Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Büntetésből nem büntetnek a lengyel rendőrök

2011.05.13

| Menüpont: HÍREK

nowe_log-policja.jpgNem büntetnek a lengyel rendőrök, tiltakozásul bérük befagyasztása, táppénz-kedvezményük tervezett megszüntetése és a a kilátásba helyezett nyugdíjkorhatár-emelés ellen.

 

Egyre nyugtalanabbak a nyugállományúak is

2011.05.12

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTitokban kellett orvoshoz járnia egy ma már nyugállományú rendőrnőnek, mert félt, hogy megromlott egészségi állapota miatt az éves felülvizsgálaton kirúgják.

 

Pintér Sándor elégedett

2011.05.11

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgEredményesnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) és az irányítása alá tartozó szervek átalakítását Pintér Sándor a tárca elmúlt évét értékelve a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén.

 

Fegyverbe szólítják a nyugdíjasokat?

2011.05.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgVisszahívna dolgozni a kormány 30 ezer nyugdíjas rendvédelmist, akiket idő előtt nyugdíjaztak – csak ennyi konkrétum hangzott el az érdekvédők és a miniszter egyeztetésén.

 

Nincs megállapodás a rendvédelmisekkel, tovább tárgyalnak

2011.05.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNem közeledtek az álláspontok a rendvédelmi dolgozók érdek-képviseleti vezetői és Pintér Sándor belügyminiszter hétfő délelőtti, több mint háromórás informális megbeszélésén – közölte Kónya Péter, a demonstrációs bizottság vezetője újságírókkal a találkozó után.

 

Rövid elnöki tájékoztató a 2011. május 06-án, 11 órától tartott RÉF ülésről

2011.05.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgPénteken RÉF ülést hívtak össze az érdekképviseletek és a Kormányzat között, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium aulájába, melyen az RSZV-t Pach Dániel elnök és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte.

 

"Pintér gyere ki!" - összefoglaló a rendvédelmi dolgozók tüntetéséről - videók

2011.05.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgEgész napos tüntetést tartottak pénteken a rendvédelmi dolgozók több szakszervezet részvételével. A tüntetők felvonultak többek között a Belügyminisztérium és a Parlament előtt, illetve a Hősök teréről autókonvoj is indult a Kossuth térre.

 

Mire lehet elég a rendvédelmi demonstráció?

2011.05.05

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Hivatásunk védelmében elnevezésű akción szerzett jogaik védelmében tiltakoznak a rendvédelmi dolgozók pénteken, az április 11-22. közötti, 15 ezer munkavállalót megmozgató demonstrációsorozat folytatásaként, mivel a kormány továbbra sem bocsátkozik érdemi tárgyalásba a szakszervezetekkel. A pénteki tüntetésen részt vesz a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és cigány polgárőrök is.

 

Tárgyalás és demonstráció egy napon

2011.05.04

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA belügyminisztérium összehívta a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának (RÉF) ülését péntek 11 órára. Két órával a tervezett demonstráció előtt! Mellékletként a minisztérium megküldte a hivatásos állomány körében a korkedvezményes nyugdíj eltörlésével és az új életpályamodellel kapcsolatban végzett felmérésének eredményeit is.

 

A LIGA támogatja a május 6-i demonstráció céljait

2011.05.03

| Menüpont: HÍREK

ligalogo.jpgA LIGA Szakszervezetek egyetért a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által szervezett május 6-i demonstráció céljaival és felszólítja a kormányt, hogy azonnal kezdje meg az érdemi tárgyalásokat az érintett szakszervezetekkel.

 

Hivatásunk védelmében! Autós demonstráció május 6-án!

2011.05.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA „Hivatásunk védelmében" indított demonstrációsorozat újabb állomásaként május 06-án (pénteken) délután egymással párhuzamosan rendezendő két demonstráció közül a Rendőr Szakszervezetek Védegylete az autós demonstrációban vesz részt. A megmozdulás este a parlament körüli fáklyás menettel, illetve élőlánccal ér véget.

 

Három műszakban tüntetnek a rendvédelmisek

2011.05.02

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHárom részből álló tüntetést terveznek péntekre a fegyveres és rendvédelmi dolgozók. Autós és gyalogos vonulás lesz délután, este pedig élőlánccal körbeveszik a Parlamentet. A hármas demonstráció oka, hogy a különböző beosztásban dolgozók minél többen tudjanak részt venni rajta. Kónya Péter, a demonstrációs bizottság elnöke hétfőn, a tervek ismertetése után Kövér Lászlónak üzenve felszólította a házelnököt, nyilvánosan kérjen bocsánatot minapi, a szakszervezeteket érintő nyilatkozatáért.

 

Május 1. - Egykor a munka ünnepe

2011.05.01

| Menüpont: HÍREK

liga.gifIdén május elsején a munkavállalóknak nincs igazán mit ünnepelnie. A kormány eddigi és tervezett intézkedései egyaránt a munkavállalói jogok csorbításáról szólnak, ezért a LIGA Szakszervezetek május elsején, délben gyászkoszorút helyezett el a városligeti munka ünnepe emlékkőnél.

 

Hivatásunk védelmében: Sajtótájékoztató május 2-án!

2011.04.30

| Menüpont: HÍREK

FRDÉSZ-1.jpgA ,,Hivatásunk védelmében" címet viselő akciósorozatot meghirdető Egységes Demonstrációs Bizottság április 29-én megtárgyalta a szerzett jogaink védelmében szervezett tiltakozás folytatását. A szakszervezeti vezetők az egyeztetés végén úgy határoztak, hogy május 2-án 11 órakor, az FRDÉSz székházban, sajtótájékoztatón jelentik be, miként folytatják a demonstráció-sorozatot.

 

Hernádvölgyi Andrea: az általános sztrájk sincs kizárva

2011.04.29

| Menüpont: HÍREK

mszosz.logo.jpgA munka világát érintő kormányzati intézkedések Borsod megyét és a régiót érintő hatásairól tartott sajtótájékoztatót Miskolcon Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke.

 

Lendvai: A rendőrségnél zárolt pénzeket fel kellene oldani

2011.04.28

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgOrszággyűlési határozati javaslatot ad be az MSZP a gyöngyöspatai és az ehhez hasonló események jobb kezelése érdekében - mondta Lendvai Ildikó, a párt parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában.

 

Tűzoltó és rendőr tábornokokat nevezett ki és léptetett elő Schmitt Pál

2011.04.27

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgTűzoltó dandártábornokká nevezte ki a köztársasági elnök Dobson Tibort, Papp Károly dandártábornokot, és Petőfi Attila dandártábornokot vezérőrnaggyá léptette elő.

 

A német tűzoltók máris visszajelzték, teljes felszerelésben, május 6-án, Budapestre jönnek

2011.04.26

| Menüpont: HÍREK

Tűzoltó.jpgElsőként egy német tűzoltóság jelzett vissza a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) felhívására, miszerint az európai kollégáiktól kérnek védőfelszerelést a május 6-ára tervezett Budapest, rendvédelmi demonstrációhoz.

 

Április 24. A Rendőrség napja

2011.04.24

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgA kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon A "RENDŐRSÉG NAPJÁt". Ebből az alkalomból a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének vezetősége nevében köszöntjük kollégáinkat, kívánunk munkájukhoz kitartást, erőt és egészséget, magánéletükben sok boldogságot. Kívánunk egyben minden kedves tagunknak és olvasónknak kellemes húsvéti ünnepeket!

 

Gaskó: a miniszterelnök nem akarja a megszerzett jogokat 100 százalékban elvenni az emberektől

2011.04.21

| Menüpont: HÍREK

liga.gifVannak olyan megoldások, amellyel a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nem veszítik el az eddig megszerzett jogokat. Nagy valószínűség szerint megtarthatják ezeket, - legalábbis a miniszterelnökben van ilyen gondolat – fogalmazott Gaskó István a Klub Rádió Reggeli Gyors című műsorában.

 

2011. évi KRSZ gyerektábor

2011.04.20

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA Központi Rendőr Szakszervezet szervezésében 2011. július 25 – 31. között Parádfürdőn, a Mátra szívében "Barangoló tábor" a tagok 10-16 éves gyermekei részére.
 

 

El a kezekkel a szolgálati nyugdíjtól! - A HRB ülésén történt

2011.04.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA fegyveres és rendvédelmi szféra országosan reprezentatív szakszervezetei által megalakított Demonstrációs Bizottság – tanácskozási joggal – vett részt az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának rendkívüli ülésén. Az április 19-i bizottsági ülés napirendjén a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak helyzete, a szolgálati nyugdíjrendszer tervezett változtatásai, valamint az új hivatásos életpályamodell szerepelt.

 

Lázár János: a hétvégi tüntetések hatására a kormányoldal nem fog változtatni elhatározásán

2011.04.19

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgArra a kérdésre, hogy a hétvégi tüntetések befolyásolják-e a kormányzatot, Lázár János, a Fidesz frakció vezetője azt mondta: mindenképpen tárgyalni kell a szakszervezetekkel, de az érdekképviseleteknek tudomásul kell venniük, hogy a kormányoldal nem fog változtatni azon az álláspontján, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatárnak a katasztrófavédelmisekre, a rendőrökre és a katonákra is vonatkoznia kell.

 

Sajtónyilatkozat

2011.04.18

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezet Védegylete hat rendőri tagságú szakszervezet képviseletében, a „Hivatásunk Védelmében” meghirdetett szakszervezeti demonstráció, Demonstrációs Bizottságának tagjaként, felháborodásának ad hangot, és határozottan tiltakozik a 2011. április 16-án megtartott figyelemfelhívó demonstráció egyes sajtó megjelenései kapcsán!

 

Pintér menesztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt

2011.04.18

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgIndoklás nélkül visszavonta Ármós Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését a belügyminiszter hétfőn. Ármós nemrég került a figyelem középpontjába megszorító intézkedéseket tartalmazó körlevelével, amelyet az ORFK később visszavont.

 

Fáklyás felvonulással ért véget a demonstráció

2011.04.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Parlament körüli fáklyás felvonulással ért véget a rendvédelmi dolgozók egész napos, nagyszabású demonstrációja szombaton este a fővárosban.

 

Fegyveresek, rendvédelmisek demonstráltak

2011.04.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTűzoltók, rendőrök, börtönőrök, vámosok és katonák töltötték meg a fővárosi Hősök terét szombat délelőtt, hogy a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei által meghirdetett demonstráción jogaik védelmét követelve a Parlament elé vonuljanak.

 

Szolidaritási nyilatkozatok

2011.04.15

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTöbb szakszervezeti konföderáció fejezte ki szolidaritását a rendvédelmi dolgozók szombati demonstrációjával kapcsolatban. Az alábbiakban ismertetjük a Demonstrációs Bizottság részére küldött nyilatkozatokat:

 

Riadó 16-án? Levélváltás a főkapitánnyal

2011.04.13

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgAz alábbiakban olvasható a Demonstrációs Bizottság, és az Országos Rendőrfőkapitány közötti levélváltás, a szombati demonstrációval kapcsolatosan:

 

 

Bér, nyugdíj, életpálya, lakhatás – javaslataink a jövőnkre vonatkozóan

2011.04.07

| Menüpont: HÍREK

rszv_legfrissebb-logo.jpg„Mindazt ha megnézzük, hogy a szakszervezetek milyen javaslatot tettek az állományuk, a szakszervezeti tagságuknak az életpályamodell kialakításához, akkor - egy szakszervezet kivételével – nullának tudom értékelni.”

„Kérem, egy használható javasat jött, az pedig a Rendőr Szakszervezetek Védegyletétől.”

dr. Pintér Sándor, belügyminiszter