Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Összefogás nélkül nem sikerülhet

2009.08.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Mi nem sikerülhet? Hogy sikeresen, eredményesen képviseljük a rendőrségi dolgozókat! Ma szinte minden területen érezhető az ellenállás a rendőri vezetők részéről, amelyet a szakszervezetekkel szemben tanúsítanak. Változásra van szükség, de nem az a megoldás ha „kitakarítjuk” a Teve utcát és minden fontos beosztásba új vezetők kerülnek, ha maga a gondolkodás, a problémák megoldási módja nem változik.
 

A LESZ szerint a BA Rt. vezetői hibáztak a ferihegyi balesetben

2009.08.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Agyrázkódással korházba szállították a Budapest Airport egyik munkavállalóját, akire hétfőn beázás miatt rászakadt az álmennyezet a ferihegyi II. terminál I. számú portáján - közölte a Légiközlekedés Egyesült Szakszervezet (LESZ) az MTI-vel kedden.
 

Stratégiai együttműködés!

2009.08.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Stratégiai együttműködési és akció megállapodást kötött a Rendészeti Védegylet (RV) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ). A repülőtér és Magyarország legnagyobb légiközlekedési szakszervezete a LESZ, az RV pedig a repülőtér legnagyobb és legmeghatározóbb rendőrségi érdekképviseleti szervezete.
 

A LIGA szerint elfogadhatatlan az egészségügy további megnyírbálása

2009.08.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek a társadalom végleges nyomorba döntésének tartaná az egészségügy költségvetési támogatásának - sajtóban kiszivárgott - tervezett megnyírbálását. A 2006 óta folyamatosan tartó megszorító intézkedések, majd a pénzügyi és gazdasági válság követekezményei után, a kormány nem veheti fontolóra az alapvető szociális ellátások finanszírozásának csökkentését.
 

Volt határőrök találkozója a Vasfüggöny-múzeumban

2009.08.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A vasfüggöny lebontására emlékezve volt határőrök találkoztak az osztrák határ mentén a Vas megyei Felsőcsatáron létrehozott Vasfüggöny-múzeum területén.

 

Kormány válasza a 2010. évi szakszervezeti követelésekre az OKÉT legutóbbi ülésén

2009.08.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Válaszként a kormányzati oldal többek között a következőket mondta ki: - A szakszervezeti oldal elmondott igényei alapján az álláspontok közelítéséhez még sok tárgyalási fordulóra, a szakszervezeti igények jelentős csökkentésére, a makrogazdasági feltételekhez igazítására lesz szükség.

 

A ferihegyi légszennyezettség kimutatását követeli a LESZ

2009.08.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A ferihegyi repülőtér légszennyezettségi mutatóinak haladéktalan nyilvánosságra hozatalára szólította fel a Budapest Airportot (BA) a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ). A munkáltató képviselője szerint a szakszervezetek „újabb hajánál fogva előrángatott” problémájáról van szó.
 

Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben

2009.08.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai napon három hónapos, úttörőnek számító kihelyezett járőr-kutyavezetői tanfolyam indult útjára Miskolcon, melyen 13 új rendőr kutyavezető vesz részt újdonsült kutyájával együtt. A képzés képzeletbeli startpisztolyánál – a sajtónyilvános megnyitó ünnepségen - dr. Sipos Gyula r. dandártábornok az ORFK Gazdasági Főigazgatója, valamint dr. Vereckei Csaba r. ezredes, megyei főkapitány állt.
 

Nincs megállapodás a Cselekvési Program és Feladatterv végrehajtáshoz a rendőrségi érdekvédőkkel

2009.08.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A munkáltató kezdeményezésére, a Rendészeti Védegylet (RV), a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) és a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) kapott meghívást a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) soron kívüli ülésére 2009. augusztus 17-ére, a Rendőrségi Igazgatási Központba. Az ülés két napirendje a Cselekvési Program és Feladatterv végrehajtásához az ORFK és a szakszervezetek közötti Együttműködési megállapodás véglegesítése - ha lehet az aláírása - és Tájékoztatás a gazdasági szervek, szervezet átalakításáról voltak.
 

2,3 a rendőrnek jelentkezők tanulmányi átlaga - Trükkök kellenek a statisztikához

2009.08.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány nem reagált időben azokra a jelzésekre, amelyek előrevetítették a cigányság helyzetének drámai romlását s a többségi és a kisebbségi társadalom közti feszültség kezelhetetlenné válását – jelentette ki a Heti Válasznak Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere.
 

Kivégzik a béren kívüli juttatásokat

2009.08.17

| Menüpont: HÍREK

Kép A kkv-k elkövetkezendő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei alapján jelentősen csökkenek a kis- és középvállalkozások által nyújtott béren kívüli juttatások, a cégek több mint harmada semmilyen formában nem fogja ezeket alkalmazni. A juttatások közül továbbra is az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb - közölte a K&H.
 

ORFK: nincs veszélyben a túlórák kifizetése

2009.08.16

| Menüpont: HÍREK

KépA rendőrség a normál működéséhez szükséges minden anyagi fedezettel rendelkezik, a túlmunkák kifizetése nem volt és jelenleg sincs veszélyben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

Kontrát: A rendelettől nem lesz több a rendőr, sem a pénz

2009.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fidesz szerint csak részintézkedés a rendőrség szolgálati szabályzatának tervezett módosítása, amelytől sem rendőr, sem pénz nem lesz több, és a közbiztonság sem fog érdemben javulni. Kontrát Károly, a rendészeti bizottság tagja azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az egyik pénteki napilap ismertette a rendőrség szolgálati szabályzatát módosítani készülő igazságügyi és rendészeti miniszteri rendeletet.
 

Rendőr nem üthet, nem rúghat, kivéve, ha...

2009.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrnek ütni vagy rúgni tilos. Kivétel: ha erre a személye ellen irányuló támadás elhárításához feltétlenül szükség van. A szolgálati szabályzat módosításának tervezete előírja azt is, hogy a nemi szervek még ebben az esetben sem vehetők célba.
 

A válság optimistává tette a pályakezdő rendőröket - Hogy is van ez?

2009.08.14

| Menüpont: HÍREK

Kép A nemzetvédelmi és katonai, valamint az informatikai és a jogi igazgatási területen tanulók a legoptimistábbak az elhelyezkedési lehetőségeiket illetően, míg a legpesszimistábban az agrárképzésben részt vevők nyilatkoztak az Educatio kft. legújabb kutatása szerint.
 

A rendőrségnél semmi nem változott a hatvanas évek óta

2009.08.13

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai rendőrség ugyanabban a szervezeti felépítésben működik, mint az 1960-as években, és a rendszerváltásnak nem volt akkora ereje, hogy érdemben megváltoztassa a rendőrséget - nyilatkozta Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a Heti Válasz csütörtökön megjelent számában.
 

Miért nem terjeszti ki az állam minden munkavállalóra az ingyenes oltást?

2009.08.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A napokban több LIGA Szakszervezetekhez tartozó érdekképviselet is jelezte, hogy ágazatukat nem tartalmazza az Egészségügyi Minisztérium listája, amelyen az ingyenes H1N1 elleni oltásra jogosultak szerepelnek. A miniszter a pedagógusoknak egyenesen azt üzente, nem tartoznak a Magyarország működéséért felelős stratégiai intézmények közé.
 

Ezer rendőr Óbudán

2009.08.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Ezer rendőrt mozgósított a BRFK, ellenőrökkel és sűrűbb járatokkal erősít a BKV, fokozott készültségben állnak az óbudai közterület-felügyelők és polgárőrök – a Sziget Fesztivált vigyázzák Óbudán.
 

LIGA: vizsgálja felül a kormány a közvállalatoknál fizetett végkielégítések gyakorlatát

2009.08.10

| Menüpont: HÍREK

Kép A Liga Szakszervezetek arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal vizsgálja felül a közpénzeket felélő vállalatok végkielégítési gyakorlatát és szabályozza a menedzseri, tanácsadói, illetve a felsővezetői szerződések megkötését. A felszólítást tartalmazó közleményt pénteken juttatták el az MTI-hez.
 

Az Emlékezés Napján

2009.08.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Három esztendeje, 2006. augusztus 8-án Horváth Ákos tű. hadnagy, Pintér Gábor tű. főhadnagy és Reppman Károly tű. hadnagy életüket áldozták az alagsorban keletkezett tűz oltása közben. Rájuk és a már korábban hősi halált halt tűzoltókra emlékeztek országszerte.
 

A létszámstop a vámosokat is érinti

2009.08.08

| Menüpont: HÍREK

Kép Az államigazgatásban elrendelt létszámstop a Vám- és Pénzügyőrségnél (VP) is érvényesül - derül ki a szervezet honlapján közzétett tájékoztatóból.
 

Szolidaritás a GE magyarországi munkavállalóival

2009.08.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek szolidaritását fejezi ki a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete és a Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete munkavállalóival, egyetért céljukkal, hogy megakadályozzák a magyarországi gyártás megszüntetését, és ezzel többezer magyar munkahely felszámolását.
 

A közszféra várja a visszatérítést

2009.08.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány augusztusban számos közalkalmazottnak egy fillért sem adott vissza abból a pénzből, amennyivel az érintettek az évközi adócsökkentés miatt többet fizettek be az államkasszának – jelezték a Magyar Nemzet olvasói. Pedig az összeg egy része még a pénzügyi tárca szerint is járt volna.
 

Biztonsági melltartót a magyar rendőrnőknek

2009.08.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet kezdeményezi, hogy a Magyar Rendőrségnél is rendszeresítsék a rendőrnők részére az ütés és lövedékálló melltartókat. Németországban már tavaly bevezették a biztonsági melltartót az ott szolgálatot ellátó rendőrnőknek.
 

Jobb repülőteret akarnak a ferihegyi dolgozók

2009.08.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A reptérre vezető út mentén elhelyezett óriásplakátokkal és békés demonstrációval hívja fel az utasok és a munkaadók figyelmét a tarthatatlan ferihegyi állapotokra a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ).
 

Közös tiltakozás az Mt. módosításai miatt

2009.08.03

| Menüpont: HÍREK

Kép A hat szakszervezeti konföderáció együttesen tiltakozik amiatt, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a szakszervezeti konföderációkkal való konzultáció kizárásával, az OÉT összehívásának mellőzésével kívánja módosítani a munkaügyi jogszabályok, a Munka Törvénykönyve lényeges elemeit, illetve megalkotni az OÉT-re és az Ágazati Paritásos Bizottságokra vonatkozó törvények végrehajtási rendeleteit.
 

Közúti ellenőrzést tartottak Ferihegy környékén

2009.08.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Átfogó közúti (közlekedésrendészeti, idegenrendészeti) ellenőrzést tartottak július 31-én délután összevont rendőri szervek a ferihegyi repülőtérre vezető utakon, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szervezésében.
 

Remek erőfelmérésnek bizonyult volna Nincs pénze a rendőrségnek az országos versenyre

2009.08.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrséget is érintő megszorítások miatt, idén nem rendezik meg az országos karos forgalomirányító versenyt. Az idei verseny a 15. lett volna a sorban
 

Beolvad a baranyai és somogyi határrendészet a rendőrségbe

2009.08.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Megszűnhetnek a határrendészeti kirendeltségek a horvát-magyar határ Somogy és Baranya megyei szakaszán. A kormánydöntést most készítik elő, és várhatóan ősszel vezetik majd be.
 

Iskolakezdési támogatás a Rendőrségen

2009.08.01

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendőrség személyi állománya részére a 2009. évi iskolakezdési támogatás odaítélésének és kifizetésének végrehajtásáról szóló 29/2009.(OT.16.) ORFK utasítás alapján iskolakezdési támogatásban kell részesíteni a Rendőrség személyi állománya tagjának gyermekét, amennyiben a gyermek a közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX. törvény 6-7 §-ban meghatározott tankötelezettség alapján oktatásban vesz részt, továbbá középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanul.