Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

HÍREK

Cikkek

Rendőr nem, bv-és igen az IRM jövő évi béralkujára

2009.12.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Soron kívüli Igazságügyi és Rendészeti Érdekegyeztető Tanácsülésre (IRÉT) került sor 2009. december 11.-én reggel Budapesten az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban (IRM). A meghirdetett kezdésre egy órás csúszással érkezett a munkáltatót képviselő és az ülést elnöklő, Dr. Draskovics Tibor leköszönt miniszter.
 

Eredménytelen egyeztetések, sztrájk vasárnap

2009.12.11

| Menüpont: HÍREK

Kép Ma hivatalossá vált, amit napok óta érezni lehetett, a Malév GH és a Hochtief-Budapest Airport vezetésének csökönyössége miatt mindkét cégnél eredménytelenül zárult a sztrájk-egyeztetés. A LESZ határozott idejű sztrájkja a MALÉV GH-nál december 13-án, vasárnap 15.30-tól 20.30-ig tart.
 

Sztájkjogot akarnak a szakszervezetek

2009.12.10

| Menüpont: HÍREK

Kép Alkotmánybírósághoz fordult több rendvédelmi dolgozót tömörítő szakszervezet, és a sztrájktilalom bizonyos részeinek megsemmisítését kérik. Véleményük szerint a sztrájkjog alkotmányos alapjog, így ez őket is megilleti.
 

Megvan az új igazságügyi és rendészeti miniszter

2009.12.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lesz Draskovics Tibor utóda az igazságügyi és rendészeti tárca élén - jelentette be a kormányszóvivő szerdán.
 

Rendőrökkel teli autót akart ellopni egy tolvaj

2009.12.09

| Menüpont: HÍREK

Kép Egy férfi úgy próbált ellopni egy rendőrségi kisbuszt kedden a VIII. kerületben, hogy nem vette észre, két rendőr is benn ül az autóban. A férfi megpróbált elmenekülni, de elfogták - írja a Népszabadság.
 

Mikulás Ünnepség

2009.12.07

| Menüpont: HÍREK

| Fényképek: Mikulás 2009.

Kép Idén is nagy sikerrel zajlott le a Rendészeti Védegylet Fővárosi Tagszervezetének Mikulás Ünnepsége december 6-án Budapesten.
 

Magyar Rendőr: házkutatás, letartóztatás, kihantolás, nyaralás a Balatonnál

2009.12.05

| Menüpont: HÍREK

Kép 1947-től a rendszerváltásig jelent meg a Magyar Rendőr, a Belügyminisztérium belső lapja. Az újság fotóriporterei folyamatosan járták az országot és fényképezték a belügyesek munkáját, életét. A közel fél millió filmkocka jól dokumentálja a szocializmus évtizedeit. Az 56-os fotókat azonban valakik kimentették az archívumból
 

Népszavazást kezdeményez a LIGA

2009.12.05

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek Kongresszusa 2009. december 3-án úgy határozott, hogy mivel az elmúlt időszakok demonstrációi és sztrájkjai eredménytelenek voltak, népszavazási kezdeményezéssel ad nyomatékot követelésének, hogy az öregségi nyugdíj korhatárát állítsák vissza 62 évre.
 

LIGA Szakszervezetek XII. kongresszusa

2009.12.04

| Menüpont: HÍREK

Kép A LIGA Szakszervezetek 2009. december 3-4. között tartotta XII. kongresszusát Budapesten. Az ünnepi program 11 órakor kezdődött a Vasutas Zeneiskola Pro Musica tanári zenekara előadásával.
 

Ferihegyi utaskeveredés - nyomozást rendelt el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

2009.12.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a 260& (6) bekezdésébe ütköző közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétség bűncselekmény gyanúja miatt.
 

IRÉT ülés: vita és ígéretek a leköszönő minisztertől - újabb szakértői tárgyalások

2009.12.03

| Menüpont: HÍREK

Kép Rendhagyó helyzetben tartották Budapesten, 2009. december 2.-án délután az Igazságügyi és Rendészeti Érdekegyeztető Tanácsülés (IRÉT) soros értekezletét, hiszen a munkáltatót képviselő és az ülést elnöklő Dr. Draskovics Tibor miniszter - kormányfő által elfogadott - lemondását délelőtt hozta nyilvánosságra a tárca.
 

Lemondott Draskovics Tibor!

2009.12.02

| Menüpont: HÍREK

Kép Lemondott Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, miután megítélése szerint az általa vállalt szakmai munkát elvégezte.
 

Megállapodás született az OÉT ülésén

2009.12.02

| Menüpont: HÍREK

Kép A jelenlegi 71 500 forint helyett 2010. január 1-től 73 500 forintos minimálbérről, 89 500 forintos garantált szakmunkás bérminimumról és a nettó keresetek reálértékének megőrzéséről állapodtak meg az Országos Érdekegyeztető Tanács keddi plenáris ülésén.
 

Alkotmánybírósághoz fordultak a minisztériumi szakszervezetek

2009.12.01

| Menüpont: HÍREK

Kép Alkotmánybírósághoz fordultak a minisztériumokban működő szakszervezetek vezetői, a jutalmak „drasztikus csökkentését” tartalmazó jogszabály felülvizsgálatát kérve – közölte Reichenberger János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Demokratikus Szakszervezete képviseletében hétfőn az MTI-vel.
 

Béren kívüli juttatások: mennyi legyen az étkezési jegy?

2009.11.30

| Menüpont: HÍREK

Kép A béren kívüli juttatások piacának legnagyobb részét a hideg- és melegétel utalványok teszik ki, ami körülbelül 231 milliárd forintot jelent. Tavaly ennek 45 százalékát hideg, 55 százalékát pedig melegétel utalvány tette ki.
 

Nem született megállapodás az OÉT-en

2009.11.28

| Menüpont: HÍREK

Kép Nem sikerült megegyeznie a jövő évi bérekről az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT) pénteki ülésén. Mind a munkavállalói, mind a munkáltatói oldal szerint közeledtek az álláspontok, de abban állapodtak meg, szükségük van néhány napra ahhoz, hogy átgondolják a vitatott pontokat. A következő ülést jövő kedd délelőtt 10 órára tűzték ki.
 

„Csak akkor jár a cafeteria, ha nincs sztrájk” – Kiakadt a reptéri szakszervezet

2009.11.27

| Menüpont: HÍREK

Kép Kilenc nappal a Légiközlekedés Egyesült Szakszervezet (LESZ) által szabott határidő lejárta előtt nem látszik elmozdulás a kollektív szerződések ügyében egyik érintett ferihegyi vállalatnál sem – áll a szakszervezet közleményében.
 

Tájékoztató a nettó illetmények 2009-2010. évi alakulásáról

2009.11.26

| Menüpont: HÍREK

Kép A személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása értelmében 2009. adóév egészére vonatkozóan az összevont adóalap adójának meghatározásához szolgáló adótábla – változatlan adómértékek mellett – alsó sávhatára 1,7 millió forintról 1,9 millió forintra emelkedett. A változás az adóelőleg megállapítására vonatkozó előírásokat a következőképpen érinti.
 

Konfliktuskezelő képzés a rendőrségnél

2009.11.25

| Menüpont: HÍREK

Kép Konfliktuskezelő képzés indul tizenháromezer közterületi szolgálatot teljesítő rendőrnek januárban - erősítette meg Bencze József országos rendőrfőkapitány kedden Nyíregyházán, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tréning foglalkozásán vett részt.
 

2009. november 14-től a FÜV szabályok módosultak

2009.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Megjelent többek között a FÜV eljárást (egészségügy felülvizsgálat) is szabályozó új együttes miniszteri rendelet. Az 57/2009. (X. 30.) IRM-ÖM-PTNM, egyes rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságáról, közalkalmazottai és köztisztviselői munkaköri egészségi alkalmasságáról, a szolgálat-, illetve keresőképtelenség megállapításáról, valamint az egészségügyi alapellátásról szóló együttes miniszteri rendelet alábbiakban részletesen olvasható.

 

Több rendőr lesz az utcán, ha jön a Fidesz?

2009.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép Jóval több rendőrt járőröztetne a Fidesz az utcán. A párt kistérségi rendőrség megalakításával igyekezne javítani a bűnügyi helyzeten.
 

Hét gólt kapott a szakszervezetektől a kormány

2009.11.24

| Menüpont: HÍREK

Kép A harmadik OÉT-kupán a szakszervezetek csapata fölényes győzelmet aratott a kormány és a munkaadói oldal csapatai fölött. A kormányt pedig a munkaadók is megszorongatták. A kabinet legjobb játékosának a pénzügyminiszter bizonyult.
 

SORON KÍVÜLI ELŐLÉPTETÉS – ISMÉT ÉL A REMÉNY

2009.11.23

| Menüpont: HÍREK

Kép A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága (LB) egyedi, felülvizsgálati eljárásban felülbírálta korábbi álláspontját a soron kívüli előléptetéses ügyek tárgyában. Az ilyen tárgyú ügyek lényege, hogy a Hszt. általános szabályai soron kívül a következő rendfokozatba kötelezően előléptetni rendelték – 2008. december 31-ig – a magasabb beosztásba helyezett hivatásost, akinek a magasabb beosztásba helyezésekor a rendfokozata kettővel alacsonyabb az új beosztásához rendszeresített rendfokozatánál.
 

Új szakszervezeti ajánlat - igéretes munkaadói hozzáállás a bértárgyalásokon

2009.11.22

| Menüpont: HÍREK

Kép A munkavállalói oldal írásos javaslata alapján a munkaadók komoly előrelépést ígértek a háromelemű bértárgyalások terén. Közös álláspontot csak a következő ülésre tudtak vállalni, de így is elmondható, hogy egyre közelebbi a megállapodás pillanata. Egyes kiegészítéseket ugyan sem a munkaadók sem a kormány nem  hajlandó elfogadni, de a minimálbér összege, a szakmunkás bérminimum számítási módja és a bérajánlás tekintetében már nagyon közeliek a javaslatok.
 

Sztrájksorozatot tervez a légiközlekedési szakszervezet

2009.11.20

| Menüpont: HÍREK

Kép A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet napi rendszerességű tárgyalások során szeretne megállapodni a reptéri cégek által felmondott kollektív szerződések újrakötéséről. Ha így sem születik eredmény, december második hetétől kezdve három vállalatnál rövid sztrájkok sorozatára kell készülni.
 

Pénzkidobás? Őrült drágán vesz láthatósági mellényt a rendőrség

2009.11.20

| Menüpont: HÍREK

Kép Vannak olyan települések, ahol a körzeti megbízottak a pénzhiány miatt saját rissz-rossz autójukkal kénytelenek járőrözni, rendőrök százai laknak szállókon kollégiumi körülmények között. Mindezek ellenére most, a gazdasági válság kellős közepén új, méregdrága, darabonként 10 ezer forintos láthatósági mellényeket rendelt az ORFK.
 

RV elnöki nyílt levél a miniszterelnöknek

2009.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet elnöke, Katus Károly rendőr alezredes, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, Bajnai Gordon úrnak levélben tett javaslatot a rendészeti szférában dolgozók egyszeri és egységes év végi jutalmazására.
 

Milyen dolgok történtek a Tompa Közúti Határátkelőhelyen, november 06-án?

2009.11.19

| Menüpont: HÍREK

Kép A Rendészeti Védegylet a mai napon feljelentést tett a Szegedi Katonai Ügyészségen a Btk. 358. § szerinti alárendelt megsértése elkövetése bűntett gyanújában, ismeretlen tettessel szemben.
 

Megszavazták: dolgozhatnak a nyugdíjasok korlát nélkül

2009.11.18

| Menüpont: HÍREK

Kép Szinte egyhangúlag, 339 igen, 12 nem, 3 tartózkodás mellett eltörölték, illetve enyhítették a képviselők a korhatár alatti nyugdíjasok keresetkorlátját. Jövő évtől azok, akik 2008. január 1-je előtt mentek előrehozott nyugdíjba, korlát nélkül vállalhatnak munkát, akik utána választották a korai nyugdíjat, nem a minimálbérig, hanem annak másfélszereséig kereshetnek megszorítás nélkül.
 

Költségvetés 2010: A kormány megadná az idei normatívát a tűzoltóknak

2009.11.18

| Menüpont: HÍREK

Kép A kormány a 2009. évi költségvetési törvényben meghatározott normatívák szerint osztaná el a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok támogatását - olvasható a kabinet által a jövő évi költségvetéshez kedden benyújtott és az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága által elfogadott módosító javaslatban.