Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fókuszban az FRDÉSZ és a Liga viszonya

2009.09.01
Kép Ezzel kapcsolatban – augusztus 31-én – elnökségi ülést tartott az FRDÉSZ, melynek napirendjén a Liga és az FRDÉSZ viszonyának tisztázása, illetve a 2010-es bérstratégia kialakítása szerepelt. A korábban szeptember 3-ra tervezett Rendkívüli Küldöttgyűlést elhalasztották, az ülést Kónya Péter elnök vezette.

Az ülésen, az FRDÉSZ és a Liga viszonyának tisztázásáról szóló napirendi téma tárgyalása során Kónya Péter több, a jövő időszakra vonatkozó alternatívát is megfogalmazott. Ezt követően a tagszervezetek vezetői is kifejtették álláspontjukat, a többség az FRDÉSZ stabilizálása, illetve pozícióinak további megerősítése mellett tette le a voksát. 

E mellett a 2010. évre vonatkozó bérstratégia kialakításáról is tárgyaltak. Az elnökség felhatalmazta Kónya Pétert, hogy a 4%-os bruttó béremelést, a béren kívüli juttatások felbruttósítását, valamint a 13. havi illetmény visszaállítását szorgalmazza az érdekegyeztető fórumokon (OKÉT, OÉT) zajló tárgyalásokon. 

A napirenden szereplő témák megtárgyalása után – miután több tagszervezet vezetője is megfogalmazta, hogy a napirend okafogyottá vált – úgy döntöttek, hogy a szeptember 3-ra összehívott rendkívüli küldöttgyűlés elmarad.

frdesz.org.hu