Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

A Rendészeti Védegylet 5.243.700.000,- forintot hozott a Rendőrség konyhájára ez évben…

2009.11.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Hajmeresztő és nagyon buta tagtoborzási megnyilvánulásról tudtak beszámolni a Rendészeti Védegylet DARSZ tagszervezet tisztségviselői a Hercegszántón megrendezésre került DARSZ testületi ülésen, 2009. november 13-án.
 

Emlékeztető a szakszervezetünk által biztosított üdülési csekkről…

2009.11.17

| Menüpont: HÍREK

Kép Megdöbbentő és rágalmazó tagtoborzási megnyilvánulásról tudtak beszámolni a Rendészeti Védegylet DARSZ tagszervezet tisztségviselői a Hercegszántón megrendezésre került DARSZ testületi ülésen, 2009. november 13-án.
 

Költségvetés 2010 - Kéthetes tüntetésre készülnek a tűzoltó parancsnokok

2009.11.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Kéthetes demonstrációba kezdenek az ország tűzoltó parancsnokai és vezetői, hogy így tiltakozzanak a jövő évi költségvetésben tervezett, őket érintő másfél milliárdos elvonás miatt. A tiltakozó akció munkaidőben, keddtől a hónap végéig, a költségvetés zárószavazásáig tartana.

 

Lekapcsoltak egy utast Ferihegyen

2009.11.16

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem engedtek fel Ferihegyen a Brüsszelbe tartó gép fedélzetére egy viccelődő utast, mert a biztonsági kapu jelzésére azt mondta: "Mindig bombával utazom."
 

OÉT: nincs előrelépés a bértárgyalásokon

2009.11.14

| Menüpont: HÍREK

Kép Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) csütörtöki plenáris ülésén folytatott  bértárgyaláson nem közeledtek az álláspontok, a munkaadói oldal továbbra is 73.000 forintos havi minimálbért ajánlott 2010-re, míg a munkavállalói oldal szerint ennél nagyobb emelésre van szükség.
 

RV főtitkári tájékoztató a RÉT ülésről

2009.11.13

| Menüpont: HÍREK

Kép 2009. november 9-i, hétfőn koradélutánra összehívott Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) ülésén Bebes Tibor főtitkár, Pósa Zoltán választmányi alelnök és dr. Bögi Tamás jogász képviselte a Rendészeti Védegyletet (RV). Az érdekegyeztetésen jelen voltak a reprezentatív szakszervezet képviselői, valamint a munkáltató oldal részéről az ORFK Humánszolgálat, a Gazdasági Főigazgatóság és a Jogi Főosztály képviselői. Az ülést Kovács István r. ezredes úr, az ORFK Közgazdasági Főosztály vezetője vezette.
 

MSZOSZ: mielőbbi bérmegállapodásra van szükség

2009.11.12

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint mielőbbi bérmegállapodásra van szükség az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, hogy haladéktalanul elkezdődhessenek a bértárgyalások a cégeknél, s december 31-ig be is fejeződhessenek - közölte Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke sajtótájékoztatón Nyíregyházán kedden.
 

Rendőrök vigyáznak az utasokra a vonatokon

2009.11.11

| Menüpont: HÍREK

Kép A Készenléti Rendőrség is vigyázza a rendet és az utazók biztonságát a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalain közlekedő vonatokon - tájékoztatta a vasúttársaság sajtóreferense az MTI-t hétfőn.
 

Fizessen kártyával a rendőrnek - húsz százalék kedvezménnyel!

2009.11.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Mobil bankkártya-leolvasók beszerzését tervezi a rendőrség, amely más technikai eszközökkel együtt lehetővé tenni, hogy a megbírságolt a helyszínen kártyával fizessen. Sőt kedvezményt is adnának annak, aki azonnal fizet.
 

Nagysikerű pókerversenyt tartott az RV a Korda Póker Klubban

2009.11.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Szombaton tartotta I. Országos Pókerversenyét a Rendészeti Védegylet, a Fővárosi Tagszervezet szervezésében a Budapesti Pólus Centerben található Korda Póker Klubban, Korda György és Balázs Klári részvételével és támogatásával, akik a rendezvény fővédnökei voltak.
 

IRM-hez tartozó intézmények 2009. november 01-től nem fizetnek családi pótlékot

2009.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A 223/1998.(XII.30.) Kormányrendelet szerint a Családtámogatási Kifizetőhelyek 2009. december 31-ével megszűnnek. Ez azt jelenti, hogy az IRM-hez tartozó intézmények részéről a családi pótlék és a gyermekgondozási segély iránti kérelem elbírálása, a folyósítás megszüntetése, a változások átvezetésére már nem kerülhet sor, csak az anyasági támogatás iránti kérelmeket bírálnak el és fizetnek ki 2009. december 31-ig.
 

Országos Szülői Értekezlet: pedagógusok demonstráltak Budapesten

2009.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint veszély fenyegeti a közoktatást, a gyermekek ellátását. Az érdekképviselet által meghirdetett szombati, Országos Szülői Értekezlet címet viselő fővárosi demonstráción 18 szakmai és civil szervezet tiltakozott a jövő évre tervezett költségvetés közoktatást érintő tételei ellen.
 

2009. évi ágazati kompenzáció maradvánnyal mi legyen?

2009.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép A Parlament törvényhozói döntése által 2009. évre szüneteltetett 13. havi pótlását kiegészítő ágazati kompenzáció (természetbeni juttatási forma) kiosztását lehetővé tevő megállapodásban szereplő rendőrségi tételek felhasználása a Rendőrség hivatalos tájékoztatása alapján (az ORFK GF 1020/260/ 2009.ált. irata szerint) az alábbiak szerint alakult ez évben:
 

Az IRÉT munkáltatói oldala bekérte a szakszervezeti kérdéseket

2009.11.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr.Turi András IRM szakállamtitkár a Rendészeti Védegyletet tájékoztatta levelében, az IRÉT munkáltatói tárgyaló csoport nevében, hogy az IRÉT következő ülését november hónapra tervezik összehívni, amely ülés napirendi pontjaira vonatkozó RV javaslatokat kéri megküldeni.
 

Kóros kommunikáció az idei és a 2010. évi rendvédelmi illetmény helyzetről

2009.11.08

| Menüpont: HÍREK

Kép A magyar rendvédelmi szakszervezeti kommunikációban, több változatban, eltérő hangsúllyal, sokszor a valóságtól teljesen elütő indoklással beszélnek a 2009. évi és a 2010 évi rendvédelmi bér, illetmény és béren kívüli juttatásokról, illetve ezek elmaradásáról, vagy elégtelen növekedéséről.
 

BRFK: beváltotta a reményeket a bűnügyi régiós modell

2009.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A budapesti rendőrfőkapitány szerint a bűnügyi régiós modell működőképes, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Tóth Gábor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt fél évben az ötből négy régióban a bűncselekmények száma csökkent, és az eredmények a felderítések javulásáról szólnak. Ezért mindenképpen célszerű a fél évvel ezelőtt indított rendszer egyéves időtartamú kipróbálása.

 

November 7-e: PDSZ demonstráció az oktatásért Budapesten, a Képviselői Irodaház melletti parkban

2009.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete 2009. november 7-én demonstrációt szervez Budapesten a költségvetési megszorítások és elvonások ellen, melyek ellehetetlenítik az oktatást.

.

 

ORFK hatáskörbe kerültek a rendészeti szakközépiskolák

2009.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter döntésének megfelelően 2009. szeptember 01-jei hatállyal a rendészeti szakközépiskolák fenntartói és irányítási részjogosultságai az ORFK vezetőjének hatáskörébe kerültek át.

 

Szerződéses rendőrökre 386,9 millió forint

2009.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati jogviszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításával kapcsolatos minisztériumi előterjesztés „hatásvizsgálati lap”-ban található, hogy a Rendőrségnél bevezetendő határozott idejű szolgálati viszony létesítésének költségigénye 2010-ben 300 fővel tervezve 386.900.000 Ft, amelynek költségvetési fedezete rendelkezésre áll.

 

Kivégeztek egy határőrt!

2009.11.04

| Menüpont: HÍREK

Kép Magyarországon fogták el azt a 19 éves férfit, akit a román hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy szombatra virradóra lelőtt egy határőrt a Temes megyei Nagyszentmiklóson.
 

Sztrájkba léphetnek az APEH-dolgozók is

2009.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Sztrájkolni is készek az APEH és a VPOP dolgozók, ha december 31-ig nem kapják meg jutalmukat. A szakszervezetek tárgyalást kezdeményeztek a Pénzügyminisztériummal. Azt mondják: az adóhatóság teljesítette az elmúlt negyedévben az előírt bevételt, a törvényben garantált extra juttatás így jár nekik. Az érdekképviselet szerint a megélhetési gondok miatt egyre nagyobb a feszültség a dolgozók között.
 

Összecsapnak a cigányok a rendőrökkel

2009.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Roma–rendőr-focimeccsnek ad otthont a kaposvári sportcsarnok – számolt be hétfőn a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa.
 

OÉT - Nem haladtak előre a bértárgyalások

2009.11.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem közeledtek az álláspontok a bértárgyaláson az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén, a vonatkozó napirendi pont tárgyalása során arról a levélről volt szó, amelyet a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) írt Bajnai Gordonnak.
 

Fiatalok Ligája: Megbukott az államilag támogatott lakáshit el rendszer

2009.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fiatalok Ligája nem véletlenül tiltakozott májusban a lakástámogatási rendszerek megszüntetése, a fiatalok számára kedvezőtlenül ható átalakítása ellen. A szocpol helyett október 1-jén bevezetett új lakástámogatási rendszerről - az igénylések rendkívül alacsony száma miatt - egyértelműen elmondható, hogy csúfosan megbukott.
 

Megszűnik a lakhatási támogatás adómentessége

2009.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) 2009. szeptember 25-ei ülésén a Kormány részéről még az hangzott el hogy a lakhatási támogatás, azaz a víz-szennyvíz, villany, gáz, telefon hivatalos számla ellenében való megtérítése 2010. január 1. után is adómentes lesz a hivatásos állomány részére, mégis a megjelent módosítások szerint ez nem így lett.
 

A ruhapénz felhasználását számlával kell majd igazolni

2009.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Most folyik a Parlamentben a HSZT és a HJT módosítási vita. A ruházati illetmény utánpótlása (ruhapénz) területén az alábbi, biztosnak látszó változások lesznek.
 

30 ezer Ft kiegészítő ruházati utánpótlási ellátmány

2009.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép Annak ellenére, hogy a Rendészeti Védegylet a HSZT szerint kifogással élt, továbbá a 2008. év végi IRÉT ülésen aláírt megállapodással is ellentétes, hogy az egyenruha viselésre kötelezett rendőri állomány 2009. évben 30 ezer  forint  kiegészítő ruházati utánpótlási ellátmánya nem csekkben/utalványban történik meg, az ORFK mégis intézkedett az egyes termékek beszerzésére.

 

A határvadász Turul és a BORDERGUARD a jövőben is viselhető

2009.10.29

| Menüpont: HÍREK

Kép A 12/2009. (IV. 30.) IRM rendelet megalkotása után az Országos Rendőrfőkapitány új Öltözködési Szabályzat (utasítás) kiadásáról rendelkezik. Megérkezett érdekképviseletünkhöz a végleges és javított Öltözködési Szabályzat tervezete, amelyben kissé megnyugodva vettük tudomásul, hogy „a frissen alakított határrendész szekcióval rendelkező rendőrségi társ-érdekképviselet” hangos ellenvéleménye ellenére is a józanész és tisztelet felülkerekedett.
 

A nyugdíjas rendőröknek továbbra is lesz állásuk!

2009.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A nyugállományba helyezett rendőrök határozott idejű visszafoglalkoztatásának törvényi kereteit teremti meg a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosítása - mondta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlésben.
 

Fidesz: pénzbehajtók lesznek a rendőrök

2009.10.27

| Menüpont: HÍREK

Kép A Fidesz szerint pénzbehajtó céggé akarja átalakítani és lealacsonyítani a rendőrséget a kormány. Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, a kormány azt üzeni a rendőrségnek: "ha fizetést akartok, akkor szedjetek bírságot".