Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Az FRDÉSZ elnöke közzétette a fegyveres és rendvédelmi szféra 2010 évi bérköveteléseit

2009.09.04
Kép    A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) Elnöksége üdvözli, hogy a Magyar Köztársaság Kormánya a 2010. évi költségvetés tervezetében kiemelt forrásokat kíván biztosítani a rendőrség megerősítésére és fejlesztésére.

   Szövetségünk ugyanakkor felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az ország biztonságának, a közbiztonságnak - állampolgárok által is joggal elvárt megerősítése - kellő hatékonysággal nem történhet meg úgy, hogy a fejlesztéseket, csak egy rendvédelmi szervre leszűkítve hajtják végre, míg a többi fegyveres és rendvédelmi szerv működő képessége - költségvetési források hiányában - tovább romlik.

   A nemzetbiztonsági szolgálatok, a vám- és pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás, a tűzoltóság, a polgári védelem, a honvédség, a rendőrséggel együttesen biztosítják hazánk biztonságát, a közrendet és a közbiztonságot.

   Az FRDÉSZ ezért elvárja, hogy az évek óta tartó elvonások helyett, a jövő évi költségvetésben minden fegyveres és rendvédelmi szerv személyi és dologi kiadásokra kiemelt támogatást kapjon.

    Ezzel összhangban az FRDÉSZ követeli, hogy 2010-ben állítsák vissza a fegyveres és rendvédelmi dolgozók 13. havi bérét, bruttósítsák fel a jövőre adókötelessé váló béren kívüli juttatásokat, valamint legalább a tervezett infláció mértékével (4%) megegyezően emeljék meg az illetményalapot és a közalkalmazotti bértáblát! 


Budapest, 2009. szeptember 4. 

Az FRDÉSZ Elnöksége nevében: 

Kónya Péter elnök s.k.