Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bér, nyugdíj, életpálya, lakhatás – javaslataink a jövőnkre vonatkozóan

2011.04.07

News.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete elkötelezett a konstruktív együttműködés mellett mindaddig, amíg ezt tagjai érdekének sérelme nélkül megteheti. A közelmúlt eseményeinek hatására úgy érzem, hogy számot kell adnunk arról, mi van a fenti, egyébként igen szépen hangzó mondat mögött. Mert tettek nélkül a legszebb szavak is csak szegénységi bizonyítványnak jók. Ezért a jelen cikkhez csatolva közzé teszem az elmúlt öt hónap érdekképviseleti munkájának leglényegesebb, tagjaink többségét érintő eredményeit.

  1. A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének javaslata és álláspontja a bér, az életpálya és a nyugdíj vonatkozásában.
  2. A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének javaslata a rendőrök lakhatásának rövid és hosszú távú rendezésére.

Aki esetleg a felsorolásból hiányolja a képzésre vonatkozó javaslatot, annak azt kell válaszoljam, hogy álláspontunk szerint a képzés olyan szigorúan szakmai terület, amelyre véleményünk szerint a szakszervezeteknek nincs kompetenciája. Mi a fenti két területet tartjuk elsődleges feladatunknak, s amelyre a javaslatokat kollégáim és jómagam éjt nappallá téve dolgoztuk ki. Ezúton köszönöm minden tagunknak aki javaslatát, véleményét megosztotta velünk, mivel nélkülük ez nem jöhetett volna létre.

Hozzáteszem, hogy azért egy apró tévedés van a belügyminiszter állításában, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete ugyanis szakszervezeti szövetség, amely jelenleg hat szakszervezetből áll és ahová bármikor bármelyik szakszervezet vagy alapszervezet csatlakozhat, méghozzá önállósága megőrzése mellett. Mi egy konföderáció vagyunk, ahol mindenki szabad elhatározásából legjobb tudása szerint képviseli tagjai érdekeit, ettől vagyunk képesek olyan kihívásoknak megfelelni, olyan teljesítményt és szolgáltatást nyújtani, amire más, központosított, pártszerű, államszerű hierarchikus szervezetben működő szakszervezetek képtelenek.

dr. Székely Zoltán r. fhdgy. RSZV Jogsegélyszolgálat jogi ügyvivő