Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Iskolakezdési támogatás a Rendőrségen

2009.08.01

Kép Iskolakezdési támogatásban kell részesíteni a Rendőrség személyi állománya tagjának gyermekét, amennyiben a gyermek a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 6-7. §-aiban meghatározott tankötelezettség alapján oktatásban vesz részt, továbbá középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanul.

Adómentes iskolakezdési támogatás összege gyermekenként – az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium irányítása alá tartozó szervek állományának 2009. évi ágazati kompenzációjáról szóló Megállapodás alapján 20.700,- Ft.

Az iskolakezdési támogatásra való jogosultság megállapítása, valamint az SZJA törvény által előírt nyilvántartási kötelezettség teljesítése érdekében a támogatásban részesülő személy köteles a melléklet szerinti adatlap kitöltésére. Az adatlapok kitöltéséről és a humánigazgatási feladatokat ellátó szervezeti elemhez legkésőbb 2009. július 31-ig történő megküldéséről a munkáltatói jogkör gyakorlója, illetve az állományilletékes parancsnok köteles gondoskodni.A beérkezett adatlapokat a humánigazgatási feladatokat ellátó szervezeti elem ellenőrzi, hitelesíti és szervezeti egységenként összesíti, majd azt követően a rendőri szerv gazdasági ellátását végző szervezeti elemének 2009. augusztus 5-ig kell megküldeni.

Az iskolakezdési támogatás az SZJA törvény 1. számú mellékletének 8.30. pontja alapján kizárólag a tanév első napját megelőző és az azt követő 60 napon belül juttatható adómentesen. A rendőri szerv gazdasági ellátását végző szervezeti eleme 2009. augusztus 15-ig utalja át az iskolakezdési támogatást a jogosult bankszámlájára. A pénzbeli iskolakezdési támogatás felhasználását a közalkalmazotti ruházati hozzájárulás esetében követett eljáráshoz hasonlóan a munkáltató nevére szóló tankönyv, taneszköz, ruházat beszerzéséről szóló számlával igazolni kell. A számlákat a rendőri szerv gazdasági ellátását végző szervezeti elemének 2009. november 5-ig kell leadni. Amennyiben a pénzbeli támogatásban részesült személy nem igazolja jogszerűen annak felhasználását, akkor a támogatás összege munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, és a rendőri szerv gazdasági ellátását végző szervezeti eleme a 2009. november havi illetménnyel együtt érvényesíti a személyi jövedelemadó-előleg levonását.

Iskolakezdési támogatásban a gyermeket mindkét szülője útján részesíteni kell akkor is, ha szülők azonos munkáltatónál dolgoznak.

intranet