Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A német tűzoltók máris visszajelzték, teljes felszerelésben, május 6-án, Budapestre jönnek

2011.04.26

tuzolto333.JPG.ashx.jpgAz elsőként visszajelző egyik német tűzoltóság azt ígérte, 27 munkatársuk személyesen jön el, teljes felszerelésben, május 6-án, Budapestre. Mint a Szakszervezetek.hu már hírül adta, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete levélben fordult az európai tűzoltóságokhoz, azzal a kéréssel, hogy amennyiben van olyan bevetési ruhájuk, sisakjuk, csizmájuk, amit már nem használnak, küldjék el nekik.

Az Európa több országának tűzoltóságaihoz elküldött felhívásban a HTFSZ azt írja, a magyar kormány folyamatosan, évek óta a tűzoltók jogainak csorbítását hajtja végre Magyarországon. Az utolsó megmaradt joguk a kedvezményes nyugállományba vonulási lehetőség, amelyet eddig törvény garantált. Most pedig ezt is el akarják venni tőlük, mindannak ellenére, hogy a bérük megalázóan alacsony.

Ígéretük szerint a demonstráció után visszaküldik a felszereléseket, ám ha azokra nem tartanak igényt, akkor szétosztanák azokat az ország több nehézségekkel küzdő kisebb tűzoltóságának. A lépésre azért volt szükség, mert a magyar tűzoltóknak megtiltották, hogy védőfelszerelésben menjenek tüntetni.

Egy német tűzoltóság máris visszajelzett - mondta Árok Kornél, a HTFSZ elnöke a Független Hírügynökségnek. Az elsőként visszajelző német tűzoltóság munkatársai azt ígérték, hogy 27 kollégájuk személyesen jön el, tűzoltó felszerelésben Budapestre, a május 6-i demonstrációra.

szakszervezetek.hu