesítette a vele szemben intézkedő két rendőrt az M1-M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszán egy benzinkútnál. A körözött férfit a megsérült rendőrök fogták el.

2011. augusztus 20. - Budapesten egy 33 éves férfi egy XI. kerületi zöldségestől fizetés nélkül távozott. A Bartók Béla úton az őt megállítani szándékozó rendőrök járműve felé húzta a kormányt, de a rendőrök elkerülték az ütközést. Az autós a Hegyalja úton egy fának csapódott, a rendőröknek ekkor sikerült elfogniuk.

2011. augusztus 22. - A Hajdú-Bihar megyei Bagaméron a rendőrök csendháborítás miatt mentek ki egy családi házhoz, és ott különböző szúró-vágó eszközökkel dobálták meg őket. Egy támadó fejszével sújtott az egyik rendőr felé, aki a lapockáján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A hétfős társaságot a készenléti rendőrség segítségével fogták el és állították elő.

2011. szeptember 5. - Nagykanizsán egy halálesetnél szidalmazta és ütlegelte a gyászolókat és a rendőröket egy 49 éves nő, emiatt megbilincselve állították elő.

2011. szeptember 14. - A Somogy megyei Bonnyán téglával, baltával támadt az intézkedő rendőrökre egy 44 éves asszony; őrizetbe vették.

2011. szeptember 17. - Budapesten a Készenléti Rendőrség közelében lévő benzinkútnál egy ittas volt rendőr támadt rá egy vele szemben intézkedni akaró rendőrre, aki segítséget kért. A támadót előállították.

2011. szeptember 16. - Két férfi egy nyírszőlősi lakóházba próbált betörni, amikor a rendőrök észrevették és üldözni kezdték őket. Az egyik férfi késével szúró mozdulatokat tett üldözője felé, de a nyomozóknak sikerült mindkét betörőt ártalmatlanítani és elfogni.

nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek: