Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Május elsejére tüntetésre szólít a Fiatalok Ligája

2009.04.27

Kép A Liga Szakszervezetek ifjúsági tagozata, a Fiatalok Ligája hétfőn nyílt levélben szólította fel a többi szakszervezeti konföderáció hasonló tagozatát a Liga május 1-jére tervezett utcai demonstrációján való részvételre.

Az MTI-hez eljuttatott levélben leszögezik: a hat szakszervezeti szövetség április 18-i demonstrációja „kevésnek és eredménytelennek” bizonyult, hiszen a kormány tervezett intézkedéscsomagja lényegében változatlan maradt, „az intézkedések továbbra is a nagytőkének kedveznek, az elszegényedett munkavállalók kárára”. Hangsúlyozzák: a csomag különösen sújtja a fiatal munkavállalókat, egyebek közt a felfüggesztett lakástámogatások, a gyed és a gyes idejének csökkentése, a családi pótlék folyósítási idejének megrövidítése. Közvetett módon még a nyugdíjkorhatár emelése is rontja a pályakezdő fiatalok munkába állásának esélyeit – olvasható a levélben. Úgy vélik, a válságkezelő program „még csak gondolati síkon sem foglalkozik a jövővel, a fiatalok tömeges kivándorlásával, a kilátástalansággal”, ami jellemzi a korosztályt.

A Fiatalok Ligája ezért minden fiatalt, aki elfogadhatatlannak tartja a kormány tervezett intézkedéseit, az utcára szólít május 1-jén.

(MTI)

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.