Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Jóváhagyták! A Rendőrség gazdasági szakterületeinek átszervezése előtt zöld az út

2009.07.31

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet országos szakszervezeti fórumokon történő tiltakozása és egyéb, a Rendőrség gazdasági szakterületének átszervezése tervei ellen indított szakma-politikai lobbi tevékenysége ellenére is, az Igazságügyi és rendészeti miniszter jóváhagyta a „Rendőrség gazdasági szakterületének hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról” szóló előterjesztést a hozzá tartozó szervezési állománytáblázattal együtt.
 

A LIGA Szakszervezetek szerint a létszámstop értelmetlen

2009.07.31

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek szerint a létszámstop egyrészt értelmetlen, hiszen a megjelölt havi 1 milliárd forintos megtakarítás nem akkora volumenű, hogy éreztetné hatását a költségvetési egyensúlyban, másrészt a munkahelyteremtés és munkahelymegőrzés kormány által is kinyilatkoztatott direktívája, sehogy sem összeegyeztethető 5000 potenciális álláslehetőség megszüntetésével
 

Figyelemfelkeltő demonstrációra készül a LESZ

2009.07.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Figyelemfelkeltő békés demonstrációra készül a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) augusztus 3-án a ferihegyi kereskedelmi parknál – közölte Csorba Attila csütörtökön. A LESZ elnöke az MNO megkeresésére elmondta, hogy céljuk az elmúlt években a légi közlekedésben tapasztalt szabálytalanságok elleni tiltakozás.
 

Keménység felsőfokon – kapós az RV kommandós tábora

2009.07.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Hagyományosan a Soltvadkerti Tónál tartja kommandós nyári táborait a Rendészeti Védegylet (RV). Az idén már a harmadik turnust viszi az RV Bács-Kiskun Megyei Rendőr Tagszervezet koordinálásával a táborvezető csapat.
 

Lakóparkot épít a rendőrség, hogy enyhítse a létszámhiányt

2009.07.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Lakópark építését tervezi Jánoshidán a helyi önkormányzattal összefogva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy enyhítse súlyos létszámhiányát.
 

FRDÉSZ focikupa: Megvédték elsőségüket a rendőrök

2009.07.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén immár ötödik alkalommal rendezték meg az FRDÉSZ focikupát. Hócza György főszervezőtől megtudtuk, hogy a július 23-25 közötti egri eseményen a szakszervezeti szövetség tagszervezetei 12 csapatot indítottak. A selejtezők után kialakult döntők - a tavalyi eredményekhez hasonlóan - megint a rendőrcsapatok sikerét hozta.
 

„NŐK A NŐKÉRT” konferencia

2009.07.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Rendőrnők Szervezete fennállásának 15. évfordulója alkalmából   „NŐK  A  NŐKÉRT” címmel 2009. június 18-án, a RIK auditóriumában ünnepi   konferenciát rendezett.
 

Ötmilliárdot bukhat a rendőrség

2009.07.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Valószínűleg kénytelen lesz visszafizetni a magyar rendőrség az Európai Uniónak azt a 4,7 milliárd forintot, amelyet a Schengen Alap terhére Nissan terepjárókra költött - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.

 

További szigorítások a tárcáknak a 2010-es költségvetésben

2009.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2009. évi megszorításokkal mérsékelt előirányzatokból kell kiindulni a 2010. évi költségvetés tervezése során - olvasható  a 2010. évi költségvetési tervezőmunkát részletező pénzügyminisztériumi köriratban. Pichler Ferenc, a PM szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány és a pénzügyi tárca gyorsítani akarja a jövő évi költségvetés elkészítésének menetét, ezért a 2010. évi büdzsé tervezetét a kormány  már 2009. szeptember 8-án szeretné benyújtani a parlamentnek
 

Letarolta a román szurkolók busza a rendőrökét – nyolc sérült

2009.07.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Nyolc magyar rendőr megsérült, amikor péntek hajnalban összeütközött egy, a Steaua Bucuresti román szurkolóit szállító busz egy rendőrautóval Nagylak közelében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.
 

Kell még az üdülési csekk

2009.07.23

| Menüpont: HÍREK

Kép Az első fél évben egymillió belföldi munkavállaló és közeli hozzátartozója kapott üdülési csekket, 33 milliárd forint értékben. Ez mintegy 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az év végéig további egymillió igényléssel számol a forgalmazó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). A beváltott csekkek összértéke húszmilliárd forint.
 

Áll a nyár. Hírek az RV-és gyermektáboroztatásról

2009.07.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Kedden érkeztek új táborlakók Kunfehértóra. Minden évben 5-600 gyermek táboroztatását szervezi a Rendészeti Védegylet (RV) tagjai számára. Az idén is népszerűek a fiatalokat hasznos foglalatosságokkal lekötő nyári programok. 2009. július 21-én már a negyedik turnus érkezett Kunfehértóra
 

Szakszervezeti sátor az EFOTT-on

2009.07.22

| Menüpont: HÍREK

Kép Idén 34. alkalommal Baján a Petőfi-szigeten került megrendezésre az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az EFOTT, melyen a Liga Szakszervezetek ifjúsági tagozata a Fiatalok Ligája is képviseltette magát, egyedüli érdekvédelmi szervezetként.
 

Üdülési csekk pályázat az RV Fővárosi Tagszervezének tagjai részére!

2009.07.21

| Menüpont: HÍREK

KépA Rendészeti Védegylet Fővárosi tagszervezetének elnöksége, pályázatot hirdet tagjaink részére üdülési csekk igénylése céljából! Részletes tájékoztatás és a pályázati dokumentumok az alábbi hírünkben olvashatók, illetve tölthetők le.

 

Sztrájkok: idehaza a szakszervezetek uralják a terepet

2009.07.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Hazánkban sokan sokféleképpen gondolkodnak a sztrájktörvényről: míg a szakszervezetek általában megfelelőnek tartják azt, addig a munkáltatók szerint több ponton is változtatni, pontosítani kellene, a jogászok véleménye pedig eltérő ebben a kérdésben. Az is érdekes kérdés, hogy nálunk miért "csak" a szakszervezetek kezdeményeznek sztrájkot, a munkavállalók miért nem élnek ezzel a jogukkal.
 

Íme a legjobb rendőrkutyák

2009.07.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendőrkutyákat tüntetett ki tegnap Bencze József országos rendőrfőkapitány. Volt olyan eb, „aki” azért kapott elismerést, mert a legeredményesebb négylábú, de díjazták a legsokoldalúbb zsarukutyát is a szervezeten belül. Lupo (†4) tegnap már nem állhatott a gazdája mellett, amikor átadták a neki járó díjat. Az eb június 9-én az örök vadászmezőkre távozott.
 

Nagy selymesfutrinkák lepték el a Ferihegyi repülőteret

2009.07.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Bogarak lepték el a Ferihegyi repülőtér mindhárom terminálját, a jelenség ellen az üzemeltető Budapest Airport nem sokat tehet - közölte a cég kommunikációs igazgatója. A nagy selymesfutrinkák valószínűleg a nagy meleg elől húzódtak be a hűtött épületekbe.
 

OMMF: több cég tartja be a hőséggel kapcsolatos munkáltatói szabályokat

2009.07.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Több cég tartja be ugyan a hőséggel kapcsolatos munkáltatói szabályokat, de a legutóbbi ellenőrzésekkor is találtak hiányosságokat - mondta az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
 

Tájékoztatás cafeteriáról

2009.07.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Közgazdasági Osztálya részéről, tájékoztatást kaptunk az állomány részére történő cafeteria kifizetés ütemezéséről.
 

LESZ: jogszerű volt a decemberi sztrájk Ferihegyen

2009.07.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Jogszerű volt a Budapest Airport dolgozóinak decemberi sztrájkja a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint - közölte a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) csütörtökön. A döntés nyomán hamarosan ítélet születhet a sztrájktörők ügyében is - tették hozzá.
 

Három régióra kiterjedő bűnmegelőzési program indul novemberben

2009.07.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Bűnmegelőzési, reintegrációs és áldozatvédelmi program indul novemberben a bűnügyi szempontból legveszélyeztetettebb három régióban - jelentette be az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) büntetőpolitikai főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
 

Nagy értékű ékszerlopás a ferihegyi reptéren

2009.07.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Különleges, nagy értékű ékszert loptak el Ferihegyen egy Párizsba tartó utas poggyászából. A közel nyolcszázezer forint értékű, egyedi díszítésű arany ékszerek a repülőgépre feladott poggyászból tűntek el.
 

Az év végére háromezer körzeti megbízott

2009.07.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Tavaly május óta hatszázzal több körzeti megbízott teljesít szolgálatot az országban, számukat az év végére háromezerre növelik - közölte Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány hétfőn Debrecenben.
 

Új rendőrség felépítésére van szükség

2009.07.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Új rendőrség felépítésére van szükség, amely professzionális, a közbiztonságot szolgáltatja, viszont a közbiztonság kizárólagos monopóliumának a tulajdonosa - mondta Lázár János (Fidesz) a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke kedden Orosházán.
 

Állami nyugdíj: a többségnek megéri váltani, de nem kapunk segítséget

2009.07.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országgyűlés június végén utolsó tavaszi ülésén fogadta el azt a törvényt, melynek értelmében az 52 évnél idősebb magánnyugdíjpénztári tagok, illetve a pénztárak egykori - ma már nyugdíjas - tagjai 2009 végéig visszaléphessenek az állami nyugdíjrendszerbe. A döntés több mint százezer embert érinthet, akiknek érdemes lehet élni a lehetőséggel. Ugyanakkor a döntés meghozatalában most nem számíthatunk a pénztárak segítségére.
 

A VDSZ a korengedményes nyugdíj fenntartását követeli

2009.07.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) a korengedményes nyugdíjrendszer fenntartását követeli, mert véleményük szerint ezzel megelőzhető lenne több ezer munkavállaló munkanélkülivé válása - közölte a szakszervezeti szövetség az MTI-vel.
 

Liga elnök és az RV elnökének megbeszélése

2009.07.10

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. július 09-én Gaskó István Liga elnök és Katus Károly RV elnök megbeszélés keretében értékelte a Rendészeti Védegylet és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának immár három éves együttműködését.
 

Szent László emléktárgy adományozása

2009.07.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet Közép-Magyarországi Régió Elnöksége, Szent László Emléktárgyat adományozott az Apátistvánfalvi Határőr Emlékhely részére, a 2009. évi határőr napi megemlékezések keretében.
 

Hűségpénz: bizonytalan a megfogalmazás is

2009.07.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet soron kívüli állásfoglalást kért az ORFK vezetőjétől a Rendőrség hivatásos állományú tagjainak szolgálati időt elismerő támogatásáról kiadott 17/2009 (VI.4.) IRM rendelet és a végrehajtására kiadott 24/2009. (OT 13.) ORFK utasítással kapcsolatosan.
 

A július 6-i RÉT ülés rövid kivonata

2009.07.07

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. július 6.-án az ORFK Teve utcai épületében tartotta soros Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsülését a munkáltatói és a munkavállalói oldal. A Rendészeti Védegyletet (RV) Bebes Tibor RV főtitkár és Pósa Zoltán fővárosi tagszervezeti elnök képviselte. Az RV mellett a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ), a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) és a Rendőrségi Közalkalmazotti Tanács képviselői foglaltak helyet a munkavállalói oldalon, míg a munkaadói székben Sipos Gyula dandártábornok gazdasági főigazgató, RÉT elnök vezette a megbeszélést. Az alábbiakban az ülés rövid kivonata olvasható.