Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Megmutattuk magunkat május elsején

2009.05.01

Kép

A délelőtt 11 órára összegyűlt tömeget Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke köszöntötte, majd beszédében hangsúlyozta, hogy nem a válság kezelését ellenzik a munkavállalók, hanem annak mikéntjét. Elmondta, hogy van más megoldás, csak meg kellene hallgatni a szakszervezeteket. Sajnos azonban a kormány még a sztrájktárgyalásokat sem kezdte meg a LIGA Szakszervezetekkel.

Beszédet mondott még Cser Ágnes, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, illetve Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke. A beszédek között az elmúlt három év demonstrációiból láthattot a közönség életképeket, mutatva, hogy a LIGA nem ma kezdte követelni, hogy a mindenkori kormány tegyen végre érdemben a fekete gazdaság és a korrupció ellen. Ahogyan az a beszédekből és a szakmai anyagokból is kiderült ugyanis, 1000 milliárd forintos összeg lapul a feketegazdaságban, amelynek kifehérítése feleslegessé tehetné a mostani megszorítások jelentős részét.

A demonstráción képviseltette magát mások mellett a Független Rendőr Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége és a Vasúti Dolgozók Szabad Szervezete, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezete, a Rába Munkavállalók Szakszervezete, A LIGA Vasipari és Vegyipari Szövetségei, a Fiatalok Ligája, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Fiatalok Érdekvédelmi Szövetsége, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Rendészeti Védegylet Fővárosi Tagszervezete, a Honvéd Szakszervezet és a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.

A rendezvény záróbeszédét Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke mondta el, emlékeztetve arra, hogy a kormány jelenleg felvett hiteleit minden magyar állampolgár és azok gyermekei és unokái fogják visszafizetni. 

liganet.hu

A demonstráción készült képek megtekinthetők a képre kettintva, a fotóalbum demonstráció menűjében illetve ITT

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.