Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rabszolgahajcsárok és rabszolgák a Széll Kálmán téren

2011.10.07

gaskoliga.jpgA rendezvény központi témája a tisztes munkáért, tisztes munkakörülményekért való küzdelem. Célja a törvényhozók figyelmének felkeltése a tisztességes foglalkoztatás feltételeinek megteremtésének fontosságára, különös tekintettel a Munka törvénykönyve tervezett módosítására, a munkavállalói jogok megőrzésére. Akciónkkal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy szinte rabszolgasorsba taszítják a tervezett változtatások a magyar munkavállalókat és ellehetetlenítik a szakszervezetek működését; éppen ezért a Fiatalok Ligája tiltakozásul rabszolgák és rabszolgatartók felvonulásából álló megmozdulást tervez.

A Liganet információi szerint, a holnapi figyelemfelhívó akción ott lesz Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke is.

A Tisztes Munkát, mint koncepciót és menetrendet, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) vezette be és kezdte el terjeszteni 1999-ben.

A tisztes munka magába foglalja a munkavégzés lehetőségét, amely produktív és tisztes jövedelmet biztosít. Biztonságot és szociális védelmet nyújt a munkavállalóknak és családjaiknak. Jobb kilátásokat biztosít a személyes fejlődésre és támogatja a társadalmi integrációt.

Biztosítja a véleménynyilvánítás szabadságát, a szervezkedés alapjogát és hogy a munkavállalók részt vegyenek az őket érintő döntések meghozatalában. Garantálja az egyenlő lehetőségeket és bánásmódot mindenki számára.

A Tisztes Munka Világnapját 2008-ban tartották meg világszerte egyszerre a szakszervezeti mozgalmak.

Bővebb információ ITT és ITT

szakszervezetek.hu