Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gaskó: a miniszterelnök nem akarja a megszerzett jogokat 100 százalékban elvenni az emberektől

2011.04.21

gasko.jpgTegnap, szerda délután Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott. Tárgyalásaik eredményét felidézve ma reggel a Klub Rádióban kifejtette, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése „nem fekete-fehér” ügy, mint ahogyan az a „közvélemény elé van tárva”.
Elmondta: „vannak olyan lehetséges megoldások, ami után nem veszítik el a fegyveres és rendvédelmi dolgozók az eddig megszerzett olyan előnyöket, amelyek a szolgálati nyugdíjba torkoltak ez idáig.”
A továbbiakban pedig arról beszélt, hogy „nagy valószínűséggel a szerzett jogoknak egy jelentős részét megtarthatják a rendvédelem területén dolgozó munkavállalók. A miniszterelnöknek van olyan gondolata, hogy a megszerzett jogokat nem akarja 100 százalékban elvenni az emberektől: Gaskó ez után hozzá tette: – „remélem nem értettem félre” Orbán Viktort.
Arra a felvetésre, hogy miért nem az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) tárgyaltak ezekről a kérdésekről, azt válaszolta: „a korábbi kormányzati ciklusban besunnyogtak a szakszervezeti vezetők az MSZP-hez közel álló körökhöz, amiről semmi hírt nem adtak”, ellentétben azzal a nyitottsággal, amit a tegnapi találkozó képvisel.

szakszervezetek.hu