Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

„RENDŐR SZAK-SZERVEZETT HÁBORÚ”

2009.05.13

Kép

Avagy: Posta Imre különös levele az Rendészeti Védegylet elnökéhez is megérkezett.

 

Feladó: Posta Imre posta.imre@invitel.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

címzett: rviroda@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

dátum: 2009. május 7. 13:35

tárgy:  RENDŐR SZAK-SZERVEZETT HÁBORÚ

küldő: invitel.hu

máj. 7.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Írom a soron következő könyvem, amiben nagyon sok érdekes adat lesz majd, de bevallom, olyan információim is vannak, ami személy szerint a RV vezetőségére és működésére vonatkozóan kedvezőtlennek tűnik. Mégsem tudom megkerülni a kérdést, hogy ezzel kapcsolatban megkérdezzem a legilletékesebbeket. Személy szerint nem hiszek el semmilyen állítást a szervezettel és annak képviselőivel, működésével kapcsolatosan, bár van okom feltételezni, hogy nem minden jog – és szabályszerű körülötte. Szeretnék véleményt, sürgős állásfoglalást kérni a kérdésben. Természetesen nincs módomban a megjelenés előtt megmutatni az összeállításba eddig beválogatott anyagokat, de ott súlyos vádak, személyhez kötött vélemények is elhangzanak, több forrásból is megerősítve. Ha most nem kapok két napon belül választ, akkor már csak a következő kötetben lesz arra mód, hogy cáfolhassak és helyreigazítsak. Forrásaimat, bizonyítékaimat nincsen módomban kiadni, mert ez etikátlan lenne, de mint szervezetet, ami a közjóért dolgozik, meg kell védenem mindenféle támadástól úgy, miközben a tudomásomra jutott információkat, meg nem erősített híreket is bemutatom. Így szeretnék független tájékoztatást nyújtani olvasóimnak.

 

Válaszukat köszönettel és sürgősséggel várom!

 

Barátsággal és némi aggodalommal: Posta Imre

 

Szigetszentmiklós, 2009-05-07

 

Katus Károly RV elnök válaszlevele Posta Imrének:

 

Tisztelt Posta Imre Úr!

 

Tájékoztatom, hogy megkaptam a RENDŐR SZAK-SZERVEZETT HÁBORÚ tárgykörrel jelölt levelét, amellyel kapcsolatosan megdöbbenésemet fejezem ki, s egyben engem is „némi aggodalommal” töltenek el sorai.

 

A levele tárgyát megnevező „RENDŐR SZAK-SZERVEZETT HÁBORÚ” címhasználat már eleve egy békétlenkedő stílust vezet be, amelyet sejtető vádaskodással fejel meg.

A levelében megírt kérdésére válaszolva készséggel rendelkezésre állok a közjó érdekében a tervezett könyve megírása kapcsán.

 

Mindazonáltal az alábbiakra hívom fel szíves figyelmét:

 

1, A Rendészeti Védegylet tagsága és választott tisztségviselői tartózkodtak és tartózkodnak más rendőrségi tagsággal rendelkező szakszervezetekkel való nyílt civakodástól, torzsalkodásoktól és a szervezeti különbségek negatív jellegű keresésétől.

 

Érdekvédelmi szervezetünk mindig kezet nyújt azoknak az érdekvédőknek, akik adni akarnak a rendőrség állományának, azoknak, akik tisztességes magyar állampolgárokhoz méltóan keresik a probléma megoldásokat. Kezet nyújtunk azoknak, akik a magyar nemzeti, katonai és rendvédelmi hagyományokat ápolni akarják, akik az évezredes, Szent István királyunk által megteremtett államiságunk alapját képező értékeket tisztelik és vallják, és távol tartják magukat az aktív állományú katonához és rendőrhöz nem illő, a katonai szervezettségi viszonyok között méltatlan politikai gondolkodástól és tevékenységtől.

 

A levele tárgyát megnevező „RENDŐR SZAK-SZERVEZETT HÁBORÚ” címhasználat politikai beállítottságú, a háború minden esetben alapvetően igazságtalan, a hidegháborúra emlékeztető, idegeket próbára tevő, kommunikációs és propaganda alapú lélektani hadviselésre utaló címhasználata a mai rendőrségi-társadalmi és szakszervezeti körülmények között támadó jellegű, kiszámítatlan károkat tud okozni. A háború szóhasználatot békeidőben politikai eszköznek tartom és elítélem.

 

Személyes hitvallásom: ” A katonához és a rendőrhöz a politika méltatlan, a katonához és a rendőrhöz csak a példás szolgálatellátás, a bátorság és a segítőkészség illik!”

 

2, Visszautasítom a Rendészeti Védegylet vezetőségét és szervezetét illető megjegyzését.  Egyrészről azért, mert önnek semmi köze nincs hozzá!

 

Másrészt azért, mert a Rendészeti Védegyletet és az RV alapszabálya által létrehozott önálló jogi személyiségű tagszervezeteit és bizottságait az illetékes felügyelő szervek (ÁSZ és az illetékes ügyészségek) 2008- 2009. évben teljesen átvilágították, törvényességi felügyeleti eljárásaik során minden keletkezett eredeti és hiteles irat bekérésével ellenőrizték, úgy a szervezeti működésében, mint a gazdálkodásában nem állapítottak meg jogsértéseket. Az RV gazdálkodási fegyelmét és a törvényszerinti működését független könyvelő iroda és külön könyvvizsgáló szakértői cég kontrollálja és segíti.  A Rendészeti Védegylet önkormányzati szerveinek, tagszervezeteinek, és tagozatainak hatékonyabb szervezeti működésére, az egyszerűbb és gyakorlatiasabb ügyintézésre az illetékes felügyelő szervek javaslatokat és előírásokat fogalmaztak meg, melyeket már végrehajtottunk, illetve a megfelelő önkormányzati szervek rövid időn belül végrehajtják. Érdekképviseletünk szervezete, működése, munkamódszerei a Határőrség - Rendőrség integrációja óta folyamatosan változtak, ez év második felében országos közgyűlésünk dönt alapvető szervezeti és személyi megújításokban.

 

Az RV belső életével kapcsolatosan, az alapszabályunk által biztosított bírósági jogi kifogások lehetőségével is éltek tagjaink és tisztségviselőink, eddig négy esetben, mely során a bíróság elutasította jogerősen a felperesi keresetüket, az RV működésével kapcsolatosan bíróság sem hozott elmarasztaló végzést, nem állapított meg jogsértést. 

 

Ha a jelen 2. pontban leírtakhoz képest Önnek eltérő információi, iratai lennének, akkor azok nem hitelesek, nem eredetiek és nem tükrözik a valóságot. Ilyen anyagok felhasználása könyvében meggondolatlanság kategóriájába esnek, esetleg lejárató célzattal kerülhetnek be. Ezért jó szívvel ajánlom, hogy egyeztessünk és segítsük egymás életét!

 

3, Az Ön által jelzett és leírt: „a tudomásomra jutott információkat, meg nem erősített híreket is bemutatom. Így szeretnék független tájékoztatást nyújtani olvasóimnak” elvek és cél valós elérését a két mondata kizárja.  Ugyanis a meg nem erősített hírek bemutatása nem tudja szolgálni az olvasók független tájékoztatását.

 

Tájékoztatom Önt, hogy a tényfeltáró könyvírás nekem is időtöltésem. Az ezzel járó munka igen költséges és időigényes. Eddig egy könyvem jelent meg, és három van előkészületben, kéziratban. A megjelent könyvem tartalmának 2/3-át kegyeleti, személyiségi és katona etikai okok miatt, családi és szakértői tanácsra öncenzúráztam, és további 15 évet adtam az eredeti, teljes 230 oldalas írás közreadásához. Ezzel csak az Ön nehéz helyzetére hívom fel a figyelmet.

 

Végezetül tájékoztatom, hogy amennyiben a jelzett könyve úgy jelenik meg, hogy nem lesz lehetőségem a „meg nem erősített híreket” - melyek a Rendészeti Védegyletről, és azzal összefüggésben rólam szólnak - hitelesíteni, vagy véleményt mondani, hivatalos irattal szembe állítani, úgy jogi lépéseket teszek, illetve könyvének tartalmától függően „antitéziseket” adok ki, továbbá élek az Ön eszközével: „a tudomásomra jutott információkat, meg nem erősített híreket is bemutatom. Így szeretnék független tájékoztatást nyújtani olvasóimnak!”

 

Jó szívvel ajánlom, hogy egyeztessünk és segítsük egymás életét!

 

Tisztelettel:

 

Katus Károly

RV elnöke 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.