Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Horthy jobban csinálta?

2011.06.14

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA honvéd- és csendőrtiszti állomány általában 53-57, míg a csendőrlegénység körülbelül 50 éves korig szolgált kötelezően. A maximálisan szolgálatban eltölthető idő 36 év volt a hivatásos tisztek esetében. A nyugellátásuk megszűnt, ha az illetőt „visszafoglalkoztatták”, nem lehetett egy életre íróasztal mellé ülni, és nem a „főnök döntött” az illetményekről sem.

 

Itt vannak a rendvédelmi dolgozók követelései

2011.06.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgRendvédelmi egészségügyi ellátórendszert, szolgálati lakásokat, vonzó és nem utolsósorban garantált életpályát szeretnének a hivatásos munkavállalók - mondta a Magyar Nemzetnek Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke.

 

A Liga is! - Demonstrációk és sztrájkok 16-án és 29-én!

2011.06.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA LIGA Szakszervezetek mai elnökségi ülésén azt a döntést hozta, hogy a közös szakszervezeti célok elérése érdekében támogatja a négy konföderáció által szervezett akciókat és ajánlja tagszervezeteinek a 16-i demonstrációkon való minél nagyobb számban való részvételt. Ugyanakkor felkéri a társkonföderációkat, hogy támogassák, és vegyenek részt a 29-ére meghirdetett hasonló akciókban.

 

Az RSZV csatlakozik a 16-i autós demonstrációhoz!

2011.06.09

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTöbb szakszervezet autós demonstrációt hirdetett 2010. június 16-ra. A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének tag szakszervezetei úgy döntöttek, hogy szervezetünk csatlakozik a demonstrációhoz. Részletek itt! További információkért mindenki keresse tisztségviselőinket. Találkozzunk 16-án, legyünk ott minél többen, mutassuk meg az összefogás erejét!

 

Rendvédelmisek: a kormány hagyja békén a nyugdíjasokat

2011.06.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA rendvédelmisek szerint esetleg az újonnan felvetteknél lehetne bevezetni a korkedvezményes nyugdíj eltörlését, és egy új életpálya-modellt.

 

GEI-k átszervezése és a tiszti kinevezések, na meg a cafeteria

2011.06.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA 2011. június 06-án megtartott RÉT ülésen a Gazdasági Ellátó Igazgatóságok átszervezése, az átképzőt végzett kollégáink tiszti kinevezése és a cafeteria, különösen az üdülési csekkek és az étkezési utalványok adták a napirendet.

 

RSZV sajtóközlemény

2011.06.06

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMa délelőtt kibővített elnökségi ülést tartott a Rendőr Szakszervezetek Védegylete, ahol megvitatásra került a kormány részéről a szakszervezetek elé terjesztett munkaanyag. Áttekintésre kerültek a tagjainktól nagy számban beérkezett javaslatok, valamint tag szakszervezeteink hétvégén kialakított álláspontjai.

 

Június 4.

2011.06.04

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA mai napon emlékezik az ország a Trianoni jogfosztás évfordulójára, ma van a Nemzeti Összetartozás napja. Számunkra, akik a napokban éljük meg a rendvédelem Trianonját, hétfőn jön el az összetartozás, az összefogás napja. Eddigi tárgyalásainkon nem született áttörés, tagságunk, az állomány és nyugdíjasaink joggal felháborodottak.

 

Továbbra sincs megállapodás, hétfőn folytatódnak az egyeztetések, ülésezett a sztrájkbizottság

2011.06.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgPéntek délelőtt a belügyminisztériumban a rendvédelmi szakszervezetek egyeztettek a tegnap késő estébe nyúlt miniszteri tárgyalásokon született javaslatról, majd a belügyminiszter részvételével folytatódott megbeszélés. A tárgyalások után ülést tartott a sztrájkbizottság is.

 

A csütörtöki tárgyalások összefoglalója

2011.06.02

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTovábbra sincs megegyezés, volt két tárgyalás, lemondott Árok Kornél. Ezek a címszavak, részletes összefoglaló az RSZV honlapján!

 

Már a minimálbért is a kormány szabja meg

2011.06.01

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAmint az a minisztérium honlapjára majd a parlament honlapjára is felkerült tervezetből kiderül, az OÉT helyett 2012-től működtetni kívánt Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsba ugyan jelen állás szerint bekerülnek a szakszervezeti konföderációk és a munkáltatói érdekképviseleti szervezetek is, nem igen lesz miről beszélniük egymással.

 

Drogfutár rendőröket vettek őrizetbe

2011.05.31

| Menüpont: HÍREK

RRI-LOGÓ.jpgA Repülőtéri Rendőr Igazgatóság két munkatársa látta el kábítószerrel hónapokon keresztül a miskolci diszkókat az MTV Híradója szerint.

 

Addig szoktunk nevetni a viccen, amíg ki nem derül, hogy az a napi feladat

2011.05.30

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNekem az egyik mai napi feladatot Szentesi Zöldi László „Rendőrvicc” cikkének megválaszolása jelenti. A cikk részben érint minket, illetve személy szerint engem és ezért szeretném megválaszolni a benne foglalt, hozzám intézett kérdéseket, valamint egyes helyeken tárgyilagos megvilágításba helyezni egyes tényeket.

 

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője a korkedvezmény eltörlésére

2011.05.29

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgCsütörtökön tárgyal a rendvédelmi dolgozók szakszervezete Orbán Viktorral a korkedvezményes nyugdíj esetleges eltörléséről, a szakszervezet új vezetője szerint a korkedvezményes nyugdíj nem privilégium. Árok Kornél elmondta azt is, hogy kemény fellépés várható, ha nem közeledik a kormány és a sztrájkbizottság álláspontja.

 

Megszűnik az OÉT - szakszervezetek szerint nagyon súlyos helyzet állt elő

2011.05.28

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA szakszervezetek szerint visszalépést jelent az érdekegyeztetés rendszerének átalakítása, amelyet az Országos Érdekegyeztető Tanács megszüntetéseként értékelnek, és attól tartanak, hogy a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács nem lesz hatékony fórum a munkavállalói érdekek védelmére, ez pedig súlyos társadalmi feszültségekhez vezethet.

 

Kónya távozik, Orbán lemondta a találkozót

2011.05.27

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgOlyan többségi vélemény alakult ki a sztrájkbizottságban, amely számomra emberileg nem vállalható - ezzel indokolta lemondását Kónya Péter a Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság leköszönő vezetője. Az FRDÉSZ elnöke azt mondta, ezt a többségi véleményt ő már nem tudja képviselni.

 

Néha tényleg nem értem, hogy akkor most ki kinek az érdekvédője

2011.05.26

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA TMRSZ honlapján megjelent cikkel kapcsolatban az alábbiakat kívánom megjegyezni. Nem kívánok érdemben foglalkozni a cikk valóságtartalmával, mert teljesen mindegy, hogy mi igaz és mi nem belőle. Sok olyan állítás van benne, ami csúsztatás, olyan is van, ami nem fedi a valóságot, és láss csodát: olyan is van, ami igaz!

 

Hétfőn vége!

2011.05.25

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNem a májusnak, hanem a tárgyalás és demonstráció sorozat egy komoly szakaszának. Akkor és ott el kell dőlnie mindennek, hiszen a mai napig nem történt semmiféle megállapodás bárki bármit is nyilatkozzon! A Rendőr Szakszervezetek Védegylete híve a tárgyalásos megoldásnak, de az időhúzásnak és a látszatmegoldásoknak nem enged!

 

Már csak Orbán igenjére várnak a rendvédelmisek

2011.05.24

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA kormány hivatalosan nem döntött, nem hivatalosan azonban döntött. Elmozdulás lehet a rendvédelmi dolgozók és a kormány állóháborújában: a belügyminiszteri ígéret szerint várhatóan mégsem kényszerítik vissza valamely testület kötelékébe a szolgálati nyugdíjas, de az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért hivatásosokat.

 

Kacsa a hír! Nincs megállapodás, csak befogadták a javaslatainkat…

2011.05.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHolnap döntenek rólunk, de nélkülünk. Sorsfordító nap lesz számunkra, rendvédelmi dolgozók számára a holnapi nap. 2011. május 24-én ,kedden tárgyalja a Parlament a nyugdíjasok jogfosztásáról szóló Lázár-Balsai törvényjavaslatot (a javaslatot dr.Lázár János,dr. Balsai István és Talabér Márta FIDESZ frakcióba tartozó képviselők egyéni indítványként nyújtották be).

 

Alig van esély a megállapodásra: elégedetlenségi hullám indulhat

2011.05.22

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Szakszervezetek.hu értesülései szerint csak hétfőn, a fegyveresek érdekvédelmi fórumán jelentik be, mire jutottak a kormány és a sztrájkbizottság egyeztetésein, a végeredményt viszont sejteni lehet.

 

Szolgálati nyugdíj

2011.05.21

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg,,Miért lenne stresszesebb egy rendőr munkája, mint egy Rakamazon, hátrányos helyzetű gyerekeket tanító 60 éves tanárnő, vagy éppen hasonló korú, nap, mint nap operáló orvos munkája...?" Kósa Lajos 2011. május 20. HÍR TV

FEGYVERES ÉS RENDVÉDELMIEK VÁLASZA:  Nézd meg a hírt és a fényképet!!!!

 

„20-30 ezer nyugdíjas rendvédelmist visszavezethetünk a munka világába”

2011.05.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA jelenleg szolgálati nyugdíjban lévők jelentős része most is aktívan dolgozik, és nyugdíja mellett extra jövedelemhez jut. A kormány elvárja, hogy akinek jövedelme van, az ne várjon szolidaritási alapú ellátást is, nyilatkozta a hvg.hu-nak Talabér Márta fideszes parlamenti képviselő.

 

Feljelentés

2011.05.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete nevében a mai napon - nyugállományú tisztségviselőnk - a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán megtette a feljelentést a Magyar Hírlap című napilapban megjelent "kitartottak" című cikkben foglaltak miatt.

 

„Közmunka hadosztály és bikacsök”

2011.05.19

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA belügyminiszter egyenruhás közmunka felügyelőként is el tudná képzelni a korkedvezményes nyugdíjból visszahívott dolgozókat, állítja Kónya Péter. Az érdekvédelmi vezető szerint a kormány állítólag 2006 miatt haragszik rájuk.

 

Lusták és tolvajok?

2011.05.18

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegyletének vezetősége és tagsága megdöbbenéssel és felháborodással fogadta a Magyar Hírlap című napilap tegnapi számában Szentesi Zöldi László főszerkesztő-helyettes aláírásával jegyzett cikkét, egyben határozottan visszautasítja az írás sértő, lekezelő hangvételét.

 

Közös fellépés a kedvezényes nyugdíjakkal kapcsolatban

2011.05.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz alábbiakban Horváth Lajosnak, a Liga szakszervezetek ügyvezető alelnökének meghívója, valamint az Alkotmány-módosítás várható hatása a nyugdíjakra című szakértői anyag olvasható:

 

Vonják vissza a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos elképzeléseket

2011.05.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA címben szereplő mondat Lázár Jánostól származik. Nem tévedésről van szó, ezek valóban az Ő szavai, csak nem ma vagy tegnap hangzottak el, hanem 2006. december 14-én. Az akkori véleményének olvasása tanulságos a mai történések fényében.

 

Léptek a fegyveres és a rendvédelmi szakszervezetek: Sztrájkbizottság alakult!

2011.05.16

| Menüpont: HÍREK

strike.jpgAz egységes demonstrációs bizottság május 16-i ülése után Kónya Péter, a bizottság vezetője a sajtó megjelent képviselői előtt bejelentette: A május 13-án benyújtott, Lázár János és Balsai István országgyűlési képviselők által jegyzett T/3199 számú Alkotmánymódosítási javaslat miatt a ,,Hivatásunk védelmében” korábban megalakult Egységes demonstrációs bizottság – május 16-án - sztrájkbizottsággá alakult. A sztrájkbizottság - melynek tizennégy szakszervezet tagja van - egyúttal felszólította a FIDESZ frakcióvezetőjét, hogy azonnal vonják vissza az előterjesztést.

 

Az öregségi nyugdíjkorhatár előtt folyósított nyugellátás megszüntethető lenne

2011.05.14

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpg"Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.