Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ifjúsági Tagozat alakult a LIGA Szakszervezeteknél

2009.03.30

Kép A Magyar Villamos Művek Római parti üdülőjében gyűltek össze a LIGA Szakszervezetekhez tartozó fiatalok, hogy több hónapos előkészítő munka után megalakítsák a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozatát. Az alakulásra a közlekedési ágazat több szektorából, az energiaipari ágazat több szektorából, a közszférából, a rendvédelmi szférából érkeztek fiatalok, de képviseltették magukat például járműjavítók és kereskedők is.
Az alakuló ülést Pach Dániel és dr. Szilágyi Veronika vezették, és bevezetőként üdvözlő beszédet mondott Gaskó István, a LIGA elnöke is.

Első napirendi pontként a delegáltak az új szervezetnek a „Fiatalok Ligája” nevet választották, majd egyhangúlag megalakították a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozatát.
A fiatalok ezután a szervezet SZMSZ-ét tárgyalták meg, majd elfogadták, hogy a tagozat delegáltja lehet életkortól függetlenül bárki, de tisztségviselő csak 35 év alatti fiatal lehet. A tisztségviselőket egy évre választották meg, a következők szerint:

Elnök: Pach Dániel
Általános alelnök: Szabó Imre
Szervezési alelnök: Scheiner Katalin
Gazdasági alelnök: Erős Katalin
Oktatási és jogi alelnök: dr. Szilágyi Veronika

Az összegyűlt fiatal érdekvédők egyúttal oktatásban is részesültek, Dr. Kártyás Gábor „A szakszervezet jogai  - érvek a tagszervezéshez” című előadást hallgathatták meg, majd tehették fel végül kérdéseiket.

Liganet.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.