Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hétfőn vége!

2011.05.25

0012n.jpgAz eddigi tárgyalásokon történtek elmozdulások, a nyugdíjasok ügye megoldódni látszik, de még igen messze vagyunk bármiféle elfogadható megoldástól, és még a jelenleg aktív állomány ügyét is előtérbe kell tolnunk, védeni érdekeiket, megszerzett jogaikat!  A jelenlegi helyzet nem fogadható el, de a közeledés jelei megmutatkoztak, ezért most nem lehet mást tenni, mint folytatni a tárgyalásokat. Hisz miért is demonstráltunk eddig? Hogy tárgyaljon velünk a kormány. Mi történik most? Tárgyal velünk, méghozzá egy nagyon ügyes taktikai lépéssel, személyesen Orbán Viktor. Ez után már nincs fokozat. Talán csak a Jóisten.. Vagyis nem tudnak tovább időt húzni!  És ha nem tudunk megállapodni az aktív tagjaink kérdéskörében, akkor tovább kell folytatni a nyomásgyakorlást, a demonstrációt. És nem magunkban, hanem a civil szakszervezetekkel, a vasutassal, a buszvezetővel a pedagógussal együtt.  Hisz a negatív változások és a korengedményes nyugdíjak megadóztatása nem a 29 000 BM nyugdíjast érinti, hanem közel 600 000 embert, aki még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Ha már Ők is értik és érzik a problémát, akkor ez már nem csak a rendvédelmisek harca, hanem egy sokkal nagyobb társadalmi rétegé. És akkor szövetségesekkel az oldalunkon sokkal nagyobb az érdekérvényesítő potenciál. De azt a sanszot nem adhatjuk meg a Kormánynak, hogy azt mondhassa, hogy azért vesz el minden szerzett jogot, mert nem is akartak tárgyalni vele a rendvédelmi szakszervezetek. Az teljesen mindegy hogy 30.-án vagy 31.-én vagy bármely más időpontban demonstrálunk. Csak az a fontos hogy minden szakszervezet egységben együtt tegye ezt. Az elaprózódás és az előre rohanás nem megoldás. Könnyű azt mondani, hogy nincs értelme tárgyalni, mert úgy sem sikerül majd megállapodni. Na de azért az nem mindegy, hogy ki miatt nincs munkabéke. És ez most nem Pintér Sándor felelősége lesz, hanem személyesen a Magyar Köztársaság (mert még köztársaság egy fél évig) Miniszterelnöke felelősége… És akkor ez gondolom nem rajtunk múlott..

Az utcán még nem dőltek el dolgok, mi a tárgyalásos megoldások híve vagyunk, természetesen elutasítva mindenféle időhúzó, taktikázó kormányzati magatartást.

Egyúttal továbbra is határozottan tiltakozunk, és visszautasítjuk a közvélemény felé az elmúlt időszakban megjelenő, megosztó, rendvédelmi dolgozókat lejárató sajtópropagandát. A Rendőr Szakszervezetek Védegylete a napokban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Magyar Hírlap cikke miatt a BRFK-n, - aminek hatására éppen ma indított nyomozást a rendőrség - és egyben tiltakozunk a Magyar Nemzet tegnap megjelent cikke ellen is.

A tárgyalásokról kiszivárgott információkat fórumokon, közösségi oldalakon beszéli meg az állomány, és velünk együtt sokan elégedetlenek az eddig elért eredményekkel, de még egyszer nyomatékosítani kell, hogy kintről kiabálva, hangoskodva, fórumokon gyalázkodva nem lehet eredményeket elérni.

Számunkra a tárgyalások során egyaránt fontos a nyugdíjas és az aktív állomány is, ahogyan egyetlen percre sem feledkezhetünk és nem is feledkezünk el a közalkalmazottainkról és kormány és köztisztviselőinkről sem. Az Ő érdekük képviselete is ugyanolyan súlyú felelősség.

A Rendőr Szakszervezetek Védegylete továbbra is híve a közös fellépésnek, véleményünk szerint tovább kell folytatni az ágazatban kialakult szakszervezetek közti összefogást, mert csak egységesen  tudunk erőt felmutatni és eredményeket elérni. Viszont az összefogás mellett ki kell emelni, hogy elutasítjuk azt a magatartást, hogy bármelyik szakszervezet kiemelje ebből magát, a társ szakszervezeteket hátba támadva a saját pecsenyéjét sütögesse a sztrájkbizottság tábortűzénél. Természetesen, ha valamelyik szakszervezet valami konkrét javaslattal él, azt tegye közzé, ismertesse tagságával, de a demokrácia szabályai szerint működő sztrájkbizottság döntéseit, lépéseit tartsa be, hogy a mostani összefogás elérhesse célját.

A cikk elején hangsúlyoztuk, hogy az időhúzás taktikáját is ugyanúgy elutasítjuk, a végtelenségig nem lehet tárgyalni. Ezért hétfőn vége. Azon a napon, 2011. május 30-án hétfőn el kell dőlni mindennek. Közelednek-e az álláspontok, születik-e bármiféle megegyezés, mi lesz a folytatás. Ha kudarc lesz azon a napon, az nem csak a mi kudarcunk lesz, hanem a kormány kudarca is, hiszen sokkal elkeseredettebb lépésekre kényszerítheti nem csak tagjainkat, a munkavállalók és nyugdíjasok ezreit, tízezreit, hanem a sztrájkbizottság, a szakszervezetek vezetőit is. És a folytatásból a kormány sem fog tudni sikeresen kijönni. Ha bárminemű megegyezés születne, akkor az nem lesz egyik fél győzelme sem, hanem a békés rendezés győzelme lehet. De addig sok tárgyalás, nehéz küzdelmek várnak ránk.

Tagjainktól, szimpatizánsainktól, munkánk iránt érdeklődő olvasóinktól ma még türelmet, kitartást, támogatást és bizalmat kérünk. Egyben ezúton szeretnénk megköszönni a sok hasznos információt, ötletet, tanácsot, biztatást, amit kapnak tisztségviselőink nap, mint nap. Köszönjük a számtalan emailt, telefont, amit továbbra is várunk, elérhetőségeink megtalálhatók honlapjainkon. Nekünk ez ad erőt, hogy felkészült csapatunk folytassa a tárgyalást közös céljainkért. Pénteken megtárgyalja a Rendvédelmi Sztrájkbizottság, hogy a Miniszterelnöki tárgyalással egy időben, a nyomaték fokozása érdekében, egy minden tekintetben békés és törvényes „rögtönzött szociális konzultációt” tart-e a Kossuth téren, amelyen tagságunk is részt vesz.

RSZV KKI