Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A határrendészeti kirendeltségek megszüntetése, értékelés

2009.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A határrendész érdekvédők szerint schengeni elveket sért a magyar-horvát államhatáron a határrendészeti kirendeltségek megszüntetése, tehát alapjában nem jó. Az illetékes megyei főkapitány értékelése szerint minden rendben.
 

Kétórás vasutassztrájk lesz kedden

2009.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Az öt vasúti szakszervezet kedden 10 és 12 óra között figyelmeztető sztrájkot tart. A szakszervezetek a vasút átszervezése, a mellékvonalak bezárása ellen tiltakoznak.
 

A munkavállaló nők IX. országos konferenciája - Munkavállaló nők a válságban

2009.10.26

| Menüpont: HÍREK

Kép Október 15-én került megrendezésre a Munkavállaló Nők Országos Konferenciája, „Munkavállaló nők a válságban” címmel, mely a Friedrich Ebert Alapítvány (FES), a szakszervezeti konföderációk és a Nők a Holnapért Alapítvány összefogásával valósult meg. A rendezvényen Dr. Dancsóné dr. Soós Ilona, a Liga Esélyegyenlőségi Tagozatának elnöke, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete képviseletében Szabó Ferencné, Szakács Enikő, valamint a Liga munkatársa Minorics Melinda vett részt.
 

Az MSZOSZ a kormányfő segítségét kéri a bértárgyalásokhoz

2009.10.24

| Menüpont: HÍREK

Bajnai GorKépdon miniszterelnök segítségét kéri a jövő évi bértárgyalások lezárásához a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Pataky Péter, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: az MSZOSZ csütörtökön nyílt levélben fordult a kormányfőhöz, mivel Bajnai Gordon személyes közreműködése nélkül már nem látnak reális esélyt a 2010-es minimálbérekről, illetve bérajánlásról szóló megállapodásra.
 

Meglepetés! A közalkalmazottak bértartalékából osztogatna a kormány

2009.10.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A kabinet által alaposan túlméretezett céltartalékból jutna a távhőáfa csökkentésére, a gyermekétkeztetés támogatására és a kórházak pluszfinanszírozására. A Napi Gazdaság szerdai számának cikke.
 

Megbeszélést tartottak az OÉT tagjai és az MNB vezetősége

2009.10.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A mai napon találkozót tartott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói és munkavállalói oldalának képviselőivel. Az eszmecsere célja az volt, hogy az érintettek a bértárgyalások végső szakasza előtt konzultáljanak a gazdaság helyzetéről és a várható inflációról, illetve a bérváltozások  várható hatásáról az infláció alakulására.
 

Veszélyben a közszolgák

2009.10.21

| Menüpont: HÍREK

Kép Újabb ötlettel állt elő Magyar Bálint: a liberális politikus lehetővé tenné, hogy az egészségügyben, az oktatásban, a múzeumokban és a gyermekvédelemben alkalmazott nem szakdolgozók ne legyenek többé közalkalmazottak. A javaslat célja Magyar szerint a takarékoskodás.
 

Tűzoltók tüntettek a Parlament közelében

2009.10.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A tűzoltóságokat érintő, jövő évre tervezett költségvetési megszorítások miatt mintegy 2500 egyenruhás tűzoltó tüntetett hétfőn Budapesten, a Parlament közelében; a demonstráció keretében petíciót adtak át a parlamenti frakciók képviselőinek.
 

Van esély a minimálbér emelésére

2009.10.19

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén már jelentősen közeledtek a munkaadók és a munkavállalók elképzelései. A garantált bérminimum és a bérajánlás tekintetében azonban továbbra sem történt előrelépés.
 

A sztrájktörvény jó, de ki kell terjeszteni a fegyveres- és rendvédelmi szférára

2009.10.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek vegyes érzelmekkel fogadta az állampolgári jogok országgyűlési biztosának álláspontját a sztrájktörvény felülvizsgálatával kapcsolatban.
 

Pénzt adnak Benczének a lottónyertes rendőrök

2009.10.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Pénzjutalomban akarják részesíteni Bencze József országos rendőrfőkapitányt a budaörsi lottónyertes rendőrök. A 2 milliárd 189 millió forint főnyereményből értesülésünk szerint nettó 39 ezer forintot kapna az altábornagy.
 

VDSZSZ: sztrájk mellett demonstráció

2009.10.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Demonstrációkra és vasutassztrájkra egyaránt számítani kell hétfőn, miután a VDSZSZ nemcsak munkabeszüntetéssel akar tiltakozni az általa keményen bírált vasúti átalakítási tervek ellen, hanem arra kérte az önkormányzatokat és civil szervezeteket, hogy tíz órára szervezzenek demonstrációkat a vasútállomások elé.
 

Keresetkiegészítésről egyezett meg a kormány és az közszolgálati sztrájkbizottság

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a kormány képviselői megegyeztek abban, hogy a költségvetési szerveknél alkalmazásban álló, közszolgálatban dolgozók 2010-ben is keresetkiegészítésben részesülnek - tájékoztatott a tárgyalások eredményéről Csizmár Gábor.
 

Ártatlan a Tolna megyei rendőrfőkapitány

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Másodfokon is felmentette a bíróság a Tolna megyei rendőrfőkapitányt a hivatali visszaélés és az alárendelt megsértésének vádja alól. A Soczó László elleni pert pótmagánváddal Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének elnöke indította, miután a katonai ügyészség bűncselekmény hiányában nem emelt vádat.
 

Robbantással fenyegetett Ferihegyen egy ismeretlen férfi

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet az a férfi, akit alig pár óra alatt elfogott a rendőrség
 

Öt új autót kapott a zuglói rendőrkapitányság

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Öt új személyautóval bővült a zuglói rendőrkapitányság járműparkja. A gépkocsikkal zavartalan lehet a járőrözés a XIV. kerületben, így nem csak a helyiek, hanem a sport- és egyéb eseményekre érkezők biztonságérzete is nagyobb lesz.
 

Javul a közbiztonság, vagy az MSZP át akarja verni az embereket?

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Az MSZP át akarja verni az embereket a közbiztonsággal kapcsolatos nyilatkozataival is. Mindig ígérgetnek, de a tények azt mutatják, hogy jelenleg is a törvényben rögzített létszámnál háromezerrel kevesebb rendőr teljesít szolgálatot – reagált a Fidesz Draskovics Tibor azon felvetésére, hogy több pénz áll a rendőrség rendelkezésre, és növekszik a rendőri állomány létszáma is.
 

Új rendőrök állnak szolgálatba - miniszter a tiszthelyettes-avatón

2009.10.16

| Menüpont: HÍREK

Kép A rendőrség az elmúlt időszakban bebizonyította: képes az új bűnelkövetési módokkal, a tömegdemonstrációkkal, s akár a korábbiaknál súlyosabb bűncselekményekkel is felvenni a küzdelmet a közbiztonság megőrzése érdekében - a többi között erről beszélt az igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola 217 rendőr tiszthelyettesének eskütételén tartott beszédében.
 

Semmibe veszik a közalkalmazottakat?

2009.10.15

| Menüpont: HÍREK

Kép Érdekvédelmi és politikai okokra hivatkozva nem ért egyet a közszféra 13. havi juttatásainak elvonása után járó kormányzati kompenzáció módjával a Munkástanácsok Országos Szövetsége.
 

Fiatalok Ligája: Elfogadhatatlan a költségvetés

2009.10.15

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fiatalok Ligája, amely 12 ágazati szakszervezet - köztük a VDSZSZ és a PDSZ - ifjúsági tagozatait tömöríti, támogatja a költségvetés elleni tiltakozó akciókat.
 

Használt rendőrautókat kaptak a polgárőrök

2009.10.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Használt, de jó állapotú, szolgálatból kivont gépkocsikat adott át Bajnai Gordon kormányfő az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ) kedden Budapesten.
 

Nem a schengeni és nem schengeni utasok keveredtek

2009.10.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Téves beszámolók jelentek meg több médiumban. Nem kizárólag a schengeni és nem schengeni utasok keveredtek, hanem légiközlekedés védelmi utaskeveredés is történt Ferihegyen.
 

Kiürülhet a városi kapitányság a páratlan nyeremény miatt

2009.10.13

| Menüpont: HÍREK

Kép Közel kétszázmilliót vihetnek haza egy szerencsés csoport tagjai, akik közös játékukkal megütötték a kétmilliárdos főnyereményt az ötös lottón. A Népszava úgy tudja, a budaörsi rendőrkapitányság munkatársai töltötték ki a nyertes szelvényt.

 

Átvizsgálás közben tűnt el az utas telefonja Ferihegyen

2009.10.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Utasbiztonsági ellenőrzés során történhetett a lopás. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a két reptéri dolgozó ellen orgazdaság, illetve lopás megalapozott gyanújával eljárást indított
 

Demonstráció lesz október 19-én!

2009.10.12

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés tervezete olyan elvonásokat tartalmaz, amelyek az évek óta alulfinanszírozott hivatásos önkormányzati tűzoltóságok működését súlyosan veszélyeztetik. Ezzel veszélybe kerül a hivatásos tűzoltók még eddig megmaradt egyéb járandóságainak biztosítása is.
 

Szárnyal a BUD Future Ferihegyen - Elkészült az új forgalmi előtér

2009.10.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Összesen nyolc repülőgépnek elegendő "parkolót" jelent Ferihegyen az új forgalmi előtér, amelynek használatbavételi engedélyét a napokban kapta meg a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. - közölte a BA.
 

A dolgozók viselik az új adóterheket

2009.10.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A Napi által megkérdezett szakértők szerint a vállalatok többsége dolgozóira hárítja a cafeteriaelemek január elsejétől növekvő adóterheit, nem valószínű azonban, hogy jelentősen változna a béren kívüli juttatások aránya a teljes kereseten belül.
 

Közbiztonsági Fórum Kőbányán

2009.10.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Budapest X. kerületében, Kőbányán havi rendszerességgel rendeznek fórumot, ahol - a közérdeklődés figyelembevételével - meghatározott témakörben, szakértők részvételével kezdeményeznek beszélgetést a lakossággal.
 

Nemzetközi színvonal a rendőrmunkában Ferihegyen

2009.10.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A kérdőív, melyet a ferihegyi utasok töltöttek ki, többek között arra kérdezett rá, hogy az utasok mennyire érzik magukat biztonságban Ferihegyen, mennyire elégedettek a reptéri rendőrök intézkedő képességével. A több mint egy hónapig tartó felmérés eredménye szerint a magyar utasok pozitívan vélekednek a rendőrök munkájáról.
 

Közveszélyes bűnözőt fogtak el Ferihegyen a reptéri zsaruk

2009.10.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Emberrablással és drogcsempészettel gyanúsítják azt a magyar férfit, aki ellen Németország adott ki európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsot.