Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A balesete után fejbe lőtte magát egy fiatal rendőr

2011.04.06

| Menüpont: HÍREK

krsz_kek.jpgBalesetet szenvedett az autójával, majd pisztolyával fejbe lőtte magát egy 22 éves szendrői rendőr. Mentőhelikopterrel szállították kórházba a Szendrő és Szuhogy közötti útról. A kórházban a sérülttel elakadt a lift, a tűzoltók verték szét a felvonót, hogy kiszabadíthassák.

 

FELHÍVÁS!

2011.04.05

| Menüpont: HÍREK

A jogainkért megyünk!

2011.04.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Európai Unió Tanácsának Magyar elnöksége és az április 8-9-én Budapesten megrendezésre kerülő pénzügyminiszterek találkozója kapcsán, az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen Euro-Demonstrációt szervez 2011. április 9-én, 13 órakor Budapesten.
 

Mégsem sújtja Pest megyét az ORFK

2011.04.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Visszavonatja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azokat az intézkedéseket, amelyek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) gazdálkodását szigorították volna.
 

Nem tréfa – a nyugdíjunkkal viccel a Kormány április elsején

2011.04.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Bevallom őszintén, e napon, Bolondok Napján szerettünk volna valami vicces álhírrel meglepni olvasóinkat és társ szakszervezeteinket. Felmerült a háromszögletű rendőrkalap bevezetése, a jelzőbója járőrszabályzat szerinti viseléséről fénykép készítése, skót hagyományokon alapuló kötelező kék testfestés bevezetése és még több más ötlet. De a valóság közbeszólt, így Bolondok Napján a belügyminiszter lesz cikkünk fő szereplője.
 

Vezetőváltás a zalaegerszegi rendőrkapitányságon

2011.04.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai nappal nyugállományba vonul a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője. Kámán János rendőrezredes feladatait Németh Attila rendőr alezredes látja el.
 

A nyolcadik és a kilencedik csapás – kifogástalan életvitel és megbízhatósági vizsgálat

2011.03.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Már mindenki szinte csak és kizárólag a korkedvezményes nyugdíj eltörlésével kapcsolatos vihart jelző mennydörgésre figyel. E hangban elvegyül alkotmányos államunk intézményének tetejéről lecsúszó két jókora tetőcserép moraja, pedig nem kevésbé veszélyes, sőt míg a nyugdíj még csak közeleg, ez már bármelyik pillanatban a nyakunkba eshet. Amiről szó van, az a megbízhatósági és a kifogástalan életvitel ellenőrzés. 2011. március 25-én pénteken ebben a témában tartott tájékoztatót az NVSZ egyik osztályvezetője.
 

A LIGA Szakszervezetek a fegyveresek korkedvezményes nyugdíjáról

2011.03.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszerezetek elutasítja a kormány módszerét, hogy bármiféle egyeztetés nélkül hozzon húsbavágó döntéseket a munkavállalókról, hogy megszerzett jogokat úgy csorbítson, hogy azokat kész tényként közli.
 

2011. évi üdülések

2011.03.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Megjelent a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének 2011. évi üdülési tájékoztatója. Az üdülések ITT megtekinthetők!
 

Cél a sokszínű rendőrség megteremtése

2011.03.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Nyílt napot tartott hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendészeti pálya iránt érdeklődő roma származású és hátrányos helyzetű fiataloknak. Fontos a társadalom minden rétegének a képviselete, így egy sokszínű rendőrség kialakítása – mondta Tóth Tamás rendőrfőkapitány.
 

A Belügyminisztérium véleménye a szakszervezetek demonstrációs kezdeményezésére

2011.03.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium folyamatos tárgyalásokat folytat a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel és a jövőben is nyitott az érdekképviseletek javaslataira, valamint a felvetések és elképzelések figyelembe vételére. A Belügyminisztérium Sajtóosztályának közleménye.
 

A reptéri rendőrségen nyomoz az ügyészség

2011.03.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Hivatali visszaélés miatt nyomoz a Fővárosi Főügyészség a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságánál - írja a hétfői Népszabadság. A Zóna Taxi azért tett feljelentést, mert szerintük a reptéri rendőrség törvénysértésekhez asszisztált a taxiscég és a Budapest Airport vitájában.
 

Felkai László: 30 százalékos bérfejlesztésre lenne szükség

2011.03.28

| Menüpont: HÍREK

Kép A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint a korai nyugdíjba vonulás helyett az aktív, munkával eltöltött éveket kell díjazni a rendészeti dolgozóknál, akik esetében összességében 30 százalékos bérfejlesztésre lenne szükség; Felkai László erről a hétvégén, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) megalakulásának 15. évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen beszélt.
 

Főtitkári tájékoztató a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum (RÉF) üléséről, avagy a hír igaz, nem osztogatnak…

2011.03.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Pénteken rendkívüli RÉF-et tartottak az érdekképviseletek és a Kormányzat a Belügyminisztérium 108-as tárgyalójában, melyen az RSZV-t Pósa Zoltán főtitkár és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte. A Kormány képviseleti oldalán dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr, továbbá az Nemzetgazdasági Minisztérium részéről Banai Péter Benő, költségvetésért felelős helyettes államtitkár úr vett részt az ülésen.
 

Hat szakszervezet fog tüntetni Budapesten

2011.03.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Eddig még ritkán volt példa ekkora összefogásra Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint.
 

Levél minden rendőrnek

2011.03.23

| Menüpont: HÍREK

KépOrbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter levele a rendőrség hivatásos állományú tagjaihoz:

 

Idegek harca!

2011.03.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Dél-Alföldi Rendőr Szakszervezet Megyei Póker versenyt szervez, 2010. április 02-án, Kecskeméten, a GRAND PÓKER clubban. Verseny célja a póker kártyajáték népszerűsítése, a munkában megfáradt kollégák számára egy izgalmas nap biztosítása, végül, hogy eldöntsük, ki a legjobb blöff mester a megyében.
 

RÉT ülés jegyzőkönyve

2011.03.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Alábbiakban olvasható a 2010. március 7-i soros Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ülés szó szerinti jegyzőkönyve:
 

Zuhantak a bérek a közszférában

2011.03.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Míg a versenyszférában átlagosan 8,4 százalékkal nőttek a bérek, addig a költségvetési intézményeknél 12,5 százalékkal zuhantak – tette közzé pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Az 1,6 százalékos bruttó keresetnövekedés elmarad a várakozásoktól.
 

A működőképesség határán a rendőrség

2011.03.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A működőképesség határára sodródott a rendőrség, miután a kormány elvonta dologi kiadásaik több mint felét - mondta szombati sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás. Az MSZP-s képviselő szerint a rendvédelmi szervek a pénzhiány miatt hamarosan nem tudják garantálni az emberek biztonságát, ezért felszólította a kormányt, hogy azonnal rendezze a helyzetet.
 

Szerdán figyelmeztető sztrájkba lépnek a Malév pilóták és az utaskísérők

2011.03.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Szerdán 10 órától kétórás figyelmeztető sztrájkot, megegyezés híján pedig pénteken 10 órától általános sztrájkot hirdetnek a Malév pilóta és légiutas szakszervezetei - mondta Óvári Tamás, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesület (HUNALPA) vezetője vasárnap este.
 

Megsemmisítenék a semmisségi törvényt

2011.03.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közös beadványban kérik a 2006 őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló törvény megsemmisítését az Alkotmánybíróságtól. A jogvédő szervezetek szerint a törvény súlyosan sérti a jogállamiságot és a bírói függetlenséget, közölte a TASZ.
 

Nem lesz ingyenes a BKV a szolgálaton kívüli rendőröknek

2011.03.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Visszavonná a szolgálaton kívüli rendőrök ingyenes BKV-utazásáról szóló rendeletet a Fővárosi Önkormányzat.
 

2006 ősz: engedetlenséggel vádolnak egy rendőrt

2011.03.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Debreceni Katonai Ügyészség "parancs iránti, jelentős hátrány veszélyével járó engedetlenség bűntette" miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy rendőrt abban a büntető eljárásban, amelyet Gulyás Gergely (Fidesz) feljelentésére indítottak - írta a Magyar Nemzet.
 

Kiakadtak a szakszervezetek a táppénz csökkentése miatt

2011.03.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy két éve már kiadott sajtóközlemény ismételt közreadásával kívánnak tiltakozni a LIGA Szakszervezetek a kormány táppénzcsökkentő intézkedése miatt.
 

Eldőlt a Rendőrtiszti Főiskola és a nemzetvédelmi egyetem sorsa

2011.03.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Elfogadta az Országgyűlés szerdán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) létesítéséről szóló törvényjavaslatot; az új intézmény 2012. január 1-jén jön létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának jogutódjaként.
 

A fővárosi tűzoltók súlyosan elkeseredtettek, létbizonytalanságban élnek

2011.03.16

| Menüpont: HÍREK

Kép „2010-ben tovább csökkent a tűzoltók részére adható bérjellegű juttatások köre és mértéke, az állomány körében érzékelhető elkeseredettség súlyos feszültségeket teremtett”, - hangzott el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) évértékelő értekezletén, amelyről a Katasztrófavédelem hivatalos portálja tudósított.
 

Kitöltési útmutató a Robotzsaru Cafeteria 2011 modul rögzítő felület használatához

2011.03.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A 3/2011. (II. 25.) ORFK utasítás a személyi állomány 2011. évi cafeteria juttatásait biztosító egyes munkáltatói intézkedések végrehajtásáról (a továbbiakban: utasítás) leírtaknak megfelelően a Cafeteria modulban lehetősége van mindenkinek a saját cafeteria keretét felosztani.
 

Igazságszolgáltatás felfüggesztve?

2011.03.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Durva félreértés" a semmisségi törvényre úgy tekinteni, hogy nem érvényesek a 2006-os tömegoszlatással kapcsolatos ítéletek - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Balsai István, akinek a törvénytervezetét tegnap fogadta el a parlament. A rendőrszakszervezetek a jogszabály miatt alkotmánybírósághoz fordulnak és aggódnak a rendőrség presztízséért is.
 

Elkezdődött az összefogás

2011.03.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A fegyveres és rendvédelmi ágazat érdekképviseletei a mai napon az alábbi egységes és közös nyilatkozatot teszik a szolgálati nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó kormányzati szándékkal kapcsolatban: