Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Arcon köpte a rendőrt a villamoson cigiző hepatitiszes

2011.01.22

Kép A villamosra a Boráros téri megállóban két hangoskodó férfi szállt fel, akik közül az idősebbik a felszállást követően is zavartalanul cigarettázott tovább. A férfiak trágár szavak kíséretében hangosan szitkozódtak, ami szemmel láthatóan megbotránkozást és riadalmat keltett a villamoson tartózkodó utasokban. Ekkor a készenléti rendőr odalépett a két személyhez és megkérte őket, hogy a cigaretta eloltásával egyetemben hagyjanak fel garázda jellegű magatartásukkal.

A férfiak válaszul az előbbinél is agresszívabbá váltak és a rendőrt és élettársát kezdték szidalmazni. Mikor egyikük szájából elhangzott, hogy "miért mi lesz, rendőrt fogsz hívni?", a főtörzsőrmester közölte, hogy éppen egy rendőrrel állnak szemben és mikor nyilvánvalóvá vált, hogy a férfiak támadó fellépésétől kell tartani a rendőr szolgálatban helyezte magát és megkezdte a személyekkel szembeni intézkedést.

Amint a rendőr elővette szolgálati igazolványát a fiatalabbik, B. Ernő arcon köpte őt, káromkodva rángatni kezdte majd lelökte a megálló villamosról és tovább ütötte. A rendőrnek az ütéseket sikerült kivédenie és intézkedés alá vonni a támadóját. A szintén rendőr élettársa erősítést kért a helyszínre, mialatt az idősebbik személy elmenekült.

B. Ernő további intézkedés végett a helyszínen átadásra került a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak, akik előállították a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a dulakodó és köpködő férfi Hepatitis C vírussal fertőzött. A készenléti rendőr szerencsére nem kapta el a veszélyes vírusfertőzést.

B. Ernő ellen eljárás indult - őrizetbe vétel mellett - hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) utazási feltételei egyértelműen rögzítik, hogy a járműveken tilos a dohányzás és a zajongás.

police.hu