Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MN KKK évek elismerése

2009.09.16

Kép 2007-ben e probléma körbe tartozó további 38 fő esetében az MN KKK éveket a Határőrség Országos Parancsnoka által vezetett Határőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén kijelölt szakértői csoport vizsgálata után, az országos parancsnok szolgálati panasz és per nélkül minden érintettnek jogszerző szolgálati időnek elismerte.

A Magyar Néphadsereg Középiskolai Katonai Kollégiumi (MN KKK) növendéki évekkel kapcsolatosan beszámított jogszerző időknek köszönhetően 2006. február és 2007. december 31-között a volt „katkósok”döntő többsége szolgálati nyugállományba vonult.

Rendőrségnél most felbukkanó MN KKK évek elismerésének huzavonáját a Rendészeti Védegylet „fáziskésének„ tudja be, az ezzel összefüggő perek és sajtóüzengetések pedig jól mutatják, milyen körülmények uralkodtak, azaz még vannak a Rendőrségnél, hogyan és milyen érdekegyeztetések folytak és folynak…

E probléma okán egy kis emlék: a Határőrség utolsó, volt parancsnoka nem szégyellte saját kézébe venni az akkori országos érdekegyeztetési fórumot a Schengeni felkészülés és az integráció óriási terhe mellett.  Béndek József tábornok nyolc évi országos parancsnoki tapasztalattal nem volt rest  a HÉT üléseket vezetni, - a most tapasztalhatóan évekig húzódó munkáltatói-szakszervezeti és állományi gondokat- , akár percek, vagy napok alatt megoldotta, konkrét feladatokat szabott, határidőt jelölt ki és felelőst állított a probléma megoldására, végül leellenőrzött mindent … Az érintett állomány javára és érdekében!

Mennyi fáziskésés van még?!


Kovács Iván
RV szóvivő