Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Felkötheti a gatyát a kormány: Baranyában is tüntetéssorozat indul

2011.09.24

strike.jpgA nagy szakszervezeti konföderációk közül az MSZOSZ, a Liga, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Autonóm Szakszervezeti Szövetség is képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyen az október elsejei fővárosi demonstrációt megelőző pécsi eseményekről egyeztettek.

Benke Norbert, a pécsi D-Nap főszervezője elmondta: példa nélkül álló összefogás előzi meg a pécsi eseményt, hiszen négy konföderáció tizenöt ágazata még nem működött együtt soha ilyen szorosan.

A pécsi események szeptember 29-én kezdődnek. Reggel nyolc órától a Szentlőrinci úton, azaz a 6-os főút nyugatra kivezető pécsi szakaszán autós demonstrációt tartanak a szakszervezetek, reggel nyolctól este fél ötig. A tiltakozás a város főterén folytatódik, fél hattól este nyolcig. Várhatóan hasonló lesz a demonstráció programja szeptember 30-án is. A szakszervezetek pécsi és baranyai képviselői október elsején reggel nyolckor buszokkal indulnak a fővárosi eseményre, a pontos létszám még nem ismert.

- Baranya készen áll - összegezte az egyeztetés tapasztalatait Benke Norbert. - Várakozásaink szerint az elmúlt időszak legnagyobb tiltakozó akciókra lehet számítani a szakszervezetek részéről, úgy Pécsett mind a fővárosban.

stop.hu