Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ma és holnap: nyílt és brutális támadás a rendőrök megélhetése és szerzett jogai ellen!

2009.05.07

Kép

Néhány napja kormányzati körökből kiszivárgott az a hír, hogy a 2009. második félévi 13. havi készpénzes kompenzációt (maximum bruttó15.000,- Ft/hó) a Kormány töröltetni kívánja, s egyben a mai napon szóban bejelentésre kerül, hogy az erre vonatkozó megállapodást a Kormány egyoldalúan felmondja az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal. Ez a kormányzati lépés minden egyes közszolgálati dolgozót, így a rendvédelmi dolgozókat is átlagosan 8,5%-os kereset csökkentéssel sújtja 2009. július 01-től.

 

A Szolgálati Jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fórumának holnapi (2009.05.08.) ülésének napirendjére olyan HSZT módosítási tervezet érkezett, mely a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíjszabályozóit 2009. szeptember 01-től drasztikusan csorbítja, alapjában lehetetlenné teszi a mindenkori nyugdíj felsőkorhatárt megelőző 5 éven kívüli szolgálati nyugdíjjogosultságot, a már korábban ilyen tárgyban kiadott, majd szakszervezeti tiltakozásra visszavont tervezetet újra aktualizálta az IRM.

 

A Rendészeti Védegylet álláspontja az, ha a Kormány a holnapi SZÉF ülésre megküldött HSZT tervezetében szereplő szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos brutális támadását nem vonja vissza, illetve a fegyveres és rendvédelmi szféra részére nem biztosítja továbbra a 2009. második félévi 13. havi készpénzes kompenzációt, akkor az RV demonstrációt hirdet és megkezdi a nyári nagy szabadságolások időszaka alatt a schengeni külső határon lévő határátkelőhelyeken szolgáló állományának mozgósítását tiltakozásul.

 

Kovács Iván

RV szóvivő

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.