Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lépni kell!

2009.05.16

KépAhogy azt Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta, a szakszervezeti szövetség a Kormány ezen lépését - a fegyveres és rendvédelmi szférában - a munkabéke megszűnéseként érékeli.
A Kormány tervezett újabb elvonásai (a bérek két éves újabb befagyasztása, a 13. havi illetmények megszüntetése, valamint a béren kívüli juttatások megadóztatása) az egyéb - más állampolgárokat is sújtó - megszorítások mellett olyan terheket róhat a szféra munkavállalóira, amely már a családok megélhetését is veszélyezteti. Ez a rendkívüli teher már nem tolerálható, hiszen a tervezett intézkedések következtében jelentős létszámhiánnyal és túlmunkával terhelt szféra működőképessége is veszélybe kerül.

Az eseményen valamennyi tagszervezet képviselője elmondta saját álláspontját a kialakult helyzetről. A szakszervezetek képviseletében többen is kifejtették, hogy lépni kell, nem szabad hagyni, hogy a kormányzati lépések tönkretegyék a szféra tagjait, illetve az ő családtagjaikat. 

Az élénk vita végén az FRDÉSZ elnöke május 18-ra összehívta a szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumának rendkívüli ülését.

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.