Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

LIGA Ifjúsági Tagozat közleménye Bajnai Gordon terveiről

2009.04.07

Kép Elfogadhatatlan a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági tagozata számára a Bajnai Gordon által tervezett kormányprogram gyakorlatilag összes eleme. A sajtó útján megismert intézkedések – az amúgy is válságos helyzetben lévő munkaerőpiacon és a különösen kiszolgáltatott helyzetben lévő pályakezdők és fiatal munkavállalók esetében – beláthatatlan következményekkel járnának. A lakásvásárlási- és lakhatási támogatások csökkentése és megvonása, a gyes és gyed összegének és jogosultsági idejének csökkentése, a gázártámogatás megszüntetése mind olyan intézkedés, amely az eleve szűkülő munkaerőpiacra belépő, milliós diákhitellel terhelt fiatalok megélhetését veszélyezteti.

Az öregedő és csökkenő létszámú lakosság utánpótlását biztosító fiatalok megélhetése, munkához juttatása, gyermekeink tisztességes felnevelése, iskoláztatása alapvető fontosságú az ország számára, hiszen ők fizetik majd – illetve részben már most is – az állam által a válság kezelésére felvett hitelek törlesztését.

A LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata nem engedheti meg, hogy a Bajnai Gordon által felvázolt intézkedések megvalósuljanak, ezért minden elérhető eszközzel tiltakozni fog ellene.

Pach Dániel
Fiatalok Ligája
elnök

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.