Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Friss hírek, információk szövetségünk honlapján: http://rszv.hu

2012.08.26

| Menüpont: HÍREK

honlapajanlo.jpg

 

Parádfürdő

2012.07.16

| Menüpont: HÍREK

boldog_gyermemek.jpgMegkezdődött a Rendőr Szakszervezetek Védegylete, Központi Rendőr Szakszervezetének idei gyerektábora a Mátra szívében, Parádfürdőn. A ma érkezett gyerekeknek a festői környezetben lévő táborban vasárnapig sok érdekes és izgalmas kalandban lesz részük a szervezők, és a kíséretükben lévő nevelők jóvoltából.

 

Személyi változások a rendőrségnél, Pintér és Orbán is kinevezett

2012.07.13

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgA rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Papp Károly rendőr vezérőrnagyot Pintér Sándor belügyminiszter. Jelenlegi feladatkörét hétfőtől Hoffmann Imre látja el, akit Orbán Viktor a közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárnak nevezett ki.

 

Szent László nap - Apátistvánfalva

2012.07.01

| Menüpont: HÍREK

sztlaszlo100.jpgSzent László nap alkalmából, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete 2012. június 30-án - idén ötödik alkalommal - koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott Apátistvánfalván, ahol a helyi Szlovén szervezetek közreműködésével átadásra került az emlékhely „kétnyelvűsítése”, a Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit kft. támogatásával.

 

Főkapitányi köszöntő

2012.06.29

| Menüpont: HÍREK

hatala100.jpgTisztelt Határrendész Kollégák!

Engedjék meg, hogy vezető társaim és magam nevében is tisztelettel köszöntsem Önöket június 27-én, Szent László napján.

 

Szent László nap - Budapest

2012.06.27

| Menüpont: HÍREK

sztlaszlo100.jpgSzent László, a „Határok őrzőinek védőszentje” napja alkalmából, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete 2012. június 27-én - idén ötödik alkalommal - koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán található Határőrség emlékfalánál és a városmajori Kisfaludy Stóbl Zsigmond által készített határvadász emlékszobornál.

 

Végeredmény

2012.06.19

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgBefejeződött az MRK közgyűlési tagok választása, és a szavazatszámlálás. A közzé tett végeredményt szép sikerként értékeljük, hiszen a Rendőr Szakszervezetek Védegylete által  támogatottak közül hat fő került a közgyűlésbe. A legtöbb szavazatot elérve, listavezetőként Markovics György kollégánk jutott be, akinek ezúton is szívből gratulálunk a szép választási eredményhez, az első helyhez.

 

Kirándulás Baranyába

2012.06.18

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete, Központi Rendőr Szakszervezet buszos kirándulást szervezett 2012. június 16-án szombaton Baranya megyébe. Elsőként a nemrég átadott Zsolnay negyedet tekintettük meg Pécsen, ahol találkoztunk a DNYMRSZ helyi vezetőivel is. Utána Siklósra mentünk, ahol a várral és a város többi nevezetességeivel ismerkedtünk meg, majd Villányba látogattunk, ahol vacsorával és borozgatással egybekötött pincelátogatással fejeztük be ezt a kellemes napot.

 

Válaszlevél érkezett

2012.06.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA miniszterelnök megbízásából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára válaszolt  a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnökének levelére, melyben a közszféra szakszervezetire vonatkozó új jogi szabályozással kapcsolatos problémákra hívta fel a figyelmet. A KIM államtitkára meglepetést nem okozó levelében kifejtette, hogy a különböző szférákban működő szakszervezetek közötti különbségtétel helyénvaló, a Magyar Rendvédelmi Kar és a Magyar Kormánytisztviselői Kar pedig "az érdekek kiegyenlítését célozza a nemzeti érdekekkel való összhang megteremtése érdekében."

 

BÉT tájékoztató

2012.05.30

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg Dr. Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára 2012. május 17. napján tájékoztatót tartott a belügyi érdekegyeztető tanács munkavállalói oldalának képviselői részére a belügyi lakhatási támogatások rendszeréről, valamint a különböző támogatásokat szabályozó rendeleteket egységesítő szabályozási tervezetről.

 

I. Lenti Rendőr-kupa

2012.05.29

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgEz év május 11.-én első alkalommal került megrendezésre a Lenti TE pályán az I. Lenti Rendőr-kupa melynek keretében kispályás labdarúgó mérkőzésekre és hetes-rúgó versenyekre került sor. A kapitányság állománya öt csapatba játszott. A kimerítő mérkőzések után, a helyszínen készített babgulyás adott újra energiát a jelenlévőknek, az eredmény hirdetés előtt.

 

Év Határrendésze díjátadó

2012.05.24

| Menüpont: HÍREK

DARSZ-logo.jpgAz SZLHKSE honlapján végrehajtott szavazás alapján a 2012. évben az „Év határrendésze" vándordíjat Balázs Gábor r. ftőrm. Úr nyerte meg a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltségről. A díjat Liptai András rendőr alezredes, a Bács-Kiskun MRFK képviseletében adta át a nyertesnek 2012. május 22-én a bácsalmási Fiedler Közösségi Házban.

 

Életet mentett egyik tagunk

2012.05.21

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgSzakszervezetünk egyik tagja Nagy András, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Központi Rendőr Szakszervezet Szabolcs Szatmár Bereg Megyei alapszervezetének titkára a Szabolcs Online beszámolója szerint május 5-én szombaton, súlyos balesetet akadályozott meg, majd a bajbajutottak mentésével egy komolyabb tragédiát sikerült megelőznie.

 

RSZV Központi koordinációs iroda

2012.05.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTájékoztatjuk tagjainkat, hogy irodánk elérhetősége 2012. május 16-tól megváltozott. Az RSZV KKI új címe: 1145 Budapest, Colombus utca 53. Telefonszámunk változatlan: Telefon: +36-1-788-0925 Fax: +36-1-785-5399; Mobil: +36-70-457-0433; BM szám: 37-107; BM Fax: 37-109; Email: rszv@rszv.hu Levelezési címünk: 1145 Budapest, Colombus utca 53. illetve: 1276 Budapest Pf.: 30.

 

KRSZ – RRI Focikupa

2012.05.15

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete, Központi Rendőr Szakszervezet (KRSZ), a Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal (RRI) közösen szervezve 2012. május 15-én rendezte meg a minden évben nagy sikernek örvendő hagyományos „KRSZ – RRI Focikupát” Budapesten, az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén.

 

Magyar Rendvédelmi Kar

2012.05.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA munkáltató megkezdte a Magyar Rendvédelmi Kar választására való felkészülést. Első lépésként, május 22-ig a jelöltek ajánlószelvényeit gyűjtik. Szakszervezetünk a jelölési és választási folyamatban nem vesz részt, megmaradva azon álláspontunk mellet, hogy független érdekvédelmi szervezetként alternatívát mutassunk fel a karral szemben. Hiszen milyen jogi segítséget várhat egy rendőr attól a testülettől, amely maga indítványozza a személy fegyelmi elmarasztalását vagy a szervezetből való eltávolítását…

 

Gyerektábor 2012

2012.05.07

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete, Központi Rendőr Szakszervezet szervezésében meghirdetésre került az idei évi gyerektábor. Részletes program és további információ a cikkben, ahol a letölthető jelentkezési lap is megtalálható.

 

Év rendőre címet kapott egyik tagunk

2012.05.05

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTrucza Szabolcs rendőr századost, a Szekszárdi városi kapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetőjét, szakszervezetünk tagját választották 2012-ben az év rendőrének Tolna megyében. A Rendőr Szakszervezetek védegyletének vezetősége, tagjaink nevében is gratulál mindkét kollégának az elismeréshez. Munkájukhoz további sikereket, magánéletükben sok boldogságot, erőt, egészséget kívánunk.

 

Újjászülethet a korengedményes nyugdíj?

2012.05.04

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA korengedményes nyugdíjazási lehetőség valamilyen formában történő visszaállítását fontolgatja a kormány a vegyipari szakszervezet értesülése szerint. Emellett napirenden van az év végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjat felváltó ellátórendszer kidolgozása is. Ennek legfőbb oka a több tízmilliárd forintos biztos költségvetési bevételi forrás lehetősége.

 

Felhívás szolgálati járadékos tagjaink részére!

2012.05.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz április 30-i határidő lejárta előtt jelentősen megnőtt azon hozzánk forduló szolgálati járadékos kollégák száma, akik szeretnék, ha szakszervezetünk képviselné ügyeiket a jogi eljárások során. Ezért az RSZV vezetése úgy döntött, hogy az eredeti beadási határidőt 2012. május 15-ig meghosszabbítja. Kérünk minden érintettet a végső határidő pontos betartására!

 

Megerősíti a kormány a rendőrséget

2012.04.26

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgMintegy tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból; az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

 

Április 24-e, a Rendőrség napja

2012.04.24

| Menüpont: HÍREK

szgyorgy100.jpgA kormány határozata alapján 1992-től Sárkányölő Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon A "RENDŐRSÉG NAPJÁt". Ebből az alkalomból a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének vezetősége nevében köszöntjük kollégáinkat, tagjainkat, a Rendőrség minden munkavállalóját. Kívánunk munkájukhoz kitartást, erőt és egészséget, magánéletükben sok boldogságot.

 

Tájékoztató az április 23-i RÉT ülésről

2012.04.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg2012. április 23-án tartotta ülését a Rendvédelmi Érdekegyeztető Tanács (RÉT), ahol Pach Dániel elnök és Pósa Zoltán főtitkár képviselte a Rendőr Szakszervezetek Védegyletét (RSZV), a munkáltatói oldal részéről pedig Lajtár József r. vezérőrnagy és Gömbös Sándor r. ezredes úr vett részt a megbeszélésen.

 

RSZV levél

2012.04.18

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegyletének (RSZV) főtitkára Pósa Zoltán, szakszervezetünk nevében az alábbi átiratot intézte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője részére, szolgálatszervezési ügyben.

 

RSZV kongresszus

2012.04.14

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgKongresszust tartott a Rendőr Szakszervezetek Védegylete április 14-én szombaton, a Liga szakszervezetek székházában. A tisztségviselőkön és a küldötteken kívül, megtisztelte jelenlétével a hétvégi rendezvényt Gaskó István a Liga elnöke és Horváth József a Határőr Szakszervezet korábbi vezetője.

 

Hajdúszoboszlói üdülési lehetőség ”verhetetlen” áron!

2012.04.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak.

 

Szabadnapért futnak a magyar rendőrök

2012.04.09

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMíg a brit rendőrök morognak, hogy a fizikai felmérőkön akarják tesztelni az állóképességüket, a magyar rendőrök a vezetőik szerint jó formában vannak, és lelkesen vesznek részt az éves próbákon. A lelkesedésre jó okuk van, aki nem felel meg, azt kirúgják, aki viszont elég gyorsan fut, két szabadnapot kap. A rendőrség fővárosi, Vágóhíd utcai kiképző központjában megnéztük, mennyire fittek a magyar rendőrök.

 

Levél a BM-ből! NO COMMENT!

2012.04.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTisztelt Powell Úr! Tisztelt Szakszervezeti Vezetők!

Csatoltan küldöm az egyeztetett tárcaálláspontot tartalmazó válaszlevelet a szakszervezetek által felvetett kérdésekre szíves tájékoztatásul.

 

TAGDÍJLEVONÁSI TÁJÉKOZTATÓ

2012.04.02

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMint arról már korábban beszámoltunk, a fegyveres testületeknél 2012. január hónaptól nem vonják le az érdekképviseleti tagdíjakat a munkáltatók, ezért a tagdíjfizetést csoportos beszedési megbízás útján oldjuk meg.

 

  • Az RSZV szakszervezeti tagdíj 2012. április hónaptól 900 ft./hó.
  • A szakszervezeti tagdíjak 100%-ban csökkentik az adóalapot!
 

2012. évi KRSZ közgyűlés

2012.03.26

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA Központi Rendőr Szakszervezet KRSZ március 23-án az ORFK Teve utcai székházában megtartotta 2012. évi közgyűlését, ahol módosításra került az alapszabály, valamint új tisztségviselőket is választottak a közgyűlés résztvevői.