Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nyugállományú rendvédelmi dolgozók demonstráltak a 4-es főút szabolcsi szakaszán

2011.09.13

www.nepszava.hu.jpgA demonstrálók szószólója, Smid János nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós elmondta: a visszamenőleges hatályú törvénykezés ellen tiltakoztak, amit jogsértőnek tartanak, s az - véleményük szerint - ellenkezik az Európai Unió alapszerződésével, az európai alapjogi chartával és az EU Bírósága által alkalmazott jogelvekkel is.

A forgalomlassítók „felháborítónak" nevezték a visszamenőleges törvénykezést, mint hangsúlyozták, ők a hatályos rendelkezések szerint vonultak korábban nyugállományba, annak lehetőségével számoltak is életük tervezésénél. Ezért is vállalták az átlagostól lényegesen több kötelezettséggel járó rendvédelmi hivatást, voltak rendőrök, határőrök, vám- és pénzügyőrök, tűzoltók, illetve börtönőrök, s „bizony méltatlanul kevés bérért" - tették hozzá.

Közlésük szerint mindaddig demonstrálnak, amíg az illetékesek el nem vetik „a jogok sárba tiprását jelentő visszamenőleges törvénykezést".

A szabolcsi nyugállományú rendvédelmi dolgozók szeptember 29. és október 1. között háromnapos félpályás útlezárásos demonstrációt szerveznek, szintén a 4-es főút záhonyi határállomás előtti szakaszán.

szakszervezetek.hu