Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Nem lesznek elbocsátások a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnál

2009.10.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem lesznek elbocsátások a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnál; a rendőrség és a határőrség lezárult integrációjával nyert a rendőrség - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány Győrött.
 

HSZT módosítás aláírása? Árulózás, vétójog és egyetértési jog emlegetése, saját váll veregetése…

2009.10.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet sajnálatosnak ítéli meg az utóbbi napokban megjelenő olyan sajtó és magánvéleményeket az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által kézben tartott HSZT és HJT módosítási előkészületekről, amelyek alkalmasak lejáratásra és alapvetően megtévesztőek.
 

Ma van a Tisztes Munka Világnapja

2009.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A földön minden embernek lehetősége kellene, hogy legyen a munkára, amelyből biztosíthatja alapvető megélhetését. Ennek elérésében a foglalkoztatásnak kulcsszerepe van. Ezért kell minden kormányt felhívni arra, hogy foglalkozzon többet a munkahelyteremtéssel. És nem akármilyen munkahelyek teremtésével, hanem tisztes munkahelyekével.
 

Átszervezés-létszámcsökkentés a Győr-Moson-Sopron MRFK-n

2009.10.07

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet (RV) a Rendőrségnél most folyó átszervezések és létszámcsökkentések problémáival már hónapok óta foglalkozik, az elmúlt időszakban több alkalommal adott ki sajtónyilatkozatokat, és sok alkalommal intézett kérdést az illetékes minisztériumhoz és az országos hatáskörű rendőrségi vezetőkhöz.
 

LIGA Napok Nagykanizsán

2009.10.06

| Menüpont: HÍREK

Kép A Megkezdődött Nagykanizsa szívében a Deák téren a Nyugat-Magyarországi LIGA Napok rendezvénysorozata. A tavalyi győri rendezvény sikere után,most a zalai város munkavállalóit kívánjuk megszólítani.
 

A kormány ne gyengítse tovább a rendőrséget!

2009.10.06

| Menüpont: HÍREK

Kép Jelentős létszámleépítés lesz a rendőrségnél, amely a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot is érinti. Bajnai Gordon kormányának tervei szerint megyénkben 122 rendőr válik munkanélkülivé november 1-ét követően. A döntés, mintegy 50 soproni rendőrt érint – tájékoztatta ma a sajtót Abdai Géza alpolgármester a soproni városházán tartott sajtótájékoztatóján.
 

A rendőrség profizmusból, kitartásból, hivatás­tudatból kiválóan vizsgázott

2009.10.05

| Menüpont: HÍREK

Kép Előléptettek és kitüntettek több rendőrt a romák elleni sorozat-bűncselekmény felderítésében végzett munkájukért. Bajnai Gordon a tiszteletükre összehívott állománygyűlésen köszönetet mondott, s közölte: a gyilkosok „mindannyiunkat megfélemlítették”; a rendőrség hivatástudatból jelesre vizsgázott.
 

Csurel János: A szakszervezet nem ellenség - Jubilált a BVDOSZ

2009.10.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Huszadik születésnapját ünnepelte a Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetsége, a BVDOSZ október 3-án, a pilisszentkereszti IRM Oktatási Központban megrendezett ünnepségen.
 

Teljes riasztás volt Ferihegyen!

2009.10.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Sikeres kényszerleszállást hajtott végre az indiai Jet Airways légitársaság Airbus A33-200 típusú gépe 237 utassal a fedélzetén a Ferihegyi repülőtéren szombat délután.
 

Veszélybe került a fizetésük az APEH hibája miatt

2009.10.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Hétszáz büntetés-végrehajtási dolgozó fizetése került veszélybe az APEH hibájából - a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint.
 

OÉT: a minimálbér ügyében tartják álláspontjukat a felek

2009.10.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A szakszervezetek továbbra is a minimálbér emelését javasolják  71.500 forintról 80 ezer forintra 2010-re, a munkaadók először a bérajánlás elveiben kívántak megegyezni. A kormány pedig a munkavállalók reálkeresetének megőrzését szorgalmazta a minimálbér vonatkozásában is az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) csütörtöki plenáris ülésén.
 

Többszáz milliós támogatás: 50 új munkatársa lehet az NNI-nek

2009.10.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Hamarosan körülbelül ötven fővel bővülhet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) létszáma, a kormány több százmillió forinttal támogatja a szervezetet. A pénzből új autókra is telik majd, néhány év múlva pedig új székházat is kaphatnak a tervek szerint - hangzott el az RTL Híradóban kedden.
 

Szakszervezeti pártoskodást a Rendészeti Védegylet elutasítja!

2009.09.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Mottó: ”Katonához és rendőrhöz a politizálás méltatlan, az egyenruhához csak a rendíthetetlen hazaszeretet, a bátorság és a példás szolgálatellátás illik!” A Rendészeti Védegylet többször hangsúlyozta, hogy károsnak tartja a pártpolitikai programok és ideológiák behatolását a fegyveres és rendvédelmi állomány körébe.
 

Jutalmat kapott a múlt héten meglőtt rendőr

2009.09.30

| Menüpont: HÍREK

Kép Láng Zsolt, a II. kerület és Bús Balázs, a III. kerület polgármestere dicséretben és pénzjutalomban részesítette B. Szilárdot. A II. kerületi kapitányságon dolgozó rendőr alezredest múlt hét pénteken lőtte lábon az a sorozatrabló, akit a III. kerületben kaptak el a rendőrség és a II. kerületi Központi Polgárőr Egyesület munkatársai.
 

ORSZÁGOS BAJNOK LETT AZ RRI CSAPATA!

2009.09.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Az IRM 2009. évi Kispályás Labdarúgó Országos Bajnokságát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg 2009. szeptember 24. – 25.-én Miskolcon.
 

Egyre több rendőrt vernek meg

2009.09.29

| Menüpont: HÍREK

Kép 272 esetben támadtak intézkedő rendőrre az év első nyolc hónapjában, közülük 123-an meg is sérültek - írja a Népszabadság az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján.
 

Ismét van áram a Ferihegy 2A terminálon

2009.09.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Vasárnap délutánra sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást a Ferihegyi Repülőtér 2A terminálján. Mint arról az Index részletesen beszámolt, szombat este tartós áramszünet miatt kiürítették az épületet, a forgalmat a 2B terminálra irányították. A fennakadás miatt több járat késve indult.

 

OÉT - Még az idén módosulhat a munkaügyi perek költségviselése

2009.09.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Még az idén az Országgyűlés elé kerülhet a munkaügyi perek költségviseléséről szóló törvény módosítása, miután a kormányzati oldal és a munkáltatók is támogatták a munkavállalók erre vonatkozó javaslatát az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén pénteken.
 

SZÉF ülés 2009. szeptember 25-én a Hszt. és a Hjt-ről

2009.09.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ülésen a Rendészeti Védegyletet (RV) Pósa Zoltán választmányi alelnök és Bögi Tamás jogtanácsos képviselte. A Szolgálati Jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) ülésen a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) és a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvény (Hjt.) szakértői egyeztetésének lezárást követő plenáris tárgyalására került sor.
 

Közlemény a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Rendészeti Védegylet nyilatkozataira

2009.09.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az ORFK Szóvivői Iroda közleményt adott ki az utóbbi napok szakszervezeti nyilatkozatai, - köztük szakszervezetünk a Rendészeti Védegylet - sajtónyilatkozataira reagálva. Hírünkben az ORFK álláspontjáról tájékoztatjuk tagjainkat.
 

Comblövéssel betörőt fogott a hős rendőr (BRFK)

2009.09.26

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. szeptember 25-én az esti órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Észak-budai Bűnügyi Régiójának munkatársai a Budapesti Polgárőr Szövetség munkatársaival közösen betörési akciót hajtottak végre a III. kerület területén, tekintettel arra, hogy ott az utóbbi időben több betöréses lopás történt.
 

Botrány a fedélzeten! Az újságíró házaspár egy sürgős cikk miatt kezdte a veszekedést.

2009.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Ciprus felé indult volna Ferihegyről az a gép, amely kénytelen volt visszafordulni állóhelyére, mivel a fedélzetén egymásnak esett egy cseh újságíró pár. A heves vérmérsékletű, egymást folyamatosan ütlegelő és szidalmazó pár annyira megrémítette az utasokat, hogy kérték a légi utaskísérőket a gép ne szálljon fel.
 

Létrejött Magyarország legnagyobb és legerősebb szakszervezeti szövetsége

2009.09.25

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek Tanácsa mai ülésén a LIGA Szakszervezetekhez csatlakozott az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Honvédszakszervezet, a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendészeti Védegylet és a frissen alakult Szent Flórián Tűoltó Védegylet. Ezzel a LIGA Szakszervezetek Magyarország legerősebb és legnagyobb munkavállalói érdekképviseleti szövetségévé vált.
 

Létszámleépítés a rendőrségnél is

2009.09.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Bár a kormány a rendőrség megerősítését kiemelt célnak tartja, hogy a közbiztonságba vetett bizalom helyreálljon, az országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére több főkapitányságnak is csoportos létszámleépítésről kell döntenie - írta a Magyar Nemzet.
 

IRM döntés: a rendőrségi humánigazgatási szervek létszámcsökkentése nem állítható le!

2009.09.24

| Menüpont: HÍREK

KépA Rendőrség fejlesztésére vonatkozó Cselekvési Program és Feladattervben a humánigazgatási szolgálat létszámcsökkentésével kapcsolatban írásos „petíciót” adott át a munkáltatói oldal vezetőjének a RÉT ülés szakszervezeti oldala nevében a BRDSZ vezetője tegnapelőtt.

 

Félezer „piros státuszú rendőr” létszámcsökkentés pallosa alatt. Az RV a következő közleményt adta ki az MTI-nek.

2009.09.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet (RV) felháborítónak tartja, hogy a Magyar Rendőrségnél, az országos rendőrfőkapitány által jóváhagyott, olyan előterjesztés születhet az érintett rendőri állományt képviselő érdekképviseletek nélkül, amely 497 fő rendőr továbbfoglalkoztatását, illetve a rendőrségi szerveknél történő létszámcsökkentésüket dönti el az év végéig.
 

Szakszervezeti részsiker a hétfői rendkívüli RÉT ülésen

2009.09.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A 2009. szeptember 21-i hétfőn koradélutánra összehívott rendkívüli RÉT ülésen Pósa Zoltán választmányi alelnök és Bögi Tamás jogtanácsos képviselte a Rendészeti Védegyletet.
 

Sajtóközlemény

2009.09.21

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet Fővárosi Tagszervezetének sajtóközleménye Danielisz Béla a Fővárosi Önkormányzat Városrendészeti Bizottság Elnöke 2009. augusztus 18-i sajtótájékoztatójának visszhangjáról.
 

Szakszervezetek sztrájkkészültségben

2009.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A jövő évre tervezett drasztikus megszorítások ellen több ágazatban is sztrájkkészültség van. Munkabeszüntetésről egyeztetnek hétfőn a vasutas-érdekvédők, a csődtől tartó kórházigazgatók tegnap az egészségügyi miniszterrel tárgyaltak, a pedagógusok az oktatás és a családok "ellehetetlenítése" ellen tiltakoznak.
 

OÉT - Tovább tárgyalnak a minimálbérről és a béremelésről

2009.09.20

| Menüpont: HÍREK

Kép További egyeztetésekre van szükség a minimálbérről és a kormány által javasolt béremelés mértékéről, miután nem tudtak megegyezni a szociális partnerek az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén, a felek október elsején folytatják a pénteken megkezdett egyeztetéseket.