Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Egyre nyugtalanabbak a nyugállományúak is

2011.05.12

levél.jpgMikor tarthatatlan lett az állapota, és a fizikai felmérést már biztosan nem tudta volna elvégezni, akkor vonult nyugállományba, holott nem szeretett volna. Fodor Andrea alezredes azonban bűnügyi vizsgáló volt, elvileg a „fejére” lett volna szükség, nem arra, hogy szintidő alatt fekvőtámaszokat nyomjon. A rendőrnő nyílt levele a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének internetes oldalán olvasható.

A rendőrnő szerint csak a nyomozáshoz ért, a civil életben azonban ezért gyakran lenézést kap. Elkeseríti, hogy a kormány szerinte tudatosan a rendőrök ellen hangolja a civileket. Szerinte azonban nem szabad elfelejteni, hogy minden rendőrhöz tartozik egy civil család, szavazópolgárokkal. 25 éve nem volt nyaralni, rekreációról sosem hallott, szerette a munkáját, és kényszerből ment nyugdíjba - állítja.

A nyugállományba vonult rendvédelmisekkel kapcsolatos kijelentések, miszerint felülvizsgálják a nyugdíj jogosultságot, azt az érzést kelti benne, hogy elvették a múltjukat és most el akarják venni a jövőjüket is, hiszen a férje is nyugdíjas, nem fogják tudni fizetni a hiteleiket. A nyugállományú alezredes nem tudja, mit tervez a kormány, de az eddigiek alapján nem rendőrként, hanem sokkal nagyobb valószínűséggel közmunkásként látja magát.

A volt rendőrnő azt írja Orbán Viktornak az FRDÉSZ oldalán található nyílt levelében: tudja, hogy meg tudják oldani, hogy a munkaképesség csökkenése kevesebb legyen egy új felmérésen, mert „mindig mindent megoldottak eddig is a rendőrségen belül, amit az állománnyal szemben csak akartak.” Mindig az volt a válasz, „le lehet szerelni”. „A zsigereimben érzem a félelmet ismét, amit azt hittem, hogy a nyugdíjazásom után, és igen, az Önök győzelme után már többé nem kell, azt hittem végre biztonságot kapok a szolgálatért cserébe.” - írja Fodor Andrea nyugállományú rendőrnő.

szakszervezetek.hu