Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Jogsértő volt a zalai rendőr-főkapitányság

2010.01.28

Kép A megyei főkapitányság az elmúlt év szeptemberében napi 12 órás portaszolgálati feladatok ellátására tett közzé felhívást a Közbeszerzési Értesítőben. A munkát a jelentkezők közül a legalacsonyabb - óránként 725 forintos - ajánlatot benyújtó pályázó, a Vasi Nyugalom Kft. nyerte el.

A döntést a legmagasabb óradíjat - 1.187 forintot - ajánló Dunasecurity Vagyonvédelmi Kft. megtámadta, mert a szakmai kamara által meghatározott 909 forintos óradíjnál alacsonyabb árral nyert a pályázó. Álláspontjuk szerint így nem tudja majd teljesíteni a vállalt feladatot.

A rendőrség szerint azonban a kamarai ár csak ajánlás, amit a piac felülírhat: Keszthelyen 665 forintos, a másik három objektumban pedig 680 forintos óradíjért látja el a portaszolgálat a feladatát.

A döntőbizottság végül súlyos jogsértést állapított meg. A döntést azzal indokolták, a főkapitányság nem vizsgálta, hogy a megajánlott óradíjakkal kalkulált bérköltség eléri-e az ágazati bérszinteket.

Azt is negatívumként értékelték, hogy a szerződéseket már megkötötték a pályázat nyertesével, így a jogsértés nem orvosolható - olvasható a napilapban.

fn.hu