Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

LIGA: elfogadhatatlan a tüntetés megtiltása

2011.09.16

stop-trackback.pngA Liga csütörtöki, a Szakszervezetek.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint a belügyi kormányzat részéről már máskor is tapasztalhatóak voltak olyan intézkedések, amelyek közvetve akadályozták a rendvédelmi dolgozók demonstrációit, a tüntetők azonban türelmesek voltak.

Mint írták, a gyülekezés szabadsága nem korlátozható azzal az indokkal, hogy a demonstráció kényelmetlenséget okoz az állampolgároknak, hiszen „többi között éppen ez a békés tiltakozás célja". A kormányzat ezen retorika alapján a sztrájkokat már törvényi szinten ellehetetlenítette, és most a gyülekezési szabadságot is korlátozná - olvasható hírportálunkhoz elküldött  közleményben.

A LIGA felszólította a kormányt, hogy „legalább pártja saját múltjára tekintettel ne tegyen olyasmit, ami rossz emlékeket idéz a 25 évnél idősebbekben".

A szakszervezetek bíróságon támadják meg azt a rendőrségi határozatot, amely megtiltja a szeptember 29-től meghirdetett, D-Day elnevezéssel szerveződő tüntetéssorozatukat - jelentették be a megmozdulás szervezői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, azt hangoztatva, hogy a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését.

LIGA Szakszervezetek közleménye LETÖLTHETŐ ITT

szakszervezetek.hu