Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Rendőr Szakszervezek Védegylete Elnökségének nyilatkozata

2011.09.30

megafone2.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete továbbra is tiltakozik minden olyan kormányzati döntés ellen, amely ellentétes az Európai Unió alapelveivel, sérti vagy korlátozza az Alapvető Emberi Jogokat, az állampolgárok anyagi biztonságát és közösségi jogait.

A Védegylet jogellenesnek tartja a Kormányzat – kétharmados parlamenti többségre alapozott – tervezett előterjesztését a hatályos jogszabályok alapján már megállapított szolgálati nyugdíjak átalakításáról és megadóztatásáról (csökkentéséről). Amennyiben az Országgyűlés ezt az előterjesztést elfogadja, az ellen természetesen meg is tesszük majd a szükséges jogi lépéseket, mind a hazai mind a nemzetközi fórumokon a jogszerűen szerzett és gyakorolt jogok védelmére. Ebben a tárgyban az RSZV a szakszervezetei tagjainak ingyenes jogi képviseletet biztosít.

Az RSZV támogatja, hogy a Kormányfő a szolgálati nyugállomány tervezett járandóságából – álláspontunk szerint jogtalanul – elvont összeget a jelenlegi tiszthelyettesi, zászlósi állomány bérfejlesztésére kívánja fordítani, ugyanakkor a mindenkori kormányzat kudarcának tartja, hogy a jelenlegi állomány évek óta elmaradt bérfejlesztésére csak így lehet bérfedezetet találni.

A Szövetség szakszervezetei és tagjai saját döntéseiknek megfelelően vehetnek részt a budapesti és vidéki demonstrációkon.

RSZV elnökség