Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

II. Görcsönyi Horgászbajnokság

2010.09.01

Kép A versenyre nem csak a szakszervezetünk tagjai jelentkezhettek, hanem minden rendőrségi dolgozó nevezhetett két versenyszámban is. 

A 24 órás versenyszámban 4 csapat indult, a 48 órás versenyszámba, pedig 8 csapat.

A 48 órás verseny résztvevői péntek reggel, a 24 órás versenyszámban indulók, pedig szombat reggel kezdték meg a versengést. 

Az időjárás az első napon nagyon kedvezett nekünk, sütött a nap, szélcsend volt. 15 óra környékén egy kellemes ízű babgulyással vendégeltük meg a versenyzőket.

A szombati nap a 24 órás versenyzők horgászhelyeinek sorsolásával kezdődött. Ezek után a kis tó lehalászása következett. Ezen az eseményen több versenyző is részt vett, hiszen nem mindennapi esemény egy előnevelő tó lehalászása. Ezzel plusz 3-4 mázsa ponttyal gazdagodott a versenynek helyet adó horgásztó halállománya, mivel ide kerültek át a halak. A telepítés eredménye estére már érezhető volt. Szombat délutánra kissé lehűlt az idő és a szél is megerősödött. Szombat délben igazi bajai halászlével csillapították éhségüket a versenyzőink. A verseny teljes ideje alatt az éjjel-nappal üzemelő büféből bárki vásárolhatott mindent, amivel a szomját oldhatta, továbbá rendelkezésre ált mindenki számára kiegészítő csemegeként zsíros kenyér paradicsommal, paprikával. A verseny vasárnap reggel 8 órakor eredményhirdetéssel zárult. Jó volt, hogy mindenki tudta mit fogott a szomszédja de nem tudták mekkorát. Ezért a helyezések meglepetések voltak, kivéve a legnagyobb halat fogó személye, amit nem lehetet titokban tartani. Képíró Gábor egy 11 kilogrammos ponttyal nyerte el ezt a címet.

A verseny teljes ideje alatt összesen 286.71 kg. halat fogtak ki versenyzőink melynek csekély százaléka kárász a többi ponty. 

Az eredmények: 

A legnagyobb hal kifogója:

Képíró Gábor 11 kg. (ponty)

48 órás versenyszám:

I. helyezett: VARSA csapata (97.11 kg)

Csapattagok: Képíró Gábor és Diksa Barna

II. helyezett: Carp Team csapata (48.1 kg)

Csapattagok: Jakab Zsolt és Ribarics János

24 órás versenyszám:

I. Helyezett: Blinker csapata (31.22 kg.)

Csapattagok: Laurinyec Csaba és Tóth Gábor

II. helyezett: Big Ponty Team csapata (21.85 kg.)

Csapattagok: Nagy Ferenc és Szabó Nórbert

Pécs, 2010-09-01

Dudi Levente /rve1.wordpress.com/