Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fegyverbe szólítják a nyugdíjasokat?

2011.05.10

nyugdijas_taskaval.jpgHétfő reggel ültek le tárgyalni a szolgálati nyugdíjat érintő, tervezett átalakításokról Pintér Sándor belügyminiszterrel a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat képviselő szakszervezetek vezetői. A párbeszéd elindult, de nem zárult sikeresen.

– Az álláspontok nem közeledtek, még csak konkrétumok sem kerültek szóba. Az ígérték, hogy a holnapi kormányülésen valószínűleg a mi ügyünk is kiemelt szerepet kap majd – tudtuk meg Kónya Pétertől, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnökétől. Annyi kiderült, hogy az öregségi korhatár előtt nyugdíjba vonult kollégáik státuszát felül kívánja vizsgálni a kormányzat. Kónya Péter emlékeztetett: számukra a törvény adta a lehetőséget, hogy kedvezménnyel, 25 év szolgálat után nyugdíjba vonulhassanak.

– Visszamenőlegesen nem lehet korlátozni senki jogait. Nem látjuk, hogy a kormányzat hova, milyen munkakörbe szeretné visszahozni azt a 30 ezer embert – szögezte le az érdekképviseleti elnök.

Pach Dánieltől, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének vezetőjétől megtudtuk: jövő héten a belügyminiszter vezetésével rendészeti érdekegyeztető fórumot hívnak össze, ahol a kormányzat – az ígéretek szerint – már konkrét elképzelésekkel ül tárgyalóasztalhoz.

borsonline.hu