Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lázár János: a hétvégi tüntetések hatására a kormányoldal nem fog változtatni elhatározásán

2011.04.19

lazar_janos_.jpg„Nem tudjuk azt finanszírozni, fenntartani sem anyagilag, sem morálisan, hogy 35-40 éves nyugdíjasok legyenek 150-200 ezer forintos nyugdíjjal” - hangsúlyozta.

A Széll Kálmán Tervről szólva kifejtette: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter tájékoztatása szerint előrehaladott állapotban van több jogalkotási kérdés is, így áprilisban és májusban már több, a tervvel kapcsolatos törvényjavaslat kerülhet a Ház elé. Ezek közül van, amelyik már csak a kormány döntésére vár.

Az új felsőoktatási koncepcióról szólva, miután a hírek szerint Orbán Viktor hiányolta a jelenlegiből a hatástanulmányokat és a háttérszámításokat, a frakcióvezető kifejtette: mind a közoktatási, mind a felsőoktatási koncepció, mind pedig a pedagóguséletpálya-modell ügyében egyeztetés zajlik a képviselőcsoport és a kabinet között. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár megítélése a Fideszben „eddig támogató volt” - mondta, hozzátéve, hogy az államtitkár elismert tagja a KDNP-frakciónak, megbecsült kormányzati szereplő, és nem lát változást Fidesz-frakcióbeli megítélésében sem. Hangsúlyozta: az oktatásban nem a célokról, hanem az eszközökről folyik a vita.

Az üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos kereszténydemokrata elképzeléssel összefüggésben közölte: a javaslat nagy vitát váltott ki a Fideszben, vannak, akik támogatják, vannak, akik ellenzik. A téma még nem volt napirenden frakcióülésen, de az alkotmányozás végeztével, várhatóan már a jövő héten a képviselőcsoport elé kerül - tájékoztatott, megjegyezve, hogy a fideszes politikusok szeretnék majd megismerni a kormányzat által rendelt hatástanulmányokat a lehetséges következményekről. A politikus személy szerint meggyőzhető a szabad vasárnapról, de komoly fenntartásai vannak. Rámutatott: az a KDNP-s cél támogatható, hogy a vasárnap a családé legyen, de azt is figyelembe kell venni, hogy sokan a munkájuk miatt csak vasárnap érnek rá vásárolni.

szakszervezetek.hu