Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Újabb kedvezmény tagjainknak!

2011.09.11

| Menüpont: HÍREK

dep_2127592-steam-train-locomotive.jpgSzakszervezetünk ingyenes belépést biztosít két felnőtt és három gyerek részére, éves cégbérlet formájában, a Vasúttörténeti parkba. További részletek és feliratkozás: Bakainé Bernáth Szilvia alapszervezeti titkárnál, telefonon, vagy személyesen a KRSZ repülőtéri irodájában.

 

Beszámolónak indult, üzenet lett belőle, avagy számkivetettek és üldözöttek

2011.09.10

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA szerdai napon BÉT ülést tartott a Belügyminisztérium, melyet dr. Pintér Sándor belügyminiszter nyitott meg. Az RSZV-t dr. Bögi Tamás kollégámmal együtt én képviseltem. Miniszter Úr tájékoztatta a szakszervezeteket arról, hogy a rendvédelmi szféra állományának és nyugdíjasainak további sorsával kapcsolatosan a „megállapodás” (nem volt megállapodás, csak elmondta, hogy mit tud a politika irányvonalain belül felvállalni) szerint képviseli a rendőrségi dolgozók érdekeit a FIDESZ frakció két napos ülésén.

 

Szakszervezeti akcióegység: sztrájk- és tüntetéssorozat szeptember 29-től

2011.09.09

| Menüpont: HÍREK

FRDÉSZ-1.jpgA munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat.

 

Családi nap

2011.09.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgCsaládi napot tartott a Készenléti Rendőrség és a Köztársasági Őrezred 2011. szeptember 3-án szombaton, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán az állomány tagjainak, és családtagjainak részére, melyen szakszervezetünk is képviseltette magát. A rendezvényen készült képek itt, illetve az RSZV médiatárban megtekinthetők.

 

Tisztáznának pár dolgot Pintér Sándorral a rendvédelmiek

2011.09.06

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHolnap ismét leülnek a belügyminiszterrel a rendvédelmi szakszervezetek. Azt akarják tisztázni, hogy valóban történt-e visszalépés a korábbi megállapodásukhoz képest.

 

Újabb kedvezmények tagjainknak!

2011.09.05

| Menüpont: HÍREK

felkialtojel.jpgFelhívjuk tagjaink figyelmét, hogy újabb kedvezményekkel bővült az RSZV tag szakszervezeteinek tagjai részére igénybevehető szolgáltatások köre. Kérjük látogassák meg honlapunkon a kedvezmények menüpontot, és vegyék igénybe a partnereink által nyújtotta kedvezményeket.

 

A rendvédelmi szakszervezetek tavaszi-nyári tüntetéseiről

2011.09.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNem talált visszásságra utaló körülményt az ombudsman a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek budapesti tüntetéseivel kapcsolatos rendőri tömegkezelési gyakorlatban és a parancsnoki intézkedésekben.

 

Zalakaros (18. faház)

2011.09.02

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgTájékoztatom a tisztelt kollégákat, hogy a zalakarosi faház folyamatosan tagságunk rendelkezésére áll. Az árak nem változtak ebben az évben sem! Akár 1-2 éjszakára is igénybe vehető az alábbi térítési díjakkal:

 

Vihar előtt illik a csend

2011.08.31

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA közelmúltban többen fordultak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy milyen lépéseket tervezünk a kormányzati nyugdíjelvonó intézkedésekkel szemben, alakítunk-e pertársaságot, szervezünk-e újabb demonstrációt és legfőképpen: mikor indítjuk el a pereket? Válaszadás előtt szükségesnek érezzük, hogy röviden összefoglaljuk a helyzetet.

 

A magyar rendőr nem üldöz, csak tisztes távolságból követ

2011.08.30

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgA magyar rendőrök nem tanulnak üldözéstechnikát, leszorítást és ütközést, mert ezek a mórszerek a sebesség növelésére késztethetik a menekülőt. Ehelyett szirénával próbálják megállásra késztetni a menekülőt, akit tisztes távolból követnek.

 

Hamarosan a kormány előtt az egységes életpályamodell

2011.08.29

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHamarosan az Orbán-kormány elé kerül a köztisztviselők, a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók, illetve a hivatásos és szerződéses állományú katonák egységes életpályamodelljéről szóló javaslat – tudta meg a Magyar Nemzet.

 

Év végére megszűnik a rendőrség adóssága

2011.08.26

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgA július 25- i állapot alapján a rendőrségnél a legalább 30 napja lejárt tartozásállomány értéke 2,8 milliárd forint, míg a büntetés-végrehajtásnál mintegy hatszázmillió forintra rúg - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás szocialista képviselő kérésére adott válaszából.

 

Már tízezret megvarrtak: egyenruhát készítenek a rendőröknek a magyar rabok

2011.08.23

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgNagy a túlzsúfoltság a hazai börtönökben. A legtöbb helyen az elítéltek dolgoznak is, ők varrják például a rendőrök ruháit. Kilenc százalékkal nőtt a fogvatartottak száma az elmúlt évhez képest a büntetés-végrehajtási (bv.) intézetekben.

 

A rendőrök fizetése bánhatja az újabb, milliárdos átszervezést

2011.08.22

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgÚjabb átszervezés vár jövőre a rendőrségre: január 1-jével megszűnik a Köztársasági Őrezred, mert a testületet beolvasztják a Készenléti Rendőrségbe. Bár a rendészeti szakemberek szerint jogos és olcsóbb az egyszerűbb szervezetre való törekvés, nem értik, hogy a személyvédelemet miért kell elkülönítetten kezelni, két külön szervezet között felosztani.

 

Az összefogás és az egység az erős Magyarország kulcsa

2011.08.20

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpg„A mi feladatunk, célunk az, hogy a Szent István által létrehozott alapra építve újra erőssé tegyük az országot” – mondta Tállai András önkormányzati államtitkár a Belügyminisztérium augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén.

 

A LIGA Szakszervezetek csatlakoztak a Parlament előtti tüntetéshez

2011.08.18

| Menüpont: HÍREK

liga.gifA LIGA Szakszervezetek is ott lesz a Parlament előtti szeptember 12.-i tüntetésen, ha nem változnak a korábbi célok, annak ellenére, hogy Gaskó István a konföderáció elnöke is csak a sajtóból értesült a demonstrációról, hangzott el a Klubrádió ma reggeli adásában.

 

Marad a bevetési Pótlék!

2011.08.17

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz ORFK megküldte a szakszervezetek részére állásfoglalását a bevetési egységek névváltozásával valamint a különleges bevetési pótlékra való jogosultságával kapcsolatban. Dr. Piros Attila rendőr dandártábornok ORFK hivatalvezető által aláírt állásfoglalásban a rendőrség vezetése, a szakszervezetek július 25-én kelt közös levelére reagált.

 

Barangoló tábor - 2011

2011.08.17

| Menüpont: HÍREK

LOGÓ.jpgIdén Parádfürdőn, a Mátra szívében került megrendezésre nagysikerű Barangoló táborunk. A KRSZ vezetése nevében köszönetünket fejezzük ki a szervezésért és a sikeres lebonyolításért Pósa Zoltánnak és Mészáros Zoltánnak. Az alábbi kis videóval pedig emlékezzünk a legszebb pillanatokra. Találkozunk jövőre.

 

Lapáton a rendőrkapitány?

2011.08.16

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgFellázadtak parancsnokuk ellen a vámospércsi rendőrök. Augusztus elsején az őrs több dolgozója is feljelentést tett felettese, Hegedűs Attila főhadnagy ellen. Az elöljáró ellen eljárás indult. Számos idézettel dúsított cikkünket különösen ajánljuk a rendőrzsargon finomságait értékelő olvasóinknak.

 

Újabb kalap pénz a Terrorelhárítónak, az ORFK állta a cechet

2011.08.15

| Menüpont: HÍREK

tek.jpgÚgy látszik, a megalakulásra kapott tízmilliárd forint nem volt elég a Terrorelhárítási Központnak arra, hogy saját maga finanszírozza ingatlanának felújítását. A több százmillió forintot az anyagi gondokkal küszködő Országos Rendőr-főkapitányság fizette ki – tudta meg a hvg.hu. A rendőrség szerint a terrorelhárítók már visszafizették az összeget, az elitalakulattól nem reagáltak a kérdéseinkre.

 

A szakszervezeti szövetségek vezetői nem tudtak érdemi szakmai vitát folytatni az Mt. tervezett módosításairól

2011.08.12

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSikertelennek minősítették a szakszervezeti vezetők a munka törvénykönyvéről tartott csütörtöki találkozót a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával. Az új munka törvénykönyvéről szerintük haladéktalanul háromoldalú tárgyalásokat kell kezdeni a minisztérium, a munkavállalók és a munkaadók között. Az [origo]-nak, MTI-nek és a Szakszervezetek.hu-nak nyilatkozó szakszervezeti vezetők kétségbe vonták a kormányzati szándékot az érdemi vitára.

 

Névcserével rövidítik meg a rendőröket?

2011.08.11

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSorozatban veszíti el a rendőrség azokat a pereket, melyeket a speciális bevetési szolgálatban dolgozók elmaradt pótléka miatt indítottak az egyenruhások. Országosan összesen több tízmillió forintot ítéltek meg a bíróságok a rendőröknek, mert a jogszabályi háttér ellenére nem fizettek az állománynak. Ráadásul a megítélt összegek folyósítása sem zökkenőmentes.

 

Elfogadták a belügyi helyettes államtitkár lemondását

2011.08.10

| Menüpont: HÍREK

bmlogo.jpgElfogadták lemondását, így augusztus 4-i hatállyal megszűnt Eiselt Györgynek, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának megbízatása, derül ki az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte, a Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozatból. Az eddigi helyettes államtitkárt Magyariné Nagy Edit követi a poszton.

 

Mesterházy: be a szakszervezetekbe!

2011.08.07

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgA szakszervezetekbe való belépésre biztat mindenkit vasárnapi blogbejegyzésében a szocialista párt elnöke, mert álláspontja szerint a munkavállalóknak szükségük van a munka törvénykönyvének számukra hátrányos változtatásaival szembeni védelemre.

 

A rendvédelmisek egyszerűen meghalnak az öregségi nyugdíj előtt

2011.08.04

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgAz 50 ezer belügyi nyugdíjasból 9 ezernél kevesebben vannak az 57-62 évesek, ugyanis a statisztikák szerint a belügyisek nem érik meg ezt a kort.

 

Kínos vallomás Pintér Sándortól

2011.08.03

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgMagyarország - Rendet ígértek, rendetlenség lett belőle? Hivatalba lépésekor „rendet és közbiztonságot" ígért Pintér Sándor belügyminiszter, a napokban azonban kénytelen volt elismerni, hogy a bűncselekmények száma nem hogy nem csökkent, de némiképp még emelkedett is.

 

Súlytalan szakszervezeteket akar a kormány

2011.08.02

| Menüpont: HÍREK

liga100.jpgA munka törvénykönyvének tervezett változtatásai nemcsak a munkavállalókat, de a szakszervezeteket is nehéz helyzetbe hozzák, mert szinte teljesen leépítik az érdekegyeztetés és az érdekképviselet rendszerét. A munkaerőpiac „rugalmasítását” a dolgozók biztonságának megőrzésével is meg lehetne valósítani – vallják a munkavállalók képviselői.

 

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek

2011.08.01

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgHatvan év felett könnyített munka - ennyi engedményt tudtak kicsikarni a kormányból a több hónapon át tartó tárgyalásokon a korkedvezményes nyugdíjazás fenntartásáért harcoló rendvédelmi szakszervezetek. Januártól várhatóan teljesen felforgatják a korábbi rendvédelmi kedvezményeket, rendfokozatokat, ráadásul a tervek szerint 2014-ig nem kapnak fizetésemelést a rendőrök és a tűzoltók. Az elégedetlen szakszervezetek szeptemberre újabb tüntetéssorozatot szerveznek.

 

Személyzeti stratégia: lezárul az életpálya, csökken a nyugdíj - főtitkári tájékoztató a BÉT szakértői üléséről

2011.07.29

| Menüpont: HÍREK

RSZV-jó-logó.jpgSzerdán a Belügyminisztérium, 108-as tárgyalójában, szakértői Belügyi Érdekegyeztető Tanács üléseket tartottak, melyeken az RSZV-t Pach Dániel elnök és dr. Bögi Tamás jogi ügyvivő képviselte. Az ülésen jelen voltak – a TMRSZ kivételével – további, fegyvereseket képviselő szakszervezetek is.

 

Főigazgatói tájékoztató a GEI-k átszervezéséről

2011.07.27

| Menüpont: HÍREK

logo_webre.jpgA mai napon Lajtár József rendőr vezérőrnagy, gazdasági főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes úr tájékoztatta az érdekképviseleti szerveket, hogy a belügyminiszter úr döntött a gazdasági ellátó igazgatóságok (GEI-k) megszüntetéséről és a megyei rendőr-főkapitányságok gazdasági igazgatóságainak létre hozásáról 2012. január 01-i hatállyal.