Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rendőri erősítés a Balatonnál

2010.05.21

Kép Hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) csütörtöki idénynyitó értekezletén. A Balaton és a Velencei tó körüli négy megye rendőri erőit összehangolni hivatott BKKB értekezletét követő sajtótájékoztatón Horváth József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, a BKKB soros elnökeként elmondta, hogy legfőbb feladatuk a tavak biztonságának, közbiztonságának és közrendjének a védelme.

A BKKB június 1-től szeptember 15-ig kéthetente ülésezve összehangolja hét balatoni, egy balatoni vízirendészeti és egy velencei-tavi rendőrkapitányság munkáját. A rendőri jelenlét legfőbb célja, ami már három éve megfogalmazódott, hogy a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb tava, és a két üdülőrégióban élők, valamint az idelátogató turisták biztonságérzete javuljon. Ennek érdekében egyebek közt megerősítik a közterületi szolgálatot, fokozott ellenőrzéseket tartanak, és idegenforgalmi információs centrumokat működtetnek az érintett rendőrkaptányságok. A segítségnyújtást a külföldieknek diáktolmácsok fogják segíteni.

Horváth József szólt arról is, hogy elsőbbséget kapott a tavalyi szezonban kiemelkedő munkát végző balatoni vízirendészet létszámának fejlesztése, és a hajóflottájának rendbetétele. Az idei szezonban 16 különböző nagyságú és adottságú rendőrhajó áll bevetésre készen a Balatonon.

gondola.hu