Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HSZT módosítása – ismét visszakozik az IRM a szolgálati nyugdíjkérdésben

2009.05.20

Kép

Hosszas és érdemi tartalmú álláspont ütköztetés és egyeztetés után a felek úgy álltak fel este, hogy az IRM egy új HSZT módosítási tervezetet terjeszt a szakszervezetek elé 2009. május 21-én szakértői szinten, majd 2009. május 25-én az érdekvédelmi szervezetek vezetőivel véglegesít, amely már nem tartalmazza a szolgálati nyugdíj szabályok módosítását (csorbítását).

 

Ugyanakkor az IRM tárca következetes akar maradni az egészségügyi szabadság („táppénz”) feltételeinek törvényi módosításában, amely az e témában idevágó civil törvényi szabályozást kívánja valamelyest enyhébb mértékben követni és bevezetni a rendvédelmi egyenruhás állománynál. Az IRM továbbá következetes akar maradni a FÜV eljárások szakmai szintű megszigorításának IRM rendeleti szintű szabályozásának kérdésében is.

 

A szaktárca a szakközépiskolai évek beszámításának kötelezettségeit és az abból következő szerzett jogokat és járandóságokat a vonatkozó legutóbbi AB döntés hatályba lépésének napjáig (mintegy visszamenőlegesen) a HSZT módosításában kívánja megerősíteni és garantálni az érintetteknek.

 

Katus Károly

RV elnöke

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.