Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lakópark épül pályakezdő rendőröknek Jánoshidán - 2010. áprilisára ígérik

2009.09.01

Kép Simon Tamás dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta: Szolnok megyében 150-200 rendőri állás betöltetlen, különösen jelentős a hiány a szolnoki és a jászsági térségben. Az úttörő kezdeményezés célja, hogy aki a betöltetlen státuszra jelentkezik, azt kedvező feltételekkel saját tulajdonú lakás vásárlásához segítik - tette hozzá.

A főkapitány megfogalmazása szerint bíznak abban, hogy a lakáshoz jutás lehetősége nagyobb vonzerőt jelent majd a pályakezdéshez vagy áthelyezéshez, mint például a szolgálati lakás. A ház megvételéhez igyekeznek mindenféle anyagi támogatást megadni, amennyiben a jelentkező vállalja, hogy vásárlástól számított 10 évig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományában teljesít szolgálatot.

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere arról szólt, hogy örömmel vesznek részt a programban, hiszen az állandó rendőri jelenlét révén növekszik a falu közbiztonsága. Egyelőre 24 lakás épül a lakóparkban, de az önkormányzat a bővítéshez újabb földterületeket tud felajánlani.

Orosz István, az építtető IT HOUSE cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy az alkalmazott építési technológia gyors kivitelezést tesz lehetővé, a lakások szerkezetére 30 éves garanciát biztosítanak. Újságíró kérdésre azt válaszolta, hogy a lakópark építésének anyagai fedezetét cégük teremtette elő.

A rendőröknek épülő jánoshidai lakópark kellő számú jelentkező esetén 2010. áprilisára készül el, a 95 négyzetméter alapterületű, 1+2 fél szobás házak kulcsrakész ára bruttó 16,4 millió forint lesz.

Népszava