Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fáklyás felvonulással ért véget a demonstráció

2011.04.17

tuntetes08.jpgCsaknem ezer tűzoltó, rendőr, büntetés-végrehajtási dolgozó, illetve vámos sétálta körbe az Országház épületét. A szervezők keddre újabb megmozdulást szerveznek, ugyancsak a Kossuth térre.

Az egész nap tartó rendvédelmi demonstráció részeként este nyolc órakor fáklyás felvonulás kezdődött a Kossuth téren. A szakszervezeti vezetők felvezetésével a menet nagyjából az országház főbejáratától indult, majd a déli oldal felé a rakpartok irányába tartott. A rakpartra leérve a biztosításban résztvevő rendőrök leállították a forgalmat így a menet zavartalanul haladhatott az úton. A tüntető tűzoltók közül néhányan kisbaltáikkal ritmusra verték az út menti szalagkorlátot szinte végig.

A felvonulás alatt az út mentén lévő tűzcsapokat rendőrök állták körbe. Mint ismert: napközben a demonstrálók az Andrássy úton és a Parlament körül is több tűzcsapot megnyitottak. A rendőrök ezt akadályozták meg este.

A felvonulás az országház északi szárnya után ment fel a rakpartra és a demonstrálók visszatértek a Kossuth térre. A megérkezés után többen a már leégett vagy még félig égő fáklyákat a parlament parkolójába dobálták. A rendőrök ezeket összeszedték és visszaadták a demonstrálóknak.
A szervezők a felvonulás végén azt mondták, hogy a demonstrációs bizottság hétfőn értékeli az eddigi megmozdulásokat.
Kedden a parlamentben lesz egyeztetés, ezért kora délutánra ismét a Kossuth térre hívták a rendvédelmi dolgozókat. Azt mondták, hogy amennyiben 15 napon belül nem születik megállapodás, újabb nagyszabású demonstrációt szerveznek. Megfogalmazásuk szerint „reszkessen a kormány”.

szakszervezetek.hu