Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kivonulás

2009.05.09

Kép Kónya Péter FRDÉSZ elnök az ülésen kifogásolta, hogy a megszüntetett 13. havi bér kompenzálsáról mindeddig érdemben nem tárgyalt a kormány a szakszervezetekkel. Ezt követően a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek képviselői elhagyták az üléstermet, az IRM épülete előtt rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak.

A munkavállalói oldal ügyvivője azt is elmondta, hogy a szolgálati nyugdíjrendszer szigorításáról hajlandóak tárgyalni, de csak hosszabb átmenettel, felmenő rendszerben, ami azt jelenti, hogy a változtatások hatása kb. 10-15 év múlva jelentkezhet.

Kónya Péter elnök - a sajtó előtt - elmondta, hogy noha örül annak, hogy a rendőrségnél bevezetik a 25 év feletti szolgálati viszonnyal rendelkezőknek az ún. hűségpénzt, ebben a gazdasági helyzetben azonban egyálalán nem szerencsés, az ,,oszd meg és uralkodj" elvének alkalmazása, vagyis az FRDÉSz szerint nem szabad különbséget tenni; minden fegyveres és rendvédelmi dolgozónak kapnia kellene ezt a pótlékot. 

Kónya Péter FRDÉSZ elnök, az oldal ügyvivője hozzátette: A Bajnai-csomag közszférát érintő hatása miatti 8,3%-os bércsökkentést nem hajlandó elfogadni a börtönőrök, katonák, nemzetbiztonsági és polgári védelmi dolgozók, valamint a rendőrök, tűzoltók és vámosok által alkotott fegyveres és rendvédelmi szféra.

www.frdesz.org.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.