Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fideszes belügy: vasakarat, vasprefektus, vasfüggöny

2012.02.03

pintérabelügyminiszter.jpgPécs polgármestere vehetne leckéket a belügyminisztertől. Mint ismert, Páva Zsolt kampányában azt ígérte, hogy "elzárja a csapokat", sőt, a tanácsadói szerződések kiszivárgásáig többször is igyekezett tanúbizonyságát adnia annak, hogy ez sikerült is.

Nos, ha elfogadjuk, hogy Pécs elöljárója konyít valamennyit a vízcsapok elzárásához, akkor Pintér Sándor maga Super Mario, a legendás vízvezeték-szerelő. A daliás belügyminiszter ugyanis egyetlen jól irányzott csavarintással megfosztotta a három legismertebb rendvédelmi szakszervezetet egyetlen bevételi forrásától.

A hős miniszter hű beosztottját, a minisztérium Humánigazgatási Szolgálatának vezetőjét küldte előre lecsapott sisakrostéllyal a nemes küzdelemben. Ő kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál, hogy ne vonja le a szakszervezeti tagok fizetéséből a tagdíjat.

A szakszervezetek nem nagyon értik, hogy mindez hogy történhetett. Egyrészt, mert a belügyminiszternek és hűséges szolgálatvezetőjének az ég világon semmi közük nincs ahhoz a megállapodáshoz, amelyet a munkáltató között a szakszervetekkel. Másrészt mert az egyoldalú felmondásról előzetesen nem értesítették a szakszervezeteket.

Az országos rendőrfőkapitány az intézkedés másnapján hamar felmondta a megállapodást, természetesen további együttműködéséről biztosítva a szakszervezeteket. Ám egy kicsit már ennek is olyan szaga van, mint ha előbb csattant volna a jobb horog, mint hogy meglendült volna az ököl. A legborzasztóbb a dologban az, hogy a belügyminiszter, és általában a kormány már meg sem erőlteti magát, hogy legalább egy kicsit a demokrácia parfümjével fújják be a nagyon is bűzlő intézkedéseket. Pont leszarják, hogy a tárca már leállította az utalásokat, mire a főkapitány felbontotta a megállapodást.

Magyarázat persze nincs a kormányoldalról, de legalább valami hülye maszlaggal nem röhögtették ki magukat. Nem próbálnak úgy csinálni, mint ha nem éppen ellehetetlenítenék, megnyomorítanák, tönkretennék a rendészeti szakszervezeteket, befognák a pofájukat, amit annyit jártattak tavaly. Legalább ennyi bátorság tellett a vasfüggöny idejét idéző vasököllel lesújtó vasprefektustól. Vastapsot neki.

pecsistop.hu