Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Mik a hátsó szándékok? – Pintér bekeményített, ebből nem enged

2011.07.26

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA történelmi hagyományokkal, s nem az erős kéz szükségességével magyarázza Pintér Sándor, hogy a felügyelete alá került a közmunkaprogram. A belügyminiszter reméli, hogy (egykori) beosztottjai, Eiselt György és Gergényi Péter nem követtek el szándékos bűncselekményeket.

 

Életpálya, nyugdíj. Közös szakszervezeti észrevételek

2011.07.25

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz életpálya modell és a HSZT ügyében, a rendőrségen működő érdekképviseletek közül, az összefogásban részt vevő négy szakszervezet az alábbi észrevételeket tette a belügyminiszternek.

 

Közös szakszervezeti levél BRFK BFO átszervezése ügyében

2011.07.24

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA rendőrségen működő négy szakszervezet közös levele Dr. Hatala József rendőr altábornagy, az ORFK vezetője részére, a BRFK Bevetési Főosztály átszervezésének ügyében.

 

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok - itt a törvénytervezet

2011.07.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA mindenkori legmagasabb adókulccsal adózna azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a járandósága, akik nem kívánnak visszatérni a munka világába - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került konkrét törvénymódosítási javaslatból. Kivételt képeznének ez alól azok, akikről minősítő határozat megállapította, hogy szolgálatteljesítés következtében lettek betegek, vagy szenvedtek balesetet.

 

Pintér: napról napra nagyobb a rend

2011.07.20

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgA bűncselekmények kezelése, a megelőzésükre tett intézkedések, a rendőri jelenlét az utcán, a szervezeten belüli fegyelem növekedése, a bűnesetek, szabálysértések elbírálásának rendjében történt változások mind-mind azt mutatják, hogy napról napra nagyobb a rend - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Pintér Sándor.

 

Közös szakszervezeti levél a belügyminiszternek

2011.07.19

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete a rendészeti életpályamodell tervezetet és az érdekképviseletek rendelkezésére bocsátott munkaanyagot áttanulmányozták, az abban foglaltakhoz – a teljesség igénye nélkül – az alábbi észrevételeket teszik.

 

Halmosi Zsolt lett az ORFK rendészeti főigazgatója

2011.07.18

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgHalmosi Zsoltot nevezte ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatójának Pintér Sándor belügyminiszter - közölte az ORFK hétfőn a rendőrség honlapján.

 

Rendőrfizetések: kormányzati lózung a 30 százalékos béremelés

2011.07.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgValójában reálbércsökkenést jelent a rendőröknek 2014-ig ígért béremelés. Az alacsony jövedelmeknél előírt kötelező nettó kereset szinten tartás miatti béremelés, valamint a Pénzcentrum.hu által korábban megszellőztetett nyugdíjkoncepcióban szereplő egyéni járulékemelés miatti bérbruttósítás pont kiadja az ígért 30 százalékos illetményemelést. Tehát a jól hangzó bérfejlesztés csak ahhoz lenne elég, hogy ne csökkenjenek a nettó keresetek, az infláció miatt viszont rosszabbul járnának a rendőrök.

 

Felajánlotta lemondását a belügyi helyettes államtitkár

2011.07.15

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgFelajánlotta lemondását Eiselt György, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a tárca vezetőjének, miután az Eclipse-ügy folyományaként hivatali vesztegetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

Felállították a munkabizottságot… főtitkári tájékoztató a BÉT szakértői üléséről

2011.07.13

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMa „informális” BÉT ülés volt a Belügyminisztérium, 108-as tárgyalójában, melyen az RSZV-t Pósa Zoltán főtitkár és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte. Az ülésen jelen volt a rendőrségi szakszervezetek részéről a BRDSZ, az FRSZ és az RKDSZ, továbbá képviseltették magukat a nem a BM irányítása alá tartozó fegyveres szakszervezetek és a Honvéd Szakszervezet is.

 

Rendészeti Életpálya koncepció

2011.07.12

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzerdán délután kezdődik a Belügyminisztériumban a Rendészeti Életpálya koncepció tárgyalása. A minisztérium a következő anyagot küldte meg a szakszervezetek részére:

 

Rendvédelmi demonstráció: félpályás útlezárás a 8-ason

2011.07.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgVédjük meg szerzett jogainkat! jelmondattal rendeztek demonstrációt, félpályás útlezárást a 8-as főúton nyugdíjas rendvédelmi dolgozók vasárnap délután.

 

Hétfőn csaknem húsz javaslatot fogadhat el a Ház

2011.07.10

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgCsaknem húsz törvényjavaslatról szavazhat az Országgyűlés a nyári szünet előtti utolsó, hétfői ülésén. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják az egyházi, a köztársasági elnök jogállásáról, valamint az alapvető jogok biztosáról szóló sarkalatos törvényeket is.

 

Nyugdíjas rendőrök tologathatják majd a betegeket

2011.07.08

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA közszolgálati életpályák összehangolásáról szóló kormányhatározat szerint fel kell mérni, mely ágazatokban lehetne alkalmazni a hivatásos állomány tagjait. A 1207/2011. számú Kormányhatározat.

 

Emlékmű a szolgálatteljesítés közben elhunyt európai rendőröknek

2011.07.07

| Menüpont: HÍREK

europol.jpgA szolgálatteljesítés közben életüket vesztett európai rendőröknek állítottak július 1-jén emléket Hágában. A nemesacél szobor, amely Erős Apolka magyar művész alkotása, az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) új hágai székházában kapott kiemelt helyet.

 

Pintér: Elértünk arra a pontra, hogy ne legyen több rendőrdemonstráció

2011.07.06

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgPintér Sándor szerint az elmúlt egy évben 40 százalékkal csökkent a tulajdon elleni szabálysértések száma. Az ellenzéki pártok szerint azonban a belügyminiszter nem tett rendet két hét alatt. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága elmúlt éves tevékenységéről hallgatta meg a tárcavezetőt.

 

Drasztikus változások az új munkaügyi törvénycsomagban

2011.07.05

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgVáltozik a túlmunka „kifizetése", a próbaidő, a szabadságolás kiadása és a heti rendes munkaidő is „átcsoportosítható" marad. Hétfőn elfogadta az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét.

 

Nyugdíjak, munka törvénykönyve - öt szakszervezettel egyeztet a kormány

2011.07.04

| Menüpont: HÍREK

liga100.jpgÖt szakszervezettel egyeztet ma délelőtt a kormány a Munka törvénykönyve módosításáról, és a nyugdíjrendszer, valamint a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról.

 

Határrendész nap

2011.07.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNagysikerű rendezvénnyel köszöntötte Szent László napját és a Határrendészeket az ORFK 2011. július 2-án Budapesten, az RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén. A Határrendész napon a rendőrségen belül működő érdekképviseletek közül egyedüliként a Rendőr Szakszervezetek Védegylete képviseltette magát.

 

Megavillám csapott a rendőrörsbe

2011.07.02

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgMegavillám csapott be csütörtök délután Budapesten az Óbudai Rendőrkapitányság épületébe. Öt rendőr rosszul lett, őket kórházba szállították megfigyelésre, péntek reggel azonban már hazaengedték őket. Sokan a város különböző pontjáról úgy hallották, mintha melléjük csapott volna be a villám.

 

Szakszervezeti tüntetés - "Ezt csak egy diktatúrában lehet megtenni"

2011.06.30

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzomorkodó narancsokat osztogattak és a kormány ígéreteit jelképező lufikat durrogtattak a szakszervezetek szerdai tiltakozó megmozdulásán Pécsett. A demokráciát temetők azt mondták: a kormányt is saját halottjuknak tekintik, ha semmi sem változik.

 

Lezárják az utakat a szakszervezetek

2011.06.29

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik a munkavállalói jogok védelmében szerdára meghirdetett, félpályás útlezárással egybekötött tiltakozó megmozduláshoz, de csak tagszervezeti szinten - mondták az érdekképviseleti vezetők kedden az MTI-nek.

 

Szent László napi megemlékezés

2011.06.28

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzent László nap alkalmából a Rendőr Szakszervezetek Védegylete 2011. június 26-án és 27-én Apátistvánfalván, és Budapesten több helyszínen koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott.

 

Szent László nap, a Határőrök, Határrendészek napja

2011.06.27

| Menüpont: HÍREK

20030419-193344.jpgA kormány határozata alapján 1992-től Szent László napján, június 27-én ünneplik Magyarországon A HATÁRŐRSÉG NAPJÁT. A korai magyar határőrizet megszilárdítása és a határvédelem megszervezése I. (Szent) László király nevéhez fűződik. Emlékét a Rendőr Szakszervezetek Védegylete és a volt Határőrség tagjai ma is őrzik, a határőrök, határrendészek védőszentjüknek választották, ezért Szent László napja a határőrök, határrendészek napja is.

 

Új alapszervezet alakult

2011.06.22

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgA hatékonyabb érdekképviselet és a munkáltatókkal való közvetlenebb egyeztetés érdekében a Központi Rendőr Szakszervezet Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozó tagjai a mai napon létrehozták saját alapszervezetüket, a KRSZ Repülőtéri alapszervezetét.

 

Lomnici: érdekek védelmére csak korlátozott jogkörök álljanak rendelkezésre a rendvédelmi érdekképviseleteknek

2011.06.21

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgIfj. Lomnici Zoltán szerint a rendvédelmi érdekképviseletek utóbbi időben megmutatkozó fenyegetőzése fokozódó kockázatot jelent, ezért szükséges lenne a társadalom „békés tagjainak" jogai és szabadsága védelme érdekében a vonatkozó jogszabályokat módosítani.

 

Gaskó: A sztrájktörvény próbája lesz a június 29-i munkabeszüntetés

2011.06.20

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgVagy sikerül azonos értékekre építve együttműködni a hat konföderációnak, vagy a LIGA Szakszervezetek folytatja, amit eddig: egyedül járja az érdekképviseleti útját, és megpróbálja azokat a hozzá nem tartozó ágazati szakszervezeteket becsatlakoztatni, amelyek erre hajlandók – mondta a Szakszervezetek.hu-nak nyilatkozó Gaskó István.

 

Országszerte tüntettek a szakszervezetek - Összefoglaló képekkel, videóval

2011.06.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTizenöt megyeszékhelyen tartottak csütörtökön autós figyelemhívó demonstrációt, négy megyeközpontban pedig tüntettek a szakszervezetek, a gépkocsis megmozdulásokon a szervezők közlése szerint megyénként átlagosan 100, országszerte összesen pedig körülbelül 1.800 autó vett részt.

 

Pluszjuttatás az állománynak?

2011.06.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz RSZV tiltakozik az állomány és a szakszervezetek tájékoztatásának elmaradása miatt és magyarázatot vár a rendőrség vezetésétől arra, hogy miért kell az állomány hangulatát még tovább rontani olyan intézkedések meghozatalával, ami teljesen felesleges, és az amúgy is szűk költségvetést jelentősen megterheli. Gratulálunk, hiszen elérték, amit a szakszervezetek régóta követelnek, vagyis több pénzt az állománynak. Szakszervezetünk ezúton közli tagjainkkal és a rendőrség vezetésével, hogy – ha ezen múlik – minden hétre demonstrációk sorozatát fogjuk bejelenteni, hogy a nagyszámú visszarendelések miatt többletpénzhez juttassuk kollégáinkat.

 

"Szociális konzultáció"

2011.06.15

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA Rendőr Szakszervezetek Védegylete a május hónapban meghirdetett szakszervezeti felhíváshoz csatlakozva több ezer válaszborítékot küldött vissza a szociális konzultáció keretében. Ebben az akcióban élenjáró volt a Balassi Bálint Rendőr Szakszervezet (BBRSZ), mivel ők a mai napon több mint fél ezer válaszborítékot adtak postára, melyekbe a választások előtt megjelent Fidesz garancia levelek kerültek.